Eş Durumunda Kim Kimin Yanına Gider
Sponsorlu Bağlantılar
Kimler Eş Durumundan Tayin İsteyebilir?
Engelli çocuğu olan ebeveynler, işsiz ebeveynler, eşler arasındaki boşanma davasında eşit haklara sahip bir kişi ya da eş durumundan tayin isteyebilir. Ayrıca, aile terapistler ve hakimler de eş durumundan tayin isteyebilir.
Eş Durumu Tayini İçin Kaç Yıl Çalışmak Gerekir?
Eş durumu tayin edilmesi için çalışmak gereken süre, kurum veya işyerinin kurallarına göre değişebilir. Genel olarak eş durumu tayin süresi için en az bir yıl çalışmanız gerekmektedir. Ancak kurallara göre bu süre arttırılabileceği gibi düşürülebilir de. Sürenizi öğrenmek için kurumunuzun kurallarını okumanız veya personel departmanınıza başvurmanız gerekebilir.
Sağlık Bakanlığı Eş Durumu Tayini Nasıl İstenir?
Sağlık Bakanlığı eş durumu tayini için, başvuruda belirtilen izahnamesi doldurulmuş ve eksiksiz olarak Sağlık Bakanlığı’na sunulan gerekli belgeler eş durumu tayininin istenmesi için yeterlidir. Başvuru sürecinde, sağlık kurulu raporu ile birlikte eşin kan grubu ve aileden gelen sağlık bilgileri, son 3 ay içerisinde hastaneye verilen herhangi bir tıbbi rapor, eşin kayıtlı olduğu mahkeme kayıtları, adli sicil kaydı ve eşler arasında imzalanmış nikâhname gibi dosyaya eklenecek evraklar da bulunmaktadır. Tüm bu belgelerin eksiksiz sunulması halinde, Sağlık Bakanlığı tarafından eş durumu tayini için tıbbi değerlendirmeyi gerçekleştirmek için gerekli prosedür uygulanarak isteme işlemi gerçekleştirilebilir.
Yeni Atanan Polis Eş Durumundan Tayin İsteyebilir Mi?
Evet, yeni atanan polis eş durumundan tayin isteyebilir. Her ne kadar çoğu polis memuru ülkenin farklı bölgelerinde görev yapsın diye sürekli değiştirilseler de, polis memurunun kendisine verilen göreve bağlı olarak izin veya tayin talebi mevcuttur. Ancak polisin bu hakkını kullanma durumunda hareket edecek birkaç kurallar vardır. Polisin izin veya tayin talebini geri çevirmek için bu talepler oldukça sık aralıklarla gözden geçirilmelidir. Örneğin; Polis yetkilileri değişen zorunlu durumlar veya özel durumlar için tayin taleplerini reddetmek için mazeretin geçerli olup olmadığını değerlendirebilirler.
Eş Durumu Tayini Ne Zaman Çıkar?
Eş durumu tayini Eğitim ve Çalışma Bakanlığı tarafından çıkarılan bir mevzuat olduğu için, bu mevzuatın tarihinden itibaren herkesin eş durumu tayininden geçmesi zorunludur. Eğitim ve Çalışma Bakanlığı tarafından çıkarılan mevzuatın tarihinden itibaren, herkesin eş durumu tayininden geçmesi zorunludur.
Eş Durumu Tayininde Km Sınırı Var Mı?
Eş durumu tayininde km sınırı yoktur. Ancak, eş durumu bulunan kişilerin yaşadıkları yerlerin uzaklığı göz önünde bulundurulmalıdır. Kıdemli memurlar yaşadıkları ortama en yakın olan birimin görev alanında istihdam edilmeye çalışılır.
Eş Durumu Tayini Olmazsa Ne Olur?
Türkiye'de eş durumu tayinin olmaması, çok sayıda sözleşmeler ve nitelikler üzerinde etkili olacaktır. Örneğin, aileden kişiler arasındaki sözleşmeler ve evlilik dışı ilişkiler farklı şekillerde yasal konuma gelebilir. Evli kişiler arasındaki çalışma sözleşmeleri ve boşanma sözleşmeleri de bu şekilde etkilenecektir. Ayrıca, yasalar tarafından öngörülen miras haklarını tanımlayacak olan kişiler belirlenemeyeceği için sorunlar ortaya çıkabilir. Eş durumu tayinin olmamasının diğer olumsuz sonuçları da mevcuttur. Örneğin, çiftlerin hayat standardının düşmesi, zorla evlendirme gibi uygulamaların artması ve çocuk istismarı gibi olayların daha sık görülmesine neden olabilir.
Eş Durumundan Atama Kalktı Mı?
Atama kalkması için çalışanın, işverenin önceden belirlenmiş ve çalışan tarafından kabul edilmiş bir şartları yerine getirmesi gerekir. Bu durum, atama sözleşmesinde veya diğer çalışan belgelerinde açıkça belirtilir. Örneğin; Çalışan 3 ay için vardiyalı çalışacaksa, bu sürenin tamamlanmasından sonra atama kalkacaktır. Diğer durumlarda ise, çalışanın işini kaybetmesi ya da denetime girmesi işten çıkarma kurallarına göre ilgili taraf tarafından feshedilebilir.