Hasar Durumu Kapalı Ödeme Ne Demek


Sponsorlu Bağlantılar

Trafik kazası sonucu hasarlı araç için açılan hasar dosyasının sigorta şirketi tarafından kabul edilmemesi ve bunun sonucu olarak hasar ödemesinin yapılmaması durumudur.
Hasar Durumu Kapali Red, üreticinin ürünün hasar durumu kapalı satışını belirtir. Hasar durumu kapalı satışının anlamı, ürünün kutusu açılmamış olmasıdır ancak ürün içeriği değişmiş veya bozuk olabileceğidir. Satış yapan mağaza veya üretici, bu durumda ürünün olduğu gibi satılmasına rağmen, müşterilere ürünün hasar durumunu kapalı satmak zorundadır.

Ancak, hasar tazminatını ödeme konusunda Kasko veya Sigorta Şirketi bazı gerekçeler öne sürerek ödemeyi reddedebilir. Buna red hasar ödemesi veya red hasar dosyası denilmektedir. Kazada kusurlu olan tarafın araç hasarı trafik sigortası tarafından değil, varsa kendi kaskosu tarafından giderilmektedir.
1. Nakit 2. Kredi kartı 3. Cepbank 4. Sanal Pos 5. Banka/Banka Havalesi 6. PayPal 7. Apple Pay 8. Google Pay 9. Kredili Ödeme Sistemleri 10. QR Kodu

Dosyalarınızı sorguladığınızda dosya durumu kapalı olarak görülüyor ise taraflarca itiraz edilmeden kesinleştiği ya da itiraz edildikten sonra üst yargı yolu değerlendirilmesi sonrasında kesinleşerek sonuçlandığı anlamına gelmektedir.
Hasar dosya kapalı, araç sahiplerinin çalışma raporunu içeren bir dosyadır. Hasar dosyası, hasarın ne zaman meydana geldiğini, araç sahibinin hangi poliçeyle sigorta yaptırdığını ve yaptırmak istediği hasar tamirlerinin gerçekleştirilip gerçekleştirilmeyeceğini gösterir. Bu dosya, araç sahibinin geçmişte oluşan hasarların bilgilerini tutmak, hangi servisler tarafından nasıl çözüldüklerini tespit etmek ve vergi matrahlarını belirlemek için kullanılır. Hasar dosyasının kapalı olması, aracın geçmişte olan hasarların rapor edilmesi için gerekli olması anlamına gelir.

Trafik Sigortası Karşı Tarafın Hasarının Ne Kadarını Karşılar? Sigorta poliçelerinin kapsamı Hazine Müsteşarlığı tarafından belirlenen limitler dahilinde hazırlanır. Limitler araç başına 50 bin TL'ye kadar olan hasarı öder. Kaza başına ödeme miktarı ise 100 bin TL olarak belirlenmiştir.
Trafik sigortası hasar ödemesi, aracın hasar durumuna ve hasar sebebine göre değişkenlik gösterir. Hasarın büyüklüğüne göre, ödeme üçgeninde sınırlar belirlenir ve aracın, hasar sebebinin ne olduğuna göre sigorta şirketinin ödeme yapacağı limiti buna göre belirlenir. Bu da Türkiye'deki trafik sigortası tarifelerinden kaynaklanmaktadır.

Trafik Sigortası Hasar Bedeli Ödeme SüresiSigortacı; kaza ve zararın tespit edilmesini sağlayan gerekli belgelerin sigortacıya iletildiği tarihten sonra 8 iş günü içinde hak sahibine tazminat, hastane ve tedavi giderlerini öder.
Sigorta paraları sigorta şirketine ödenir. Şirket tarafından sigortalıya, kaza sonucu hasara maruz kalmış olan kişiye veya araç sahibine ödeme yapılır.

Vurduğunuz araçta maddi hasar oluşurken sizin kasanızda hiç bir hasar yok. Siz yine tutanak tutarsınız, aracınız kazaya karıştığı için bu Tramer'de gözükür ancak herhangi bir onarım yapmadığınız için tutar gözükmez.
Bir hasar kaydının fiyatı olmaz çünkü hasar kaydı, bir aracın geçmişini ve aracın arızalandığı durumları tanımlayan bir kayıttır. Hasar kaydı belirli bir aracın kullanım süresini, arızalandığı durumları ve nerede işlem gördüğünü belirler. Hasar kaydının fiyatı, aracın alınmasıyla ilgili bir incelemeden sonra daha doğru bir şekilde belirlenebilir.

YAZILI BAŞVURU GEREKİYOR. Aracın hasarının tespiti sırasında verilen expertiz raporlarında değer kaybının da bulunması gerekiyor. Bu kaybın maddi miktarı belirlendikten sonra önce sigorta şirketine yazılı başvuru yapmak gerekiyor. Ödenmediği takdirde ise mahkeme yoluna gidiliyor.
Hasar parası alımı bir çok sigorta şirketinde farklı süreçlerle gerçekleşmektedir. Hasarın oluştuğu durum,sigortalının hasar kapsamına dahil olan davranışının niteliği ve sigorta poliçesinin detaylarına göre değişiklik göstermektedir. Genel olarak,hasarın oluştuğu durum konusunda sigorta şirketine bilgi verilir ve ödeme için bir form doldurulması istenir. Daha sonra,hasar parasının alım sürecine ilişkin bütün belgeler toplanır ve hasarın telafi edilmesi için talep edilen ödeme onaylanır.

Genel olarak hasar ihbar süreçleri tamamlandıktan sonra kasko sigortasında 10 iş günü içerisinde ödeme yapılsa da sigorta şirketinin 45 iş günü içerisinde ödeme yapma hakkı bulunmaktadır. Trafik sigortasında ise 8 iş günü içerisinde sigorta şirketi tarafından ödemeler yapılmaktadır.
Hasar ödemesi, sigorta şirketinin aracılığı ile iddianın kabul edildiğinden ve tazminatın miktarının belirlendiğinden sonra yapılır. Sigorta şirketi, hasar ödemesini iddianın kabulünden sonra en kısa sürede gerçekleştirmek için çalışacaktır.