Görsel Sanatlar Dersi Not Verme Yönetmeliği 2022


Sponsorlu Bağlantılar

Bu bağlamda, Görsel Sanatlar dersinde normalde uygulama ve performans notu verildiğine göre, bu notlardan birer tane verilecektir." LİSELERDE 1 UYGULAMA, 1 PERFORMANS NOTU VERİLECEKTİR.
Görsel Sanatlar dersi alınan okulun kurallarına göre değişiklik gösterir. Genellikle, bu ders için 0 ile 10 arasında bir not verilmektedir.

Görsel sanatlar, müzik, beden eğitimi ve oyun, beden eğitimi ve spor, trafik güvenliği, insan hakları, yurttaşlık ve demokrasi, teknoloji ve tasarım, bilişim teknolojileri ve yazılım, Peygamberimizin hayatı, temel dini bilgiler ve seçmeli derslerde sınav yapılmayacak.
Görsel sanatlar dersinde sınavın yapılıp yapılmayacağı, öğretmenin kararına bağlıdır. Öğretmen, öğrencilere sınav sorularının cevaplandırılmasını, mevcut projelerin değerlendirilmesini ve diğer ödevleri tamamlamalarını isteyebilir. Bu, dersin içerdiği tüm bilgilerin anlaşılmasını sağlamak ve öğrencilerin başarılarını ölçmek amacıyla yapılan bir uygulamadır.

a. Müzik dersinde sınavlar yazılı ve uygulamalı olmak üzere iki sekilde yapılabilir. 4-8. sınıflarda yazılı sınav yapılıp yapılmayacagı zümre ögretmenler kurulu kararı doğrultusunda belirlenir. b. 4-8. sınıflarda yazılı sınav yapılacaksa; bir dönemde bir yazılı, bir de uygulama sınavı yapılır.
Hayır, müzik dersi için sınav tarihi genellikle öğretmen tarafından belirlenir ve öğrencilere bildirilir. Öğrencilerin sınav tarihi hakkında kendi kendilerine giriş yapmalarına izin verilmez.

Yönetmelikle, 4, 5, 6, 7 ve 8. sınıflarda bir yarıyılda bir dersten yapılacak yazılı sınav sayısı, 2'den az olmamak üzere, ders yılı başında zümre öğretmenleri tarafından tespit edilir.
Evet, 4. sınıf müzik dersi yazılı olarak yapılabilir. Müzik dersinde öğrencilerin müzik bilgi ve becerilerini geliştirmelerine yardımcı olacak çeşitli konuları içeren bir yazılı sınav soruları tarafından desteklenmektedir. Yazılı sınavda öğrenciler nota okuma, melodik hafıza, vokal müzik, armoni, aranjman ve müzik teorisine ait konuların tümünü içermesi beklenmektedir. Ayrıca, kompozisyon, performans ve repertuar alanlarında çalışmalar da gerekebilir.

Ayrıca Bakanlık haftalık ders saat 2 ve daha az olan derslerde 2 performans, ders saati 2 üzeri olan derslerde ise 3 performans notu verileceğini belirti.
Bu soruya cevap verebilmemiz için, hangi dersten bahsettiğinizi bilmemiz gerekir.

MEB Talim ve Terbiye Kurulu Başkanlığı Kararı uyarınca, Görsel Sanatlar dersinin ilköğretim kurumlarının 1, 2 ve 3. sınıflarında haftada 2 saat, 4, 5, 6, 7 ve 8. sınıflarda ise haftada 1 saat okutulması öngörülmüştür. Ortaöğretim kurumlarında ise Görsel Sanatlar dersi seçmeli ders olarak okutulmaktadır.
Görsel sanatlar dersi zorunlu değildir. Ancak çoğu okulların okul müfredatına göre öğrencilerin bunu alması gerekebilir.

Bir dersin ortalamaya çok etki etmesinde alınan not önemli olduğu gibi ders saati de çok etkilidir. Resim, müzik gibi haftada bir saat görülen dersler ortalamaya çok çok az etki eder. Yine de bu notları yüksek tutmak da fayda var çünkü bazen 0,1 puanla takdir veya teşekkür belgelerini kaçırabiliriz.
Görsel sanatlar, bir ortamın duygusal ve estetik kimliğini oluşturan öğelerden biridir. Ortamda görsel sanatlar olmaksızın, atmosferi yaratma ve tuval, duvar ya da alan üzerindeki etkileri ikame etme gücü eksik kalır. Görsel sanatlardan yararlanmak, çok farklı ortamların kimliğini geliştirmek için oldukça etkilidir - evlerden mağazalara, fiziksel sınırlardan mekanlara ve hatta topluluklara. Görsel sanatlar ortamın ruhsal ve estetik bazı öğelerini ve insanların hissiyatını etkileyebilir ve insanların hissiyatına ve çevrede vücut bulan ruh haline birden fazla kanal olarak işlev görebilir.

Madde 22 - (1) İlkokul 4 üncü sınıf ile ortaokul ve imam-hatip ortaokullarında öğrencilere; a) Haftalık ders saati üç ve üçten az olan derslerde iki, üçten fazla olan derslerde ise üç sınav yapılır.
Bir saatlik ders için genellikle iki yazılı ödev verilir. Ancak, bu ödevlerin ne zaman ve nasıl verileceği, öğretim görevlisi tarafından belirlenir. Bazı öğretim görevlileri, ödevlerin dersin başlangıcında verilmesini tercih ederken, bazıları ödevin ortasında ya da dersin sonunda vermeyi tercih edebilir. Aynı şekilde, ödev içeriği de öğretim görevlisine bağlıdır.