Halk Eğitimde Hangi Kurslar Var 2022


Sponsorlu Bağlantılar

2022- 2023 EĞİTİM VE ÖĞRETİM YILI GENEL ÇALIŞMA TAKVİMİ etiSEM Genel Koordinatörlüğü, çalışma takvimini Güz ve Bahar Dönemi olarak hazırladı. Buna göre, 2022-2023 Eğitim ve Öğretim Yılı Aktif Kurslar, 12 Eylül 2022 Pazartesi günü başlayacak, 18 Haziran 2023 Pazar günü sona erecek.
Halk eğitim kurslarının açılış tarihi, her bölgede değişir. 2023 yılında halk eğitim kurslarının hangi bölgeden ne zaman açılacağı hakkında daha fazla bilgi edinmek için, ilgili bölgedeki hükümet veya valilikten doğrudan bilgi almanız önerilir.

KURS SONUNDA HERHANGİ BİR BELGE VERİLİYOR MU? Evet, Her kursun sonunda Milli Eğitim Bakanlığı onaylı sertifika verilmektedir.
Evet, halk eğitim kursları sertifika veriyor. Halk eğitimi merkezleri tarafından sunulan eğitim programlarını tamamlayan öğrencilere, varsa kurumun niteliklerine ve kurs amacına göre belirlenmiş kriterleri karşılayan öğrencilere sertifika verilir. Sertifika, öğrencinin kursa katılarak bilgi ve becerilerini arttırıldığının belirtilmesidir.

E-Devlet şifrenizi girin. Açılan sayfadan Uygulamaya Git butonuna basınız. Kursiyer işlemlerini tıklayınız. Kurs açılması talep ekranından açılmasını talep ettiğiniz kurslara başvuru yapabilirsiniz.
1. Öncelikle e-devlet üzerinden Giriş yapın. E-Devlet'e giriş yapmak için cüzdan numaranız ve şifreniz gereklidir. 2. Giriş yaptıktan sonra, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı’nın resmi web sitesini ziyaret edin. 3. Sayfada kurs başvurusu sekmesine tıklayın ve Kurs Başvuru Formu’nu doldurun. 4. Kurs başvuru formunda ad, soyad, TC Kimlik numarası, e-posta adresi, telefon numarası, adres bilgileri ve kursa başvurmak istediğiniz kurs ve eğitim merkezinin bilgilerini sağlayın. 5. Formu tamamladıktan sonra "Kurs Başvurusu" butonuna basın ve kurs başvurusu işleminizi tamamlayın.

Çıraklık, kalfalık ve ustalık eğitimlerini tamamlayanlar daha sonrasında sınava girer. Bu sınavları başarıyla tamamlayan adaylar ustalık ve öğreticilik belgesi almaya hak kazanır. Gerekli kriterleri sağlayan kişiler usta öğretici olarak görev almaya başlayabilirler.
Kadrolu usta öğreticisi olmak için, pek çok alan ve iş yerinde görev alabilecek deneyimli, kalifiye ve güvenilir bir kişi olmanız gerekir. En az 18 yaşında olmalısınız ve çoğu iş yerinde en az lise mezunu olmanız gerekebilir. Bir kadrolu usta öğreticisi olmak istiyorsanız, eğitimsel amaçlar için çalışmak, teorik bilgileri pratik bilgilerle bir araya getirmek ve müfredatları tasarlayıp uygulamak gibi çeşitli becerilere sahip olmalısınız. Ayrıca etkin öğrenme teknikleriyle ve üstün iletişim yetenekleriyle donanmış olmalısınız. Kadrolu usta öğreticisi pozisyonunda başarılı olabilmek için, öğrencilerin dikkatini çekmek ve onları motive etmek için de disiplinli ve eğitici olmalısınız.

MADDE 9– (1) Açılan her bir kursa devam eden öğrenci sayısının 10'un altına düşmesi durumunda, kursun birleştirilmesine veya kapatılmasına millî eğitim müdürlüğünce karar verilir.
Halk Eğitim Kursları, pandemi döneminde ve kurs açılışına kadar katılımcı sayısına bağlı olarak farklı şekillerde kapanabilir. Ancak genellikle, halk eğitim kursları 10 kişi ile kapanır. Kurumlar, 10 kişinin üzerinde katılımcı için riskleri değerlendirerek ve önlemler alarak kursların açılışına izin verebileceklerdir.

DYK KURSLARI NE ZAMAN BAŞLIYOR? DYK kursları öğrenci başvurularının tamamlanmasının ardından kurs sınıfları kurs sınıfları 3-4 Eylül'de oluşturulacak. Kurslar ise 5 Eylül'de başlayacak ve 9 Haziran 2023 tarihine kadar devam edecek.
Devlet kurslarının başlama tarihleri, ilgili kurum/kuruluşun öngördüğü tarihlerdir. Bazı kamu kurum ve kuruluşlarının düzenlediği devlet kursları genellikle Eylül veya Ekim ayı içerisinde başlamaktadır. Kurs başlama tarihlerini öğrenmek için, istediğiniz kursu düzenleyen kurum veya kuruluşun web sitesini ziyaret edebilirsiniz. Ayrıca, devlet kursları hakkında daha fazla bilgi edinmek için resmi devlet kursu sitelerini de ziyaret edebilirsiniz.

Hayır sertifikaların bir zamanaşımı ya da geçerlilik süresi yoktur. Ömür boyu geçerlidir.
Halk Eğitim Sertifikaları, kişinin öğrendiği bilgileri kanıtlamak için devlet tarafından verilen belgelerdir. Sertifika, kendisine sahip olan kişinin belirli bir eğitim kurumundan belli bir düzeyde eğitim almış olduğunu göstermek için kullanılır ve süresi, kurs süresine bağlı olarak değişir. Genellikle, halk eğitim sertifikaları 1-2 yıl geçerlidir.

Kurslarınız Ücretli mi? Kurslarımız Ücretsizdir. Sadece malzeme kullanımı gerektiren kurslarda (Aşçılık, Robotik, Güzellik ve Saç Bakım Hizmetleri vb...)
Halk eğitim sertifikaları ücretsizdir. Halk eğitim merkezleri tarafından belirli bir program kapsamında eğitim veren kurslar, ücretsiz olarak verilmektedir. Ancak, konuya ilişkin eğitime resmi bir kurum tarafından verilen belgeler ücretli olabilir.