Kademeli Emeklilik Tablosu Erkek


Sponsorlu Bağlantılar

01.05.2008 sonrasında ilk defa sigortalı olan kadınlarda çalışma süresi 5.400 gün (15 yıl) olarak belirleniyor. Yine sigortalılık süresi 25 yıla tamamlanıyor. Yaş ise 01.01.2036'dan sonra kademeli olarak artırılıyor. Erkeklerde de yaşlar 5.400 günün tamamlandığı tarihe göre belirleniyor.
Kademeli emeklilik kayıtlı olan bir şirketin çalışanlarına her sene belli bir oranda para yatırmaları ve çalışanın emekli oluncaya kadar bunları almaya hak kazanmasını sağlayan bir pensiyon sistemidir. Sistem, çalışanın yaşı, ödeme oranı veya maaşı gibi değişkenlere dayalı olarak çalışanların emeklilik fonuna otomatik olarak yatırım yapmasını sağlamaktadır. Bu fonlar genellikle emekli oluncaya kadar "yaşlılık" hizmetlerini finanse etmek için tahsis edilmektedir. Kademeli emeklilik çalışanının gelecekteki gelirlerini güvence altına almasına yardımcı olurken, aynı zamanda çalışanın planlanmış olan emekli yaşına ulaşmasını da kolaylaştırır.

Buna göre başkasının bakımına muhtaç derecede malul olan kişi 1800 gün prim, yaşlılık ve ölüm sigorta primi ödeyerek malulen emekli olabilecektir. Yukarıda da belirtmiş olduğumuz üzere bu primler sonradan toplu olarak da ödenebilmektedir.
Günden emekli olabilmek için, bir işvereninizin sizi ömür boyu emekliye ayırdığınıza dair bir tazminat ödemesine hak kazanmalısınız. Bunu yapmak için, işvereniniz tarafından veya memuriyetten ömür boyu emeklilik aylığına hak kazanmanız gerekmektedir. Emekli olma hakkınızı elde etmek için, çalıştığınız işverenin hukuki olarak ömür boyu emekliliğe ayırma sözleşmesini imzalamalısınız. Ayrıca, Türkiye’nin Emekli Sandığı mevzuatına göre, en az 55 yaşında olmak ve Türkiye’deki çoğu meslekte en az 20 yıl çalışmış olmak şartlarını taşımanız da gerekmektedir. Ayrıca, Emekli Sandığı'ndan tazminat almak için, isteğinizi en geç iki ay içerisinde başvurmalısınız. Emeğinize sağlık.

Memurlar genel olarak 65 yaşını dolduracakları tarihe kadar çalışabilirler. Bu yaşın dolumundan sonra aktif memurluk çalışmaları sona erer.
Erkekler 18 yaşından itibaren istedikleri kadar çalışabilir. Ancak, 18 yaşından önce çalışmak için uygunsuz işlerde çalışmamaları gerekir. Erkekler emeklilik yaşı olan 65'e kadar çalışabilir.

Fakat kazanılmış hakların korunması adına bu düzenleme 506 sayılı Kanuna eklenen Geçici 81 inci maddenin (C) bendinde yer aldı. SSK (4/1-a) sigortalılarının 15 yıl sigortalılık süresi – 3600 prim ödeme gün sayısı ile emeklilik işlemleri halen bu geçici maddeye istinaden yürütülmektedir.
81 C, sıcaklık ölçüm birimidir ve derece Celcius cinsinden sıcaklığın 81 derece olduğunu gösterir.

Ek göstergesi 3000, emekli aylığı 5 bin 727 lira ve emekli ikramiyesi 202 bin 909 lira olan bir polisin yeni düzenlemeye göre ek göstergesi 3600, emekli aylığı 6 bin 861 lira ve emekli ikramiyesi de 247 bin 408 liraya çıkacak.
3600 gün üzerinden emekli olan maaşı iki tarafa göre değişir. Türkiye'de emeklilik sistemi maaşların düzeyine, çalışma süresine, yaşa ve sigorta primi ödemelerine göre değişir. Bazı durumlarda kişinin günlük ortalama brüt maaşının %60'ına kadar ödeme yapılır. Daha fazla bilgi için SGK Emeklilik Sistemi web sitesini ziyaret edebilirsiniz.

Priminizi 7000 güne tamamlamanız şartıyla, 58 yaşınızı dolduracağınız tarihte emekli olabilirsiniz. Ayrıca 25 yıl sigortalılık süresi, 4500 gün prim ödeme ve 58 yaş şartlarına tabi olarak, 4500 gün prim ödemeniz şartıyla, 58 yaşınızı dolduracağınız tarihte emekli olmanız da mümkün.
4500 günden 7000 güne göre fark, 2500 gündür.