Gezi Sonrası Yapılması Gerekenler


Sponsorlu Bağlantılar

Ders öğretmenleri veya danışman öğretmenler, yapacakları gezi ile ilgili gezi planlarını hazırlar ve en az 15 gün önce okul müdürlüğüne verirler. Okul Müdürlüğünce geziye ilişkin belgeler, gezi onayı alınmak üzere il/ilçe millî eğitim müdürlüğüne gönderilir.
Gezi Evrakları, Gezi Parkı protestolarının hemen ardından, Türkiye'deki sivil toplum hareketlerini örgütlemek ve beenmek amacıyla başlatılan toplumsal hareketlerin kolektif çalışmalarının bir kayıtlarıdır. Gezi Evraklarında, insanların hayatlarını, çalışmalarını ve üzerinde çalışılanları paylaşmalarına olanak tanıyan kurumsal belgelere yer verilir. Belgeler arasında eylem önderliği nasıl işlediğinin yazılı anlatımının yanı sıra, protestocuların sloganları, tiyatro oyunları, şiir ve şarkıları, gezinti yolları ve kitlesel davranış biçimleri bulunur. Ayrıca, protesto begenilerini organize etme teknikleri, eylemler arası iletişimin sağlanması, ortamın harekete geçirilmesi ve protestolarla ilgili detaylı bilgiler de mevcuttur.

Okul gezilerinin amaçları: Öğrencilerin seviyelerine uygun ola bilgi, görgü ve yeteneklerini geliştirmek; yaparak yaşayarak öğrenmelerine imkan vermek ve derslerin uygulama ortamında yapılmasını sağlamak; onlara çevrelerini, toplumun sosyal, kültürel ve ekonomik değerlerini tanıtmak, bilimsel ve teknolojik gelişmeleri ...
En önemli kriter olarak gezi yapılacak alanın güvenlik durumunu değerlendirmek gösterilebilir. Gezinin güvenli ve rahat bir biçimde yapılacağı ilgili bölgedeki genel durumu araştırmak, hava ve sokak şartlarını kontrol etmek ve önceden hazırlık yapmak gibi konularda özen gösterilmelidir. Ayrıca gezilecek yerlerde bulunan müze, park, otel, restoran, gece kulübü, güvenlik personeli, topluluklar, polis gibi kurumların varlığı ve hizmet seviyesinin göz önünde bulundurulması da gezi alanına karar vermede önemli etkenler arasındadır.