Görevli İzinli Öğretmene Dyk Ücreti Ödenir Mi


Sponsorlu Bağlantılar

Destekleme ve Yetiştirme kurslarında görevli ders ücreti karşılığı görevlendirilen öğretmenler, Genel idari izinli olunan günlerde o güne ait ek ders ücretinden yararlanamazlar.
Kesilmez. Hizmetiçi eğitimleri genellikle bir saat sürmektedir ve tamamlanması için başarılı olmanız gereken bazı koşullar vardır. Ek olarak, hizmetiçi eğitim verilen kişinin performansını değerlendirmek ve bu kişinin hizmet sunma konusundaki başarısını izlemek için bir çok teste maruz kalması gerekebilir. Bu durumda DYK kesilmez.

Zaten kursların ücretini çalıştığınız kurum öder. Kurs verdiğiniz okul (Kurs merkezi) size puantaj verir ve bunu okulunuz ek Ders girişi sırasında "hizmet içi eğitim" koduyla sisteme girer. Normal ücretinizi de tam alırsınız, nöbet hariç, DYK kursu dahil..
Öğretmenler genellikle günde 8 saatten fazla ders vermezler. Ancak, öğretmenin kendisi ve okulun özel durumlarına bağlı olarak, bu değer değişebilir. Örneğin, özel ders programlarında, öğretmenler günde 12 veya 16 saat ders verebilir.

Ek ders ücreti karşılığında ders okutmak üzere görevlendirilenlere haftada en fazla 30 saat ders görevi verilebileceğinden, rutin müfredat kapsamında 20 saat ders okutan öğretmene destekleme ve yetiştirme kursunda en fazla 10 saat ders görevi verilmesi mümkün olabilecektir.
Dyk kurs müdürleri genelde en fazla 8 saat ek ders alırlar. Fakat her durum bireysel olarak değerlendirilir, bu nedenle ek ders miktarı kişiye göre değişebilir.

-Yöneticiler normal müfredat da dâhil toplam 22 saate kadar derse girebilir. -Derslerin tamamını DYK kapsamında girmeleri durumunda hafta içi okuttuğu 6 saati aylık karşılığı, 16 saati ek ders karşılığı sayılır.
Hayır, öğretmen olmak zorunlu değildir. Her bireyin kendisi karar vermesi gereken bir meslek seçimi olduğunu unutmamalısınız.

Milli Eğitim Bakanlığı Yönetici Ve Öğretmenlerinin Ders Ve Ek Ders Saatlerine İlişkin Karara göre DYK kursu kapsamındaki görev zorunlu bir ek ders görevi değildir. Ancak mazeretsiz olarak verilen görevi yerine getirmeyen öğretmene de 657 sayılı Kanunun disiplin hükümleri uygulanabilir.
Görevli izininden ötürü çalışanın kendisine ödenmesi gereken dikkat ödemesi, ücretinin asgari ücret üzerinden hesaplanması gereklidir. Bir çalışan görevli izininden ötürü maaş alırken normal çalışma süresinin aşılmaması gerekmektedir. Yani, bir görevli 6 saat çalıştıysa ve izin almak için 3 saat alırsa, toplamda 9 saat çalışıldığından, 9 saatlik ücret olarak ödenmelidir.

ek ders ücretinden yararlanırlar mı? Destekleme ve Yetiştirme kurslarında görevli ders ücreti karşılığı görevlendirilen öğretmenler, Genel idari izinli olunan günlerde o güne ait ek ders ücretinden yararlanamazlar. ücretinden yararlanılır mı? ödemesi yapılamaz.
Her öğretmenin durumuna göre değişiklik gösterebilir. Yükseköğretim Kurumları Tezkere Komisyonu, öğretmenlerin hizmetiçi eğitime katılması için ödenek önerdi. Ancak bazı öğretmenler hizmetiçi eğitim için yükseköğretim kurumlarından ödenek almayabilir. Öğretmenler, öğretim yılının başında belirlenen maaşlarının dışında herhangi bir ödenek almaz. Bazı durumlarda okul müdürleri ya da okul çalışanları olarak hizmete devam etme kararı alan öğretmenler hizmetiçi eğitime katılmalarına yardımcı olacak özel ödenekler alabilirler.

Danıştay 12. Dairesi tarafından verilen karara göre valilikçe düzenlenen eğitsel etkinliğe kursiyer olarak katılan öğretmenlere ek ders ücreti ödenemez.
Öğretmen, alınan dersin iptal edilmesi konusunda üniversite yetkililerine başvurarak talepte bulunabilir. Ancak, alınan dersin iptali her zaman mümkün olmayabilir ve üniversite yetkilileri, öğrencinin durumu ile ilgili kararlar verebilir.

(3) Kursta görevlendirilen öğretmenler mazeretleri sebebiyle görevlendirme onaylarının iptalini isteyebilirler. Ancak görevlendirme onayları iptal edilmeden görevlerini bırakamazlar.
Bu, herhangi bir konuda size yardım edebilecek tek kişi olan işvereniniz olacaktır. Bazı durumlarda, işverenlerin eğitim giderlerini ödemek için maaşa para yatırma hakkı tanıyabilecekleri bir koşul sağlayabilecekleri düşünülmektedir. Ayrıca, işvereninizin çalışanlarına etkili bir eğitim ve gelişim programı sunmak için, çalışanlarınızın daha iyi eğitim almalarını sağlamak için daha uygun ücretler sunmaları da mümkündür. Bu sebeple, işvereninizin belirli durumlarda kurs ücretlerini ödemek için maaş karşılığında para yatırma hakkına sahip olduğunu sorgulamanız önerilir.