E-Okul Gelişim Raporu Girişi


Sponsorlu Bağlantılar

19 Haziran 2020 cuma günü itibari ile öğrenci gelişim raporları e-okul veli bilgilendirme sisteminden erişime açıldı.
Gelişim raporu, çoğu okulun kendi öğrenci kayıt sistemlerinden ve Anaokulu yönetim yazılımlarından girilebilir. Bazı durumlarda, özel eğitim gören öğrenciler için, gelişim raporları Eğitim Durumu Belgesi (EDB) adı verilen bir form aracılığıyla sağlanabilir. Bununla birlikte, gelişim raporları, ebeveynlerin raporlarını okuma yetkisi olmayan diğer yetkililer tarafından da hazırlanabilir.

Önce https://e-okul.meb.gov.tr/logineOkul.aspx adresinden sisteme giriyoruz. Anasayfada sol taraftan kurum işlemlerine, oradan not işlemlerine, not işlemlerinin altından anaokulu gelişim raporuna tıklıyoruz.
Gelişim raporu, derslerin öğrencilerin başarı sonuçlarını izleyerek onların performanslarını ölçmek için kullanılan bir raportur. Genellikle, öğretmenler ve okul yöneticileri gelişim raporlarını düzenli olarak gözden geçirir ve öğrencilerin okul başarılarını izlemek için bu raporları kullanır. Gelişim Raporu kullanmak için, öncelikle öğrencilere konuya göre sınavlar veya diğer ölçme aracları verilmelidir. Sonraki adımlarda, öğrencinin başarıya ulaşıp ulaşmadığını ölçen ve not vererek raporunu oluşturan bir sistemin kullanılması gerekecektir. Bu sistem öğrencinin performansını ölçebilmesine yardımcı olur ve öğrenciye konuya göre anlamlı geri bildirimler verilebilir.

alperen77. arkadaşlar karnenin üst tarafına doğru adı soyadının hzasına gelecek şekilde karnenin iki tarafına mühür gelecek şekilde ortaya mühür basılacak. Alt taraftaki imzanızın olduğu yere mühür basmayınız.
Öğrencinin raporunda mühür basılmaz. Raporların, öğrenci ve ailesi tarafından imzalanması yeterlidir. Ancak, okulların isteği üzerine mühür basılabilir. Bu durumda, mühür okulun resmi damgasına, eğitim müdürlüğüne veya okulun adına basılır.

Bilişsel, duygusal, psikomotor ve sosyal gelişim gibi alanlarda elde edilen tutum, bilgi, beceri, davranış gibi kazanımların bir özeti olması bakımından oldukça önemli olan gelişim raporları, okul öncesi eğitim kurumlarındaki amaçlı eğitim faaliyetlerinin tamamını kapsar.
Gelişim takip raporu, bir çocuğun gelişimi hakkında, ebeveynler veya müdahaleciler tarafından değerlendirilip uygun önlemlerin alınmasına yardımcı olmak üzere hazırlanan bir rapor tabletidir. Gelişim takip raporu her çocuğun gelişimi hakkında kapsamlı bir inceleme yapmak için kullanılır. Bu raporlar, çocuğun ağız ve dil becerileri, motor beceriler, sosyal beceriler, sağlık durumu, konuşma ve değerlendirme gibi farklı alanlarının gelişimini takip eden ebeveynlere ve müdahalecilere rehberlik eder. Raporlar, ayrıca çocuğun okul başarısının da değerlendirilmesi veya yardım planlamasının yapımı için kullanılan bilgileri içerir.

Türkiye'de sağlık hizmeti veren önemli kurumlardan biri de aile hekimlikleridir. Okul tarafından istenen sağlık raporunu veren ilk kurum aile hekimleri olarak geçmektedir.
Öğrenci raporları, öğrencinin okuluna veya öğretmenlerine verilir. Öğrencinin ailesi veya diğer yakınları tarafından da görülebilir. Genellikle, öğrencinin başarısını ortaya koymak için bir rapor sunulduğunda, öğrencinin ailesine de gönderilir.

KULLANIM AMACI: Öğrencinin bireysel gelişiminin takibinde, Özel Eğitim Değerlendirme Kurulu'nca yeniden in- celenmesi talep edildiğinde ya da öğrenci bir özel eğitim kurumundan destek alıyorsa ve öğrenci velisinin rapor süresi sonunda yeniden RAM'da eğitsel değerlendirme talep etmesi durumunda RAM'a göndermek amacıyla ...
Bireysel gelişim raporu, kişinin geçmişten günümüze olan performansını veya yeteneklerini değerlendirmesi için kullanılan bir raporlama aracıdır. Rapor, kişisel hedefleri belirlemek, kişisel yetenek ve becerileri geliştirmek, önceki performanslarını ve diğer hedeflere ulaşmak için stratejileri değerlendirmek için kullanılır. Ayrıca, bireysel gelişim raporu bireyin hedeflerini gerçekleştirmeden önce ve sonraki performanslarını takip etmesini sağlar. Bireysel gelişim raporu, gelişim programlarının etkinliğini ölçmek için de kullanılır.

Gelişim Raporu: Çocuğun bütün gelişim alanlarını kapsayan bilgi, beceri, tutum ve alışkanlıklarının genel bir biçimde özetlenmesi, “Gelişim Gözlem Formu”na dayalı olarak dönem sonlarında olmak üzere yılda iki kez hazırlanacak olan “Gelişim Raporu” ile gerçekleştirilecektir.
Gelişim raporu her yıl en az iki kez doldurulur. Akademik yılda, öğrencinin başlangıç ve sonuç dönemlerinde okulun belirlediği tarih aralıklarında doldurulur. Özel eğitim uzmanlarının çalıştığı okullarda, öğrencinin ihtiyaçlarına göre daha sık doldurulabilir.

(7) Öğrencinin devamsızlık yaptığı süreye ilişkin özür belgesi veya yazılı veli beyanı, özür gününü takip eden en geç 5 iş günü içinde okul yönetimine verilir ve e-okul sistemine işlenir. Zorunlu hallerde özür belgesinin teslim süresi okul yönetimince 20 iş gününü aşmamak üzere uzatılabilir.
Öğrenci raporu genellikle derslerin bitiminde verilir. Sağlık, güvenlik veya özel durum gibi sebepler nedeniyle, bir öğrencinin ders programı aksamalara neden olabilir ve raporlar yalnızca öğrencinin iyi bir şekilde tamamladığı belirli dönemlerden sonra verilir.