Eğitim Programları Ve Öğretim Lisans Bölümleri


Sponsorlu Bağlantılar

Programın Amacı: Bu programın amacı eğitim programları ve öğretim bilgi, beceri ve tutumlarına sahip, mesleğin etik kurallarını bilen ve uygulayan, mesleğindeki gelişmeleri takip eden, bilimsel araştırma yürütecek düzeyde istatistik ve bilimsel araştırma tekniklerini bilen uzmanlar yetiştirmektir.
Yüksek Lisans programı öğrencilere kendilerini geliştirmeleri ve alanlarında uzmanlaşmaları için bir araç sağlar. Program öğrencilerin, özellikle akademik araştırma ve öğretim konularında daha derin bir anlayışa ulaşmalarını sağlar. Yüksek lisans öğrencileri, daha önce tamamlanan akademik çalışmalara göz atarak, öğrenme ve inceleme zenginliklerine erişebilir. Yüksek lisans programları genellikle tam zamanlı veya yarı zamanlı tasarlanır ve bir sertifika veya üst lisans derecesi sunarlar. Yüksek lisans mezunları, ek yönetsel beceriler, yüksek bilimsel teknolojiler ve sağladığı iş pozisyonlarıyla birlikte oluşturulmuş bir araç zincirine sahiptir.

Genel bir özetle öğretim programı, belli bir öğretim kademesindeki sınıflarda ve derslerde, eğitim programının amaçları doğrultusunda belirlenen hedefleri gerçekleştirmeye yönelik okul ya da okul dışında bireye kazandırılması planlanan tüm etkinlikleri kapsayan yaşantılar düzeneğidir.
Eğitim programları, öğrencilere temel bilgi ve becerilerin verildiği, konuların sıralanması, öğretim metodları, alanda uygulama ve araştırmaların yapıldığı, başarıyı ölçmek için kullanılan değerlendirme teknikleri gibi konulara odaklanır. Bir eğitim programı, bir öğretmenin öğrencilerine verebileceği tüm kaynakları kapsar. Öğretim programları ise belli bir konuyla ilgili olarak daha spesifik ve yoğun bir içerik içerir. Öğretim programının içeriği, konuyla alakalı kavramları, görevleri, ilkeleri, genel problemleri ve çözüm yollarını içerir. Çoğu zaman öğretmenler, eğitim programlarına dayanarak öğretim programı belirlerler. Bu program, öğrencilere çoklu matematik, okuma ve yazma becerileri,açıklayıcı koşullar, hayat ve dil bilgisi gibi konularda olan tüm bilgiyi danışman olacak şekilde sunmayı amaçlar.

Eğitim Bilimleri Bölümünde, Eğitim Programları ve Öğretim Anabilim Dalı, Rehberlik ve Psikolojik Danışmanlık , Eğitim Yönetimi, Teftişi, Planlaması ve Ekonomisi Anabilim Dalı ve Eğitimde Ölçme Değerlendirme Anabilim Dalı olmak üzere dört anabilim dalı vardır.
1. Eğitim Programlaması ve Yönetimi 2. Eğitim Liderliği ve Yöneticiliği 3. Pedagojik Bilgiler ve Eğitim Öğretimi 4. Sosyal Bilimler ve Eğitim Politikaları 5. Çocuk Gelişimi ve Eğitim 6. Eğitim Veri Analizi ve İzleme 7. Eğitim Yaşam Boyu Öğrenme 8. Eğitim Psikolojisi 9. Eğitim Program Tasarımı 10. Kültür ve Sınıf Odaklı Eğitim 11. Eğitim Ar-Ge ve Teknolojik Gelişmeler 12. Yönetici Lisans Programı