Emeklilik Maaşı Hesaplama
Sponsorlu Bağlantılar
Emekli Maaşı Hesaplaması Nasıl Oluyor?
Emekli olabilmek için T.C. vatandaşı olmanız gereklidir. Emekli olmak için öncelikle asgari çalışma süresine ulaşmanız gerekmektedir. 35 yıl olarak belirlenmiş olan bu süre, hangi meslek grubunda ve ne sürede çalışıldığına göre değişiklik gösterebilir. Yasal olarak belirlenmiş asgari çalışma süresini tamamladıktan sonra emekli maaşınızı öğrenmek için ise sosyal güvenlik kurumunuza başvurmanız gerekir. Sosyal Güvenlik Kurumu sizin belgelerinizi inceledikten sonra, çalışma sürenize göre belirlenen katsayı ile asgari maalaşı miktarını çarparak, tahmini maaşınızı hesaplayacaktır. Ayrıca bu miktar güncelleme oranına göre her yıl artış gösterir. Emekli oluşunuz sırasında hakedemeniz olan maaşa ek olarak emekli sandığından sağlanan zorunlu sigortadan alacağınız ciddi indirimler ve özellikle avans alma şansınız bulunmaktadır. Emekli olmak için yasal olarak belirlenmiş heyet tarafından belirlenen sürenin tamamlanmasından sonra, emekli maaaşınızı öğrenmek için başvuruda bulunmanız gerekir. Sosyal güvenlik kurumu sizin belgelerinizi inceleyerek, çalışma sürenize göre belirlenen katsayı ile asgari maalaşı miktarını çarparak tahmini maaşınızı hesaplar. Ayrıca bu miktar her yıl güncelleme oranına göre artış gösterir.
Emekli Maaşının Ne Kadar Olduğunu Nasıl Öğrenirim?
Emekli maaşının ne kadar olduğunu öğrenmek için, emekli olma aşamasına gelmiş kişilerin sosyal güvenlik kurumuna başvurması gerekiyor. Sosyal Güvenlik Kurumu’na başvuru yapıldıktan sonra alınması gereken belgeler hazırlandıktan ve başvuru teslim edildikten sonra emekli maaşının ne kadar olabileceği hakkında bilgiler verilir.
Eyt İlk Maaş Ne Zaman Alınır?
Çalışmaya başladığınızda, ilk maaşınızı çoğu durumda ilk ödeme tarihinden itibaren en geç 10 iş günü içinde alacaksınız.