E-İmza Tr


Sponsorlu Bağlantılar

e-İmza Fiyatları1 Yıllık e-İmza 369,00 TL. 2 Yıllık e-İmza 469,00 TL. 3 Yıllık e-İmza 569,00 TL.
Fiyatlar, e-imza cihazlarının modellerine ve özelliklerine göre değişmektedir. Genel bir tahmin yapmak güçtür. En basit e-imza cihazları yaklaşık 250 TL civarında iken, piyasada en kaliteli ürünler fiyat olarak 1000 TL'yi geçebilmektedir.

Türkiye.gov.tr adresine giriş yaparken kart tipi olarak hangisini seçmeliyim ? E-imzanızın kurulumunu tamamlandıktan sonra Türkiye.gov.tr adresine giriş için kart tipi olarak TUBITAK-AKİS'i seçmeniz yeterli olacaktır.
E-İmza Tr kartı, Türkiye'de kullanılan bir sanal ödeme kartıdır. E-İmza Tr ile kullanıcılar, tüm Türkiye'deki bankacılık ve para transferi servisleri arasında güvenli online alışverişler yapabilirler. Kullanıcılar aynı zamanda hem kredi kartı, hem de kendi E-İmza Tr kartını kullanarak çevrimiçi olarak alışveriş yapabilirler. Karta yüklenen bakiye ise kredi kartı limitinden bağımsız olarak kullanılabilir. E-İmza Tr kartıyla doğrudan banka hesapları arasında para transferi yapmak veya Halkbank aracılığıyla çevrimdışı ödemeler yapmak da mümkündür.

E-imza almak için yetkili Elektronik Sertifika Hizmet Sağlayıcı'lara (ESHS) başvuruda bulunmak gerekir. Gerekli olan Nitelikli Elektronik Sertifikalar için başvurulacak bu hizmet sağlayıcılar, 5070 Sayılı Elektronik İmza Kanunu uyarınca Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu'na bildirim yapmış durumda olmalıdır.
E-imza almak için ilgili kuruma başvuruda bulunmalısınız. Başvuru sırasında, doğrulanması için gerekli evrakları da sunmanız gerekir. Örneğin, kimliğinizi doğrulamak için T.C kimlik kartı, adres belgesi veya vatandaşlık belgesinin örneklerini teslim etmelisiniz. Ayrıca, imzaya dayalı bir sözleşme de imzalamalısınız. Verilen belgeleri kontrol edip onay verdikten sonra, e-imzanızı almış olacaksınız. E-imza almak her zaman güvenli olmasına rağmen, yasal imzalar için varsayılan olarak kabul edilmez. E-imzalar, belli durumlarda yürürlükteki yasalara ilişkin olarak kullanılabilir.

Başvurunuza uygun sipariş formunu seçiniz(Yeni Başvuru veya Yenileme). NES Başvuru Formunu uygun şekilde doldurunuz. (kurumsal e-Posta alanına 'icisleri.gov.tr' uzantılı kurumsal e-Posta hesabınızı yazınız.) Formu doldurduktan sonra 'Form Onayla' düğmesine basınız.
Bir kişinin internetten e-imza alması için öncelikle bir kurumsal e-imza sağlayıcısından e-imza hesabı oluşturması gerekmektedir. Ardından, e-imza hesabı oluşturulan kurum tarafından belirlenen menülerden e-imza sertifikası için gerekli olan dokümanların girilmesi ve daha sonra sertifika alımı işlemlerinin yapılması gerekmektedir. Tüm bu aşamalar tamamlandıktan sonra, e-imzanın kullanımına izin verilerek imza atılabilmesini sağlamak mümkündür.

Sertifikanın geçerlilik süresinin başlangıç ve bitiş tarihleri (Kamu SM sertifikalarının geçerlilik süresi, sertifika üretildiği anda başlar, tam 3 yıl sonra biter.)
Bir E-İmza sertifikası genellikle iki yıl için geçerliliğini korur. Bazı ülkelerde bu sürenin daha kısa da olabilir.

Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu (BTK) tarafından yapılan düzenleme kapsamında, e-imza almak isteyenler artık başvuru merkezlerine gerek kalmadan 21 Aralık 2021 Salı gününden itibaren e-Devlet kapısı üzerinden gerçekleştirebilecek.
Devlet tarafından sunulan e-imza servisi, toplumdaki herkesin hukuki ve veri güvenliğini sağlamaya yardımcı olmak için kullanılabilir. Bu hizmet, özel firmalar aracılığıyla devletler arasında imzaların farklı ortamlarda şifrelenerek daha kolay bir şekilde gerçekleşmesine olanak sağlar. E-imza kullanımı, ticari ve finansal çevrimiçi işlemlerde emniyetli iletişim ve bilgi aktarımı sağlamak için kendini kanıtlamıştır. Devletin, kamu kurumlarına ve çeşitli diğer sivil toplum kuruluşlarına e-imzanın uygulanmasını teşvik etmesi muhtemeldir. Bu hizmet, devlet tarafından sağlanmaktan çok özel sektör tarafından sunulur.

Kimlik Kartına e-İmza yükleme işlemi Nüfusmatikler aracılığıyla yapılmakta olup Nüfus ve Vatandaşlık İşleri Genel Müdürlüğü vatandaşlardan herhangi bir ad altında ücret talep etmemektedir.
E-imza almak ücretsizdir. Ancak, E-imzayı kullanmak veya imzalarınızı diğer kişilerin cihazlarına aktarabilmek için özel bir hizmet sağlayıcısından lisans almanız gerekebilir. Bu tarz hizmetler genellikle ücretli olsa da, bunun ne kadar olacağı, hizmet sağlayıcıdan hizmet sağlayıcıya değişebilir.

5070 sayılı Elektronik İmza Kanunu'nda yer alan şekliyle elektronik imza; Başka bir elektronik veriye eklenen veya elektronik veriyle mantıksal bağlantısı bulunan ve kimlik doğrulama amacıyla kullanılan elektronik veriyi tanımlar.
E-İmza, elektronik bir onay biçimidir. Kullanıcının kimliğini ve izinlerini onaylamayı sağlayan bir işlem gerektirir. E-İmza sayesinde yetkilendirilmiş bir kişi, elektronik ortamda imzalayabilecekleri tüm belgeleri, sözleşmeleri ve diğer belgeleri güvenli bir şekilde imzalayabilir. Böylece, fiziksel bir imza gerektirmeden güvenli bir şekilde etkinlik kaydı, doğrulama ve doküman arşivlemek mümkündür.