İl Dışı Tayinde 3 Yıl Şartı Aranmayan Durumlar


Sponsorlu Bağlantılar

MEB İl Dışı atamalarda 3 yıl şartı aranmayacak 23 ile atama yapılabilinecek. Bakanlık bu sene kılavuzda değişikliğe giderek bu yıl ve bundan sonraki yıl için iller arası yer değiştirmede belirlediği illere il dışı tayin isteyecek öğretmenlerden bulundukları ilde 3 yıl çalışma kriterini kaldırdı.
Genel olarak 3 yıl dolmadan işyeriniz tarafından il dışına tayin edilmeniz mümkün değildir. Ancak eğer çalışma sözleşmenizin bu konuda gereken hükümleri barındırıyorsa ve çalıştığınız şirket bu duruma sizin razı olmanız halinde izin verecekse, 3 yıl dolmadan il dışına tayin olabilirsiniz.

Doğrudan Bakanlık merkez teşkilâtına bağlı eğitim kurumlarında görev yapan öğretmenler, istemeleri halinde zorunlu çalışma yükümlülük durumları da dikkate alınmak suretiyle, üç yıllık çalışma süresi şartı aranmadan yer değiştirme isteğinde bulunabileceklerdir.
Hayır, genellikle üç yıldan kısa bir süre içinde il içi tayin istenmez. Ancak, her durumda özel durumlara bağlı olmak üzere, üç yılın altında tayin talepleri alınabilir.

İl içi atamaya başvurup ataması yapılmayan öğretmen il dışı atamaya başvurabilir mi? CEVAP 2: İsteğe bağlı il içi atama isteğinde bulunmasına rağmen ataması yapılmayan bir öğretmen görev yeri değişmediği için il dışı atamalarına başvuru yapmalarında herhangi bir engel bulunmamaktadır.
Evet, bu mümkündür. Kanunlara göre, önceki yıl içinde gerçekleşmiş bir il dışı seyahatiniz olması durumunda, ikinci bir il dışı seyahat yapma hakkınız vardır. Ancak, iki il dışı seyahat arasında izin verilen en uzun süre 30 gündür. Bu nedenle, il dışı seyahatinizden sonra 30 gün içinde, il içi seyahata başlamanız durumunda, il içi seyahat planınızı yerine getirebilirsiniz.

ADAY MEMUR TAYİN İSTEYEBİLİR Mİ? 657 sayılı Kanunu'nun 54'üncü maddesinde “ Aday olarak atanmış devlet memurunun adaylık süresi bir yıldan az iki yıldan çok olamaz ve bu süre içinde aday memurun başka kurumlara nakli yapılamaz" ifadeleri yer almaktadır.
Evet, memurlar yıllık tayin isteyebilirler. Yıllık tayin talepleri, personelin yıllık izin ve ücretli izin taleplerinden ayrıdır. Memurlar, başvuru yaparak, gelecek yıl için yıllık tayin talebinde bulunabilirler. Bu, genellikle çalışanların konaklama, eğitim ve diğer kişisel ya da profesyonel nedenlerden kaynaklanan ihtiyaçları karşılamak için kullandıkları bir seçenektir. Yıllık tayin talebinizi işvereninize onaylama imkanı olmadan sunmamalısınız. Aksi durumda, bu talebiniz reddedilebilir.

Komisyondan geçen kanuni düzenleme ile 6 yıl olan sabit pozisyonda çalışma süresi, 4 yıla düşürülmüştür. Bu düzenlemenin hayata geçmesi ile sözleşmeli çalışan sağlık personelimiz, ilk atandığı yerde 3 yıl çalıştıktan sonra talebi halinde memur kadrosuna geçebilecek.
Bu herkes için farklı olabilir. Bazı kişiler ilk atandıkları yerde uzun süre kalabilirler, diğer kişilerse kısa süre için ayrılabilirler. Genel olarak, herkesin ilk atandığı yerde kalma süresi iki ya da üç yıldır. Ayrıca, kişinin atadığı meslek ve çalışma koşullarının ne olduğuna da bağlıdır.

Diğer tayinleri 3+1 yıl olan 4 yılını doldurduktan sonra isteyebilir. *Sağlık Mazeret tayininde ailesindeki birinci derece yakınını kullanarak tayin isteyen bir kişi ancak 3+1 yani 4 yıl sonunda bundan yararlanır. *Eşi özel sektörde çalışan bir kişi 3+1 yıl olan 4 yılını doldurduktan sonra tayin isteyebilir.
Türkiye'de, memurluk mesleğini uygulamaya başladıktan sonraki üç yıl içerisinde başvuruda bulunmak için tayin isteyebilirsiniz. Ancak bu süre, hizmet içi eğitim veya görev değişikliği durumunda iki yıla düşebilir.

Eşinizin çalıştığı ilçeye tayininiz çıkana kadar 2 dönem de başvuru yapabilirsiniz hocam ancak il içinde tayin istediğinizde her yer değil sadece eşinizin çalıştığı ilçe ve ikametinin olduğu ilçe açılır. İkisinin farklı ilçelerde olması şansınızı artırır. Evet il içi özür başvurusu yapabilirsiniz.
Eş durumu isteme hakkı kamu görevlileri için yasal olarak mevcuttur. Ancak işvereniniz bayram tatilinde çalışanların özel yaşama alanlarına dışarı gelerek tayin olmalarını isteyip istemediğine karar verecektir. Durumunuzda, memurluk görevi olup olmadığına bağlı olarak, işvereniniz eşinizin durumuna ilişkin şartlar belirlemekte özgürdür. Yani eşinizin durumu, işvereninizin talebi üzerine doğrudan değerlendirilmeyecek ve eşinizin durumu ne olursa olsun, hem işvereninizin kurallarına hem de diğer kamu görevlileriyle olan bağlar ve durumlarına uygun olarak işverilere uygulanacaktır.

Öğretmenlerin, başvuru yaparken bu hususu göz önünde bulundurmaları gerekmektedir. Ancak bunlardan, yer değiştirmeleri gerçekleştirildikten sonra yürürlükteki yönetmelikte belirtilen mazeret durumlarından biri oluşanların atamaları, görev yerlerinden ayrılmamış olmaları kaydıyla iptal edilebilecektir.
Tayin çıkarsa iptal olur mu, bu sorunun cevabı, her durumda değişkenlik gösterebileceğinden bağlıdır. Örneğin, bir hukuki tayin olduğunda, bu tayin belirli bir hukuki konuma ilişkin olarak yürürlüğe girmiş bir yasal kararın sonucudur ve bu tip bir karar genellikle iptal edilemez. Ancak, diğerleri arasında, çalışanın veya işverenin isteğiyle meydana gelen tayinler süresiz veya açık seçik bir zaman kapsamında belirlenebilir. Bu durumda, tayin herhangi bir zamanda iptal edilebilir.