İl Dışından Rapor Alma Öğretmen


Sponsorlu Bağlantılar

Memurlar zaman zaman mesai günü görevde olması gerektiği zaman diliminde memuriyet mahalli dışından hastalık raporları alabilmekte ancak bu raporlar mevzuat gereği geçersiz sayılmakta ve ilgili memur görevine çağrılmaktadır.
Evet, öğretmen başka bir ilde rapor alabilir. Ancak, mevcut mevzuat uyarınca öğretmenin, raporu almak için öğrenci veya öğrencinin ebeveyniyle doğrudan temas kurması gerekebilir. Öğretmenin bu konuda uzmanlaşmış bir başka oturumu tercih etmesi iyi bir fikir olabilir. Öğretmene hangi raporun alınacağını ve kimin bu raporu tedarik edeceğini açıkça belirtmesi gerekir. Öğretmenler, raporun alınma işleminin mevcut mevzuata uygunluğunu kontrol etmelidir.

Öğretmen il dışından rapor alabilir mi? Öğretmen de diğer memurlarla aynı kurallara tabidir. Dolayısıyla mesai saatleri DIŞINDA olmak kaydıyla; öğretmen de memuriyet mahalli dışındaki ilçeden ya da ilden yalnızca ACİL hallerde rapor alabilir.
Evet, memur hafta içi başka ilden rapor alabilir. Ancak, memura bu görevi verirken belirli prosedürleri izlemeleri gerektiğini unutmamalıdır. Örneğin, raporu alacak memurun ne zaman ve nerede olacağını, güvenlik önlemlerini, iletişim prosedürlerini ve daha fazlasını belirlemek için dikkatli olmaları gerekecektir. Ayrıca, raporu alan memurun nereden ve nasıl rapor alacağını da belirlemeleri gerekecektir.

657 sayılı Kanun uyarınca memurların kullandığı yıllık izin, sağlık izni, hastalık izni, mazeret izinleri ve aylıksız izinler kanuni izin kapsamında olup, Kanunda memurun hastalık iznini farklı bir şehirde kullanmasını kısıtlayan bir hüküm bulunmamaktadır.
Evet, öğretmenler farklı ilçelerdeki raporları alabilir. Ancak, okul müdürü veya okul yönetiminin izni olmadan raporları almamaları gerekir. Ayrıca, öğretmenin almak istediği raporların ne tür oldukları, nasıl kontrol edilecekleri ve nasıl değerlendirilecekleri konusunda karar vermesi gerekebilir. Öğretmenler, raporları işlemek ve değerlendirmek için gerekli olan beceri, zaman ve kaynakları sağlamalıdır.

İkamet ettiği ve görev yaptığı yerler farklı olan memurun, her iki yerden alacağı raporlar karşılığında hastalık izni verilmektedir.
Bir öğretmen en fazla altı ay süreyle rapor alabilir. Öğretmenler daha uzun süreli raporları daha küçük zaman aralıklarında alabildiğinden, toplam gün sayısı bu süreden daha fazla olabilir.

Kontrol muayenesi sonrası hastalığın devam etmesi sebebiyle verilecek hastalık raporlarının on günü aşması durumunda bu raporun sağlık kurulunca verilmesi zorunludur. Memurlara bir takvim yılı içinde tek hekim tarafından verilecek raporların toplamı 40 günü geçemez.
Malesef hayır. Bir öğretmen raporu için gidilebilecek olan her şehir dışına çıkılması yasaktır. Öğretmen raporunu almak için, bölgenizdeki okulun başöğretmenine ya da müdürüne danışılması gerekmektedir. Aynı zamanda, bu raporu almak için de okula devam etme gerekliliği vardır. Dolayısıyla, okulunuzu terk etmeniz durumunda, size öğretmen raporu verilemez.

Yönetmelik incelendiğinde devlet memurlarının bulunduğu il dışına çıkmasına yönelik bir karar bulunmamaktadır. 657 sayılı devlet memurları kanunu incelendiğinde bu konuda da bir açıklama yapılmamıştır. Yani kadrolu bir öğretmen usulüne uygun rapor aldığında kurumundan ya da amirinden izin almadan il dışına çıkabilir.
Sağlık raporu almak için herhangi bir şehirden doktorunuzu veya sağlık kuruluşunuzu arayabilirsiniz. Ancak her durumda, sağlık raporu almak için doğrudan doktorunuza gitmeniz gerekir. Bazı durumlarda doktorunuz size farklı bir şehirden bir rapor gönderebilir, ancak bu her zaman durumlara bağlıdır. Sağlık kuruluşlarınız size yardımcı olabilir, özellikle de eğer rapor sunmak için kendilerini ziyaret etmeniz gerektiğinden eminseniz. Ayrıca, raporunuzu elektronik ortamda alabilirsiniz. Doktorunuz, raporu doğrulamak için firmadan bir PDF dosyasını gönderebilir.

Yaz tatili, seyahat veya başka bir sebep ile başka bir yerleşim yerinde sağlık hizmeti ihtiyacı olduğunda ''Misafir Hasta'' tanımıyla o ildeki Aile Hekiminden sağlık hizmeti alınabilmesi mümkündür.
Öncelikle rapor almak istediğiniz konuyu iyi anlamanız gerekir. Anahtar kelimeleri ve temel fikirleri bulup not edebilirsiniz. Ardından çalıştığınız konu ile ilgili kaynakları derleyebilir, kendi düşüncelerinizi not edebilirsiniz. Son olarak raporunuzu yazarken kaynaklarınızı atıfta bulunarak doğrulayın. Eğer konu hakkında genel bilgiler edinmek isterseniz, güvenilir web sitelerine başvurabilirsiniz. Kaynaklarınızı dikkatli seçerek güvenilirliğini sağlamanız gerektiği unutulmamalıdır. Raporunuzu kurallara uygun biçimde yazmayı unutmayın. Ortalama bir raporun ne kadar zamanda hazırlanacağı herkese göre farklı olacaktır ama çalışma sahasıyla ilgili tüm bilgileri toplamanızın ardından genellikle 1-2 saat arasında bir sürede tamamlayabilirsiniz.

AYNI HEKİMDEN TEK SEFERDE 10 GÜN RAPOR ALINABİLİRBir öğretmen bir doktordan tek seferde en fazla 10 gün rapor alabilir. Öğretmenler İçin olarak örneklendirirsek, bir öğretmen A hekiminden bir seferde en fazla 10 gün rapor alabilir. Eğer aynı doktora tekrar gidilmesi halinde yine en fazla 10 gün rapor daha alınabilir.
Hayır, öğretmenler sağlık ocağından rapor alamazlar. Ancak, öğretmenler diş hekimi ve diğer uzmanlara başvurabilir ve ilgili raporları alabilirler.