Eğitim Bilimlerinde Hangi Alanda Yüksek Lisans Yapılmalı


Sponsorlu Bağlantılar

Eğitim Fakültelerinin Resim-İş Eğitimi Anabilim Dalı Lisans Programı mezunları ve Güzel Sanatlar Fakültelerinin, Resim, Heykel, Baskı Resim, Grafik Tasarım Anasanat Dalı Lisans Programı mezunları (Öğretmenlik Formasyonlu) başvurabilir.
Eğitim Fakültesi mezunları, çocuk gelişimi, tarih, antropoloji, psikoloji, sosyal hizmet, yabancı dil öğretimi, sağlık eğitimi, yönetim bilimleri, matematik eğitimi gibi alanlarda yüksek lisans programlarına başvuru yapabilir.

Bu programın amacı eğitim programları ve öğretim bilgi, beceri ve tutumlarına sahip, mesleğin etik kurallarını bilen ve uygulayan, mesleğindeki gelişmeleri takip eden, bilimsel araştırma yürütecek düzeyde istatistik ve bilimsel araştırma tekniklerini bilen uzmanlar yetiştirmektir.
1. Öğretim Teknolojisi ve Uygulamaları 2. Sosyal Bilimler ve Eğitim Uygulamaları 3. Okul Psikolojisi ve Eğitim Psikolojisi 4. Eğitim Yönetimi 5. İletişim ve Etkileşim Teknikleri 6. Kalite Yönetimi ve Eğitimde Standartlar 7. Bilişsel Eğitim ve Öğrenme 8. Eğitim Politikaları ve Planlaması 9. Kuram, Araştırma ve Rapor Yazma 10. Eğitim Programları Geliştirme 11. Eğitim Programları Değerlendirmesi 12. Eğitim Programları Tasarımı ve Uygulaması 13. Çevrimiçi Eğitim 14. Eğitim Programları Yönetimi 15. Eğitim Sistemleri Modelleme ve Simülasyonu 16. Eğitim Verimliliği Yönetimi 17. Mesleki Eğitim ve Geliştirme 18. Eğitimi Destekleyen Teknolojiler 19. Yüksek Lisans Tez Tasarımı ve Yazma

UYRUKLULAR İÇİN: Lisans düzeyinde öğretmen yetiştiren bir yükseköğretim programından mezun durumda olan/ya da olabilecek adaylar ve/veya Fen ve/veya Edebiyat Fakültesi mezun ve/veya herhangi bir dört yıllık lisans programından mezun olup, pedagojik formasyon eğitimi almış adaylar başvurabilir.
Eğitim bilimleri alanında yüksek lisans, öğretim elemanlarına ve diğer eğitim profesyonellerine eğitim girişimi çalışmaları hakkında derinlemesine bilgi sağlamak amacıyla tasarlanmış bir akademik düzeydir. Eğitim bilimleri alanında yüksek lisans programları, öğrencilere kuram ve pratiği geliştirme becerilerini kazandırmayı amaçlar ve bunları uygulamaya dökerek pratik eğitim alanlarında etkinlik sağlayabilmeleri için gerekli araçları sağlamaya yardımcı olur. Yüksek lisans programları genellikle, mevcut eğitim sisteminin koşullarını değerlendiren kuram seviyesinde çalışmayı içerir ve pratik uygulamaya yönelik mesleki uzmanlık geliştirerek başarıyla eğitim süreçlerini düzenlemeyi hedefler. Bu çalışmalar, eğitim sisteminin çeşitli alanlarında ve alanlar arası çalışmalarda etkinliği artırmayı hedeflemektedir.