Geçici Görev Yolluğu


Sponsorlu Bağlantılar

1- Yurtiçinde 1 yıllık dönem zarfında aynı yerde, aynı iş için ve aynı şahsa 180 günden fazla gündelik verilemez. İlk 90 gün için gündelik ücreti tam ödenir, takip eden 90 gün için gündeliğinin 2/3 oranında ödenir. 2- Yurtdışında ilk 180 gün tam ve müteakip günler için 2/3 oranında ödenir.
Geçici görevlendirmede yolluk verilmesi durumlarına bağlıdır. Bazı şirketler, geçici çalışanlarının işe yerleşme veya tatil masraflarını karşılamak için yol yardımı sağlarken, bazıları bu hizmeti sunmaz. Geçici görevlendirme kuruluşuyla bu konuda konuşup öğrenmek en iyisidir.

Dolayısıyla, görev yerinden ikamet mahalline her gün gidip gelen kişiye, memuriyet mahallinde bir değişiklik söz konusu olmayacağından, gidiş ve dönüşleri için geçici görev yolluğu ödenmesi de mümkün bulunmamaktadır. Aynı çerçevede, buralarda bir görev verilmesi durumunda da harcırah ödenmeyecektir.
Geçici görev yolluğu, işverenin ödediği uygulamaya göre değişmektedir. Örneğin, ABD'de geçici görev yolluğu yetkili çalışanlar için ortalama saatlik ücret 11.76 Amerikan Doları'dır. Diğer ülkelerde, geçici görev yolluğu farklı olabilir.

01.01.2023-31.12.2023 tarihleri arası Yurtiçi gündelik yolluk miktarları: Ek göstergesi 8000 ve daha yüksek olan kadrolarda bulunanlar 236,00. Ek göstergesi 6400 (dahil) - 8000 (hariç) olan kadrolarda bulunanlar 220,00. Ek göstergesi 3600 (dahil) - 6400 (hariç) olan kadrolarda bulunanlar 212,00.
Geçici görev yoluğu en fazla 15 gün ödenir.

Geçici bir görev ile başka bir yere gönderilenlere, görev mahalline varış tarihinden itibaren bu Kanuna göre verilen gündelikler: a. Yurtiçinde bir yıllık dönem zarfında aynı yerde, aynı iş için ve aynı şahsa 180 günden fazla verilemez. İlk 90 gün için tam, takibeden 90 gün için 2/3 oranında ödenir.
Geçici görev ücreti genellikle ay sonunda ödenir. Ödeme tarihi, görev süresinin tamamlanmasından hemen sonraki bir hafta içinde kuruma bağlı olarak değişebilir.

– Gündelik verilecek 180 günün de; – İlk 90 günü için tam, takipeden 90 günü için 2/3 oranında ödenir. Yurtdışında; – İlk 180 gün tam ve takipeden günler için 2/3 oranında ödenir.
Geçici görev yolluğu, göreve bağlı olarak ödenir. Görevler arasında, çalışanların bir tur için gereken yakıt, konaklama ve yemek giderleri, daha uzun süreler için yüksek masraflar için geçiş ve seyahat masrafları, vergi aracılığıyla ödeme masrafları, hava alanı ve havayolu ücretleri ve diğer giderleri de içerebilir. Bu giderler, işletme tarafından çalışanın ofisinin yerine getirilmesi gereken bir görev sonrasında ödenecektir.

1- Yurtiçinde 1 yıllık dönem zarfında aynı yerde, aynı iş için ve aynı şahsa 180 günden fazla gündelik verilemez. İlk 90 gün için gündelik ücreti tam ödenir, takip eden 90 gün için gündeliğinin 2/3 oranında ödenir. 2- Yurtdışında ilk 180 gün tam ve müteakip günler için 2/3 oranında ödenir.
Geçici görevlendirme süresi, işverenin ve çalışanın her iki tarafında anlaşmaya varmadığı sürece değişebilir. Bazen bir hafta, bazen altı ay ve hatta bir yıl olabilir.

d) Geçici süreli görevlendirme süresi bir yılda altı ayı geçemez. Yurtdışında görevlendirilen güvenlik görevlileri için geçici görevlendirme süresi en çok iki yıldır; gerekli görülmesi hâlinde bu süre bir katına kadar uzatılabilir. e) Geçici süreli görevlendirmenin, memurların göreviyle ilgili olması şarttır.
Geçici görev yolculuğu, işletmeler tarafından çalışanlarına verilir. Herhangi bir seyahat işi için, çalışan görevlendirilmişse veya belirli bir süre için seyahat etmek zorunda kalsa, geçici görev yolculuğu verilir. Geçici görev yolculuğunun uzunlukları aydan aya kadar değişebilir ve maliyetler de, çalışanın ne zaman ve nerede seyahat etmesine bağlı olarak değişebilir. Geçici görev yolculuğu, maliyetleri karşılamak için karşılanan harcamalardan bile oluşabilir.

YURT İÇİ KURSLARA KATILACAKLARA VERİLECEK GÜNDELİKLER6245 Sayılı Kanunun 37. Maddesi gereği Mesleki bilgilerini artırmak amacıyla memuriyet mahalli dışında açılan kurs veya okullara gönderilenlere, bu Kanuna göre geçici görev gündeliği verilir.
Geçici görev yolluğu bir işveren tarafından geçici çalışanın kamuya ait memurluk veya mülkiyet görevleri yürütmek üzere atanması sürecidir. Geçici atama için işveren, geçici çalışanın atanacağı birimin başkanından veya müdüründen geçici atama mektubunu istemelidir. Mektup, çalışanın nitelikleri, görev tanımı, sözleşme süresi, her türlü ödeme, hizmet koşulları ve verilecek koşullar hakkında işverenin müracaatıdır. İşe alınmış olan çalışan, işverenin talebine uygun olarak kamuda çalışmaya başlayacaktır.