Görsel Sanatlar Dersi Kaç Not Verilir


Sponsorlu Bağlantılar

Bu bağlamda, Görsel Sanatlar dersinde normalde uygulama ve performans notu verildiğine göre, bu notlardan birer tane verilecektir." LİSELERDE 1 UYGULAMA, 1 PERFORMANS NOTU VERİLECEKTİR.
Görsel Sanatlar dersinin notu sınavlara ve ödevlere göre değişir. Genel olarak, bu ders için ortalama bir not aralığı 0 ile 10 arasındadır.

Görsel sanatlar, müzik, beden eğitimi ve oyun, beden eğitimi ve spor, trafik güvenliği, insan hakları, yurttaşlık ve demokrasi, teknoloji ve tasarım, bilişim teknolojileri ve yazılım, Peygamberimizin hayatı, temel dini bilgiler ve seçmeli derslerde sınav yapılmayacak.
Görsel sanatlar dersine bağlı olarak, öğretmenlerin sınavlar düzenlemesi muhtemeldir. Ancak her öğretmenin sınav tekniği farklı olacaktır ve genellikle sınavlar proje ve ürün gözden geçirmesi, ödev çalışmaları ve görsel sanat içerikli konuyla ilgili üçgensel testler gibi değişiklik gösterir. Öğrenciler, derslerin konularını anlamaya ve öğrenme stillerini geliştirmeye yardımcı olacak çeşitli etkinlikleri (ödevler, tartışma konuları, sunumlar vb.) gerçekleştirebilirler.

***) Görsel Sanatlar dersinde yazılı sınav yapılmayacak olup ürün dosyası puanı ve 2 tane ders etkinliklere katılım puanı verilecektir.
Görsel Sanatlar Dersi genellikle bir sınav ile değerlendirilir. Bazı durumlarda, öğrencinin ürettiği çalışmalar da kullanılabilir. Ancak, bu durum gereksinimlerine bağlı olarak değişebilir.

Ders ve etkinliklere katılım ise müzik öğretmenlerini not olarak en fazla ilgilendiren alandır. Eğer hiç sınav yapmıyor ve proje ödevi de vermediyseniz ders ve etkinliklere katılım notu olarak üç not verebilirsiniz.
Müzik derslerinde notlar her okulda farklılık gösterebilir, ancak temel olarak genellikle 0-100 aralığında değerlendirme yapılır.

Ayrıca Bakanlık haftalık ders saat 2 ve daha az olan derslerde 2 performans, ders saati 2 üzeri olan derslerde ise 3 performans notu verileceğini belirti.
Bu soruya cevap veremiyoruz çünkü belirtilen dersten ve not aralığından haberimiz yok.

MEB Talim ve Terbiye Kurulu Başkanlığı Kararı uyarınca, Görsel Sanatlar dersinin ilköğretim kurumlarının 1, 2 ve 3. sınıflarında haftada 2 saat, 4, 5, 6, 7 ve 8. sınıflarda ise haftada 1 saat okutulması öngörülmüştür. Ortaöğretim kurumlarında ise Görsel Sanatlar dersi seçmeli ders olarak okutulmaktadır.
Görsel Sanatlar dersi, bireyin yaratıcı potansiyelini güçlendiren bir ders olarak kabul edilse de, okullarda bir zorunlu ders olarak sunulmaz. Görsel Sanatlar dersi, öğrencinin isteğine ve okulun takip eden programına bağlı olarak alınabilecek bir seçmeli ders olarak sunulur.

Bir dersin ortalamaya çok etki etmesinde alınan not önemli olduğu gibi ders saati de çok etkilidir. Resim, müzik gibi haftada bir saat görülen dersler ortalamaya çok çok az etki eder. Yine de bu notları yüksek tutmak da fayda var çünkü bazen 0,1 puanla takdir veya teşekkür belgelerini kaçırabiliriz.
Görsel sanatlar çevresinin etkisini dört duvarların veya başka bir kontrol noktasının ötesine giderek ortamı etkileyebilir. Görsel sanatlar, insanların sosyal, politik ve ahlaki değerleri hakkındaki düşüncelerini değiştirebilir ve zihinsel durumlarını etkileyebilir. Örneğin Hurma Yaşlamaya ve Yener Torun'un Şubat Ayı projesini göz önünde bulundurursak, toplumu daha fazla toplumsal eşitliğe, cinsiyet eşitliğine ve hakların korunmasına çağıran görsel sanatlar ile dolu bir ortam yarattıklarını görebiliriz. Bir başka örnek olarak, Yetkin Baş'ın ortamının, yoksulluğa karşı savaşan ve Afrika’daki hakların gelişmesi için yardım sağlayan "Afrika Çamaşırhaneleri" projesi ile dolu olduğunu görebiliriz. Görsel sanatlar, diğer sanatlar gibi, ortamın etkisini az ya da çok şekilde hissedebilir.

GÖRSEL SANATLAR DERSİ Görsel sanatlar dersimizde amacımız; Çocukların yaratıcılık yönlerini geliştirmek. Temel sanat bilgilerini çocuğun yetenek düzeyine paralel olarak kazandırmak. Çocukların çevre ile ilgili gözlemlerini, izlenimlerini, duygularını, düşüncelerini ifade edebilme yeteneği kazandırmak.
Görsel sanatlar dersi hem çocukların yeteneklerini geliştirmelerine yardımcı olmak için tasarlanmış hem de kendilerini ifade etmeyi ve hayal gücünü kullanarak mantıksal düşünmelerini teşvik etmek için tasarlanmış bir ders olarak kabul edilir. Bu dersler çocukların, estetik değerler ve yaratıcılık hakkında düşünmeyi öğrenmelerine yardımcı olabilecek şekilde tasarlanmıştır. Görsel sanatlar, okul öncesi, lise ve bazen ortaokul öğrencileri arasında popüler bir ders olarak algılanmaktadır. Görsel sanatlar dersi aynı zamanda matematik, akademik ve sosyal becerileri desteklemek için özellikle tasarlanmış bir ders olarak kabul edilir.