Ek Ders Nereden Öğrenilir


Sponsorlu Bağlantılar

Bu çerçevede, Kamu Elektronik Bordro Sistemi (e-Bordro) uygulaması ile maaş işlemleri KBS üzerinden gerçekleştirilen genel ve özel bütçeli idarelerde çalışan memurlar, maaş bordroları ile birlikte ek ders ve fazla çalışma bordrolarını da internetten belli bilgileri girerek alabilmektedirler.
Öğrencinin dersi nereden girmesi gerektiği, üniversite veya okulun web sitesinde bulunan kayıt formunda bulunan talepler doğrultusunda belirlenir. Dersi nereden gireceğine karar vermek için öncelikle kayıt formlarını incelemek gerekir. Genellikle kayıt formlarında ya dersin adresi ya da dersin hangi ders merkezinde verileceği belirtilir.

KBS EKDERS GİRİŞİhttps://www.kbs.gov.tr/ adresine girdikten sonra gelen ekranda Kamu Personel Harcamaları Yönetim Sistemine (KPHYS) girilir. Gelen ekranda kullanıcı adı (T.C. Kimlik No), şifre ve güvenlik kodu yazılıp giriş yapılır.
Bir dersin okulda kim tarafından yapılacağı, eğitim kurumu tarafından belirlenir. Bu, bazen öğretmenlerden biri tarafından, bazen bir personel tarafından veya bazen de bir ekip tarafından yapılabilir.

b) Uygulama okulu müdürünün haftada 2 saati, c) Uygulama okulu koordinatörünün haftada 2 saati, ek ders görevi sayılır ve ek ders ücreti ödenir. verilebilir. Ancak, uygulama öğretmenlerine bu kapsamda verilecek ek ders saati sayısının toplamı haftada 10 saati geçemez.
Üniversiteler, öğrencilere ek dersler vermek için ücretsiz olanaklar sunabilir, ancak öğrenciler bu seçeneklerden yararlanmak istemeyebilirler. Bu durumda, ek ders ücret­leri genellikle öğrenci tarafından ödenir. Bazı üniversiteler, ek ders ücretlerinin ödenebilmesi için finansal yardım programları sunabilir.

Bu Esaslar kapsamında ek ders ücreti ödenebilmesi için, ek ders görevinin fiilen yapılmış olması, ek ders görevinden sayılan veya ek ders görevinin yapılmış sayılacağı haller bakımından ise, bu Esaslarla belirlenen koşulların oluşması şarttır. Ödemelerde tahakkuk ve ita amirleri müteselsilen sorumludur.
Ders Göstergesi, öğrencilerin veya eğitimcilerin en son ders döneminde gösterdikleri başarı ve üstün performansı ölçmek için kullanılan bir göstergedir. Ders Göstergesi beş temel alandan bileşir: katılım, çalışma, anlayış, sınavlar ve projeler. Bu değerler arasında her birinin belirli bir ağırlığı olacak şekilde, ortalama değer atanır. Ders Göstergesi, öğrencinin derslerindeki başarısının arasındaki farklılıkları ve bunların eğitim programları ve diğer faktörlerin öğrenmeyi etkilediğini göstermek için kullanılabilir.

Ek ders ücreti, ait olduğu ay için geçerli olan maaş katsayısı, gündüz dersleri için 140, gece ve haftasonu dersleri için 150 göstergesi ile çarpılarak hesaplanır.
Bir ders genellikle sınıflarda iki saat sürmektedir. Ancak üniversite dersleri daha uzun sürebilir veya üç saatten daha fazla sürebilir.

Bu durumda yapılan zamlarla birlikte öğretmenlerin saatlik ek ders ücreti net 39,35 TL'dir. Yüzde 20'lik vergi dilimine giren öğretmenler için bu ücret net 37,01 TL'dir.
Ek ders ücreti, eğitim kurumundan kuruma farklılık gösterecek şekilde kişiden kişiye değişkenlik gösterebilmektedir. İlçede ya da şehirde saatlik ek ders ücretleri 30 ile 60 TL arasında değişebilmektedir.

2022-2023 yılı eğitim ve öğretim dönemi brüt ek ders ücreti 46,70 TL, net ek ders ücreti ise 39,35 TL olarak belirlendi. Yüzde 20 vergi dilimine giren öğretmenlerin alacağı net ek ders ücreti 37,01 TL oldu.
Rapora göre, ek dersi kesme miktarı her durum için farklı olabilir. Örneğin, çocuğun rapordaki notları çok iyi değilse, ebeveynler ve öğretmenler ek derslerden vazgeçebilirler. Ancak, çocuğun rapordaki notları çok iyi ise, ek derslerin kesilmesi gerekebilir. Buna bağlı olarak, bir gün rapor alındığında kaç saat ek ders kesileceği aranan kişinin durumuna göre değişebilir.

Yani bir gün rapor alan sınıf öğretmeninin ek dersinden 7 saat ücret kesilir. O hafta sınıf öğretmeni 8 saat ek ders alır. Raporlu olan sınıf öğretmeninin nöbet ek dersi; Eğer öğretmenin o haftaki nöbet günü pazartesiye denk gelirse ve o günde raporlu olacağından dolayı öğretmene nöbet ek ders ücreti yazılmaz.
Müdür, ücret almaz. Müdürler, bir işletmenin başında zaten zaten belirli bir maaş almaktadır. Ancak, nöbet tutma durumunda, çalışanlar kendi aralarında karşılıklı anlaşmalar yapabilir veya yönetim tarafından belirli bir fiyat üzerinden vardiya ücreti alabilirler.