E-Okul Gelişim Raporu Kaydetmiyor


Sponsorlu Bağlantılar

19 Haziran 2020 cuma günü itibari ile öğrenci gelişim raporları e-okul veli bilgilendirme sisteminden erişime açıldı.
Gelişim raporları genellikle öğrencinin okulunun web sitesinden giriş yaptıktan sonra "Araçlar" veya "Hesabım" bölümlerinden erişilebilir. Bazı okullar, rapor kartlarını posta ile gönderebilir. Ayrıca, öğrencinin velisi veya öğretmeniyle iletişime geçilerek raporun ne zaman ve nasıl temin edileceğine ilişkin talimatlar alınabilir.

Önce https://e-okul.meb.gov.tr/logineOkul.aspx adresinden sisteme giriyoruz. Anasayfada sol taraftan kurum işlemlerine, oradan not işlemlerine, not işlemlerinin altından anaokulu gelişim raporuna tıklıyoruz.
Gelişim raporu, öğrencinin öğretim yılı boyunca başarı ve gelişimine ilişkin değerlendirmeleri içeren bir belgedir. Bir öğrencinin gelişim raporuna girilmesi, öğretmenlerin her öğrenci için ayrı ayrı oluşturdukları ve güncellemek için kullandıkları bir tür not defteridir. Bir gelişim raporunda aralıklarla öğrencinin eğitim-öğretim alanlarından kazanımları ve sınıf ortamında öğrenmeden etkilenmeleri değerlendirildiği gibi, öğrencinin ahlaki, psikolojik ve sosyal değerlendirmeleri de yapılır. Girişim raporlarına genellikle, okul dönemi boyunca öğretmen tarafından her hafta veya ay güncellenen öğrenci notu, görgü kuralları dahil olmak üzere sosyal beceriler, sağlık durumu, spor, sanat ve hobi faaliyetleri ile ilgili bölümleri girilir.

KİM KULLANIR? Bu form sınıf öğretmeni/sınıf rehberlik öğretmeni tarafından, BEP Geliştirme Birimi, derse ve destek eğitimine giren öğretmenlerden gerekli bilgileri alınarak doldurulur.
Bireysel gelişim raporlarının doldurulması bireyin kendi sorumluluğundadır. Birey, özellikle öğretmenler, mentorlar ya da psikologlar tarafından yönlendirilmeden veya tavsiye edilmeden kendi kendine de bu raporları doldurabilir.

alperen77. arkadaşlar karnenin üst tarafına doğru adı soyadının hzasına gelecek şekilde karnenin iki tarafına mühür gelecek şekilde ortaya mühür basılacak. Alt taraftaki imzanızın olduğu yere mühür basmayınız.
Anasınıfı gelişim raporlarında mühür, raporun kenarının üst tarafına basılır. Bu sayede raporun güvenilirliği sağlanmış olur.

Arkadaşlar eokul da gelişim raporları bölümüne kopyalama yapıştırmaya artık izin verilmiyor.
Eğer bir kullanıcının kopyala ve yapıştır gibi özellikleri kullanmak istiyorsa, evet, E-Okul bunu destekler. Kullanıcılar metin kopyalayabilir ve yapıştırabilir; fotoğraf ve diğer dosyalar da kopyala ve yapıştır olarak paylaşılabilir.

(7) Öğrencinin devamsızlık yaptığı süreye ilişkin özür belgesi veya yazılı veli beyanı, özür gününü takip eden en geç 5 iş günü içinde okul yönetimine verilir ve e-okul sistemine işlenir. Zorunlu hallerde özür belgesinin teslim süresi okul yönetimince 20 iş gününü aşmamak üzere uzatılabilir.
Öğrenci raporları, öğrencinin okula başladığı ilk yıl itibariyle her yılın sonunda verilir. Öğrencilerin başarılarının hesaplanması ve değerlendirmesi için mezun oluncaya kadar her sene push hattı oluşturulmaktadır. Raporlarda öğrencilerin derse katılım oranları, notları, devam durumları ve diğer aktiviteleri gösterilmektedir. Raporlar, öğrencinin akademik başarısının değerlendirilmesinde kullanılan çok önemli bir araçtır.

Gelişim Raporu: Çocuğun bütün gelişim alanlarını kapsayan bilgi, beceri, tutum ve alışkanlıklarının genel bir biçimde özetlenmesi, “Gelişim Gözlem Formu”na dayalı olarak dönem sonlarında olmak üzere yılda iki kez hazırlanacak olan “Gelişim Raporu” ile gerçekleştirilecektir.
Gelişim raporu, her eğitim-öğretim yılı için tekrar doldurulur. Buna göre gelişim raporunun, eğitim-öğretim yılı içerisinde en az bir kez doldurulması gerekmektedir.

Sağlık raporu almak isteyen öğrenci ve veliler aile hekimliklerinden sonra 2. basamak olan devlet hastanelerinden sağlık raporu alabilmektedir. Hastanelere giden kişiler tek hekim raporu alabilmektedir.
Anasınıfı raporları anasınıfından alınır. Rapor, öğrencilere kazanım ve ilerleme durumunu görmek için aileden okula gönderilen özel bir belgedir ve öğrencilerin kayıtlı öğretmenleri tarafından hazırlanır. Raporlar ayrıca öğrencinin performansı, değerlendirmeleri ve öğrenme hedeflerinin gerçekleşip gerçekleşmediğini de göstermektedir. Anasınıfı raporlarını anasınıfından almak için, öğrencinin kayıtlı öğretmeninden ya da okuldaki öğrenci bürosundan yardım almanız gerekir.