İl İçi Tayin İsteyen Kaç Yıl Sonra İl Dışı İsteyebilir


Sponsorlu Bağlantılar

İl içi atamaya başvurup ataması yapılmayan öğretmen il dışı atamaya başvurabilir mi? CEVAP 2: İsteğe bağlı il içi atama isteğinde bulunmasına rağmen ataması yapılmayan bir öğretmen görev yeri değişmediği için il dışı atamalarına başvuru yapmalarında herhangi bir engel bulunmamaktadır.
Evet, öğretmen il dışına gitmek istediği zaman, herhangi bir engelle karşılaşmadan il dışına gidebilir. Ancak, öğretmenin mesleki yeterliliği ve bunların kanıtlanması gereken belgelerin aranması gibi durumlar olabilir. Ayrıca, öğretmenin mevcut öğrencilerine etkin hizmet sunmak için bir anlaşma imzalama ve başka şehirdeki okula taşınıp orada kalma süresi gibi bir takım işlemlerin gerçekleştirilmesi de gerekli olabilir.

2023 öğretmen il içi atama takvimi merak ediliyor. Milli Eğitim Bakanlığı'na bağlı okullarda çalışan öğretmenler için her yıl 1 kez il içi yer değiştirme işlemi gerçekleştiriliyor.
İl içi tayin, Belediye Kanunu'na göre her yıl en fazla iki kere yapılabilir.

İL DIŞI ATAMA BAŞVURULARI NE ZAMAN? 2022 il dışı atama başvuruları 25-29 Temmuz 2022 tarihleri arasında yapılacak.
İl dışı tayini isteme talebi kişinin kendi çıkarlarıyla ilgili olmalı ve işverenin de onayını almak zorunda olduğu bir süreçtir. Çoğu durumda, işveren çalışanın başka bir bölgedeki kariyer fırsatlarını değerlendirmesine izin vermek isteyebilir. Ancak, işverenin düşüncelerini belirleyecek çok faktör vardır; tayin edilecek işin niteliği, tayin edilecek kişinin çalışma performansı, mevcut yönetim yapısı ve mevcut çalışanlar arasındaki dinamikler gibi. İşverenler genellikle tayin edilen kişinin yeteneklerini, özelliklerini ve etkinliklerini incelemek için çalışanın gelişim kayıtlarının bir kopyasını da isteyebilir. Bazı durumlarda, çalışanın işvereniyle anlaşarak yeni bir kontrat üzerinde anlaşma sağlaması gerekebilir.

Doğrudan Bakanlık merkez teşkilâtına bağlı eğitim kurumlarında görev yapan öğretmenler, istemeleri halinde zorunlu çalışma yükümlülük durumları da dikkate alınmak suretiyle, üç yıllık çalışma süresi şartı aranmadan yer değiştirme isteğinde bulunabileceklerdir.
Genellikle il içi tayin 3 yıl sürmektedir.

MEB İl Dışı atamalarda 3 yıl şartı aranmayacak 23 ile atama yapılabilinecek. Bakanlık bu sene kılavuzda değişikliğe giderek bu yıl ve bundan sonraki yıl için iller arası yer değiştirmede belirlediği illere il dışı tayin isteyecek öğretmenlerden bulundukları ilde 3 yıl çalışma kriterini kaldırdı.
Hayır, 3 yıl şartı kalkmadı. 3 yıl öğretmenlik deneyimine sahip olmak ya da 3 yıllık bir lisans programını başarıyla tamamlamak öğretmen olarak atanmak için gerekli olan zorunlu bir şarttır.

Her yıl Temmuz ayında gerçekleşen il içi yer değiştirme işlemleri için 2022 yılında başvurular 4 Temmuz ile 8 Temmuz tarihlerinde arasında gerçekleşmişti. 19 Temmuz valilikler tarafından gerçekleştirilen il içi yer değiştirmeleri için görevden ayrılma işlemleri 20 Temmuz'da gerçekleştirildi.
Öğretmen il içi yer değiştirmeleri, okul yönetiminin kararına göre düzenli olarak veya görüşmeyen taraflar tarafından elden geçirilmelidir. Sadece Milli Eğitim Bakanlığı tarafından belirlenen zamanlarda ve aşağıdaki durumlardan herhangi biri olması halinde gerçekleştirilebilir: • Öğretmenin mesleki geçmişi ve yetkinlikleri ile okuldaki öğretim yükünün dengeli dağılımı zorunlu hale gelmişse; • Bir okulda öğretim yapan öğretmen başka bir okula transfer etmek istiyorsa; • Öğretmen bölüm ve okul değiştirme istiyorsa; veya • Öğretmenlerin okullardaki öğretim yükünün daha etkin bir şekilde dağıtılması için il başkanı tarafından onaylanarak mevcut fiziki koşullara göre transfer edilmeleri gereksinimi doğmuşsa.

Öğretmenler, il içi yer değişikliği başvurularında en çok 40 eğitim kurumu tercih edebileceklerdir.
Memurlara il içi tayin hakkı verilir. Kaç tercih hakkının verileceği memurun görevinden, mesleki durumundan ve atama mahallindekilerin sayısına göre değişmektedir. Genel olarak 3’er tercih hakkı vardır. Ancak bunun herkes için geçerli olmadığı unutulmamalıdır.

ADAY MEMUR TAYİN İSTEYEBİLİR Mİ? 657 sayılı Kanunu'nun 54'üncü maddesinde “ Aday olarak atanmış devlet memurunun adaylık süresi bir yıldan az iki yıldan çok olamaz ve bu süre içinde aday memurun başka kurumlara nakli yapılamaz" ifadeleri yer almaktadır.
Konu, çalışma yerinin şartlarına ve mevzuatına bağlıdır. Genel olarak, 12 ay süreyle memurluk görevine atanmak, her ülkenin mevzuatına bağlı olarak farklı olabilir. Eğer kişinin mevcut çalışma yerinde bir memurluk görevi için belirli bir süre talebi varsa, çalışma yerinin mevzuatı ile kontrol edilmelidir. Bazı durumlarda, bu süre zarfında çalışan taahhüt ederek, atama kararı alınabilecek bir süre olabilir.