Kadrolu Öğretmen Puantajı


Sponsorlu Bağlantılar

Puantaj cetveli bir çalışanın mesaisi içerisinde kaç saat çalıştığının tutulduğu tablodur. Bu cetvel kağıt kalem ile herhangi bir kağıt ya da defter üzerinde tutulabileceği gibi, Excel vb. programlar üzerinde de tutulabilir.
Meb puantaj, İstanbul Milli Eğitim Bakanlığı’nın işlemlerinin takibi ve denetimi amacıyla oluşturduğu bir sistemdir. Sistem, öğrencilerin öğrenme performansını değerlendirmek, başarı düzeylerini takip etmek ve öğretmenlerin eğitim performansları hakkındaki performansa dayalı raporlar üretmek için kullanılır. Ayrıca, sistem yöneticilerinin programa kayıt edilen öğrenciler ve öğretmenler için belirli özelliklere sahip raporlar ve güncellemeleri takip etmesine de yardımcı olur.

Özellikle 2023 yılı ek ders ücreti hesaplama, kadrolu öğretmen ek ders ücret hesaplama nasıl yapılır sorusu da karşımıza çıkacaktır. Ek ders ücreti hesaplama 2023 yılı Temmuz-Aralık brüt ücreti 46,70 TL olarak belirlenmiştir. Net ek ders ücreti ise 39,35 TL değerindedir.
Saat başına ders ücreti farklı öğretmenler için değişiklik gösterebilir. Öğretmenin yeterliliğine, dersin zorluk derecesine, konumuna, tuttuğu kurs veya ders programı dahil olmak üzere birçok faktöre göre değişkenlik gösterebilir. Genel olarak, saat başına ders ücreti 15-30 TL arasında değişebilir.

Branş öğretmeni haftada kaç saat derse girerse girsin en fazla 20 saat toplam ek ders alabilir. Ek dersi 20 saatten fazla olsa bile 20 saat ek ders alır. Örneğin haftada 34 saat derse giren bir öğretmenin haftalık alması gereken ek ders sayısı 20 saat olmalı ancak bu öğretmene 20 saat ek ders yazılır.
Öğretmenlerin ayda alabileceği ek ders saati, ülkeye göre değişiklik göstermektedir. İçerisinde bulunduğunuz ülkenin yerel yasalarına ve idari kararlara bağlı olarak, öğretmenlerin ayda en fazla kaç saat ek ders alabileceği değişebilir.

Söz konusu yazıda bu hususlar açıklandıktan sonra 40 saat sınırına bir anlam verilememiştir denilerek durum açıklığa kavuşturulmuştur. Buna iyep,evde eğitim vs dahil değildir. YAni 40 saat aşılabilir ve ücreti ödenir.
Evet, 40 saatlik evde eğitim programı dahildir.

Puantör, işletmede görev yapan çalışanların giriş-çıkış saatleri, fazla mesaileri, işe devam durumları ve çalışma saatleri gibi hususları takip eder. Puantör olarak çalışan kişiler, yapmış oldukları takip işini puantaj defterine kaydeder.
Puantaj işlemlerini yapabilecek kişi, her işletmede farklılık göstermekle birlikte çoğunlukla muhasebecilerdir. Genellikle belirli modül veya program aracılığı ile zaman kayıtlarının tutulması, işçi ödemelerinin hesaplanması ve diğer kayıtların gerçekleştirilmesi dahil olmak üzere puantaj işlemlerinin tamamlanmasıyla görevli olan kişidir.

30 günden eksik kalan süreler için Genel Sağlık Sigortası primi ödemekten kurtulmak için eksik gün sebebi “Kod-7”, yani puantajlı çalışma olarak bildirilmesi geekiyor. İşverenler, çalışanlarının 30 günden eksik bildirimlerini Kod-7 puantaj ile SGK'ya bildirirlerse her ay puantaj kaydı tutup dosyalamalıdırlar.
Puantaj 7, bir çalışanın çalışma saatlerini, hizmetleri ve diğer çalışma faaliyetlerini izlemek için kullanılan bir programdır. Program, bir çalışanın ne zaman ve ne kadar çalıştığını gösterir. Çalışma saatlerini izlemek ve ücretlerini hesaplamak için de kullanılabilir. Program, çalışanların ve ofis yöneticilerinin nöbetleri takip etmelerini ve planlamalarını yönetmelerine yardımcı olur.

14- Ders ücreti karşılığı görevlendirilen bir öğretmen (ücretli öğretmen) azami kaç saat ücret alabilir? ders okutmak üzere görevlendirilenlere, bu kapsamda haftada en fazla 30 saat ders görevi verilmesi mümkün olabilecektir.
Evet, bir ücretli öğretmen 40 saat derse girebilir. Fakat bu süre içerisinde karşılıklı olarak verilen tatilleri, hafta sonlarını ve diğer özel günleri de dikkate almalısınız. Öğretmenlerin ücretleri, belirlenen saate göre hesaplanır, bu nedenle ücretli öğretmen, önceden belirlenen süre içerisinde derse girmek zorundadır.

ek ders ücreti ödenir. Bunlardan 24 saat süreyle nöbet tutanlara ilave olarak 2 saat daha ek ders ücreti ödenir. Ancak, bir günde 3'ten fazla belletici görevlendirilemez ve bunlara ayda ödenecek ek ders ücreti 56 saati geçemez.
Nöbet için kaç saat ek ders almanız gerektiği, bireysel durumlara ve sertifika sahibinin yeteneklerine bağlı olarak değişebilir. Ek dersler, nöbetçinin görevini daha iyi yerine getirmesi için gerekli olan deneyim kazanmasını sağlamaya yardımcı olur.