E-Okul Dyk Başvuru


Sponsorlu Bağlantılar

Açık öğretim okullarına devam eden öğrenciler, kurs başvurusu için halk eğitimi merkezi müdürlüklerinden e-kurs şifrelerini alır. Bu şifre ile e-kurs modülüne giriş yapıp DYK komisyonlarınca belirlenen okulları tercih ederek kurs başvurusunda bulunur.
Öğrenci başvurusu genellikle üniversite veya okulun web sitesinden veya öğrenci kabul ofisinden yapılır. Üniversite veya okullardan herhangi birine başvurmak isterseniz, sistemde kayıt oluşturmanız ve belirli öğrenci başvuru formunu doldurmanız gerekir. Öğrenci başvuru formunda açıklamalı olarak istenilen bilgileri doldurmanız gerekecektir. Bu bilgiler arasında başvurucunun kişisel bilgileri, okulda almak istediğiniz programa ilişkin detaylar ve en az bir referansın olacağı bilgiler yer alacaktır. Bir kez tüm gerekli bilgileri doldurduktan ve doğru şekilde gönderdikten sonra size başvurunuz hakkında geri dönüş alabilirsiniz.

Başvurular, https://e-kurs.meb.gov.tr internet adresinden e-kurs modülü üzerinden gerçekleşecek. Resmî örgün eğitim kurumları ile özel öğretim kurumlarına devam eden öğrenciler e Kurs Modülü üzerinden e-Okul bilgileri ile ya da e-Devlet girişini kullanarak kurs başvurusu yapar.
Okul üzerinden kurs başvurusu, kursun gereklerine ve seçim koşullarına uygun olması durumunda helal edilmektedir. Öncelikle, okulun kurs web sitesine kaydolmalısınız. Kursun ne olduğu ve hangi seviyede olduğu hakkında detaylı bilgilere sahip olmalısınız. Ardından yeterli bilgileri doldurarak başvuru formunu tamamlayın ve kaydetmeyi tamamlayın. Son olarak, kursa katılmak için başvuru ve ödemeleri tamamlamalısınız.

Destekleme ve Yetiştirme Kursu (DYK), Millî Eğitim Bakanlığına bağlı resmî ve özel örgün eğitim kurumlarında öğrenim gören istekli öğrenciler ile ortaöğretimden mezun olanlara verilecek olan kursu tanımlamaktadır. Açılacak kurslara devam eden öğrenci ve kursiyerden kurs ücreti alınmaz.
Dyk Öğrenci Başvurusu, bir öğrencinin, denizcilik ile ilgili alanlarda eğitim almak için yapacağı başvurudur. Bu başvuru, belirli koşullara uygunluk göstermesi durumunda, bir dalgıç unvanına sahip olmak için kullanılabilir. Bu ünvana sahip olan kişiler, derin denizdeki nesneleri incelemek, çalışmak veya gezmek için kullanılabilecek teknolojik araçları kullanabilecek yetkinlikte olurlar. Diğer taraftan, bu ünvan almak için profesyoneller tarafından verilen sertifikalar aracılığıyla, ayrıca dalgıcın yaşadığı ortamlarda uymanız gereken diğer sorumluluklar da vardır.

Başvurular, https://e-kurs.meb.gov.tr internet adresinden e-Kurs Modülü üzerinden gerçekleştirilir. Kurs başvurularını zamanında yapma sorumluluğu öğretmenlere aittir.
Destekleme ve Yetiştirme Kursları öğretmen başvuruları, Milli Eğitim Bakanlığı'nın resmi web sitesinden yapılabilir. Ayrıca, söz konusu kurslar ile ilgili detaylı bilgiler için, Bakanlık’ın sosyal medya hesaplarını ziyaret edebilirsiniz.

Halk eğitimi merkezince yürütülen DYK'larda ise; 1.dönem, 2.dönem ve yaz döneminde hafta içi ve hafta sonu en fazla 5 farklı dersten toplam 8 saate kadar kurs verilebilir. Ancak, bir günde her bir kurs sınıfına 2 saatten fazla aynı ders konulamaz.
Öğrenci liselerde en fazla 8 ders seçebilir. Genellikle derslerin sayısı, öğrencinin not ortalaması ile bağlantılı olarak belirlenir. Yüksek not ortalamasına sahip öğrenciler 9-10 arasında ders alabilirler. Ancak bu çoğu okul tarafından uygulanmaz ve 8 dersin altında tutulur.

Milli Eğitim Bakanlığı tarafından da sunulan e kurs merkezi ile birlikte ücretsiz olarak da eğitim almanız mümkün oluyor.
Genellikle eğer kurs olarak düzenleniyorsa, ücretli olur. Ancak başka alanlarda ekstra bir eğitim gibi olabilir veya özel bir durumda ücretsiz bir şekilde sunulabilir.

Öğrenci başvuruları 23 Eylül 2022 tarihine kadar uzatılmıştır.
2020-2021 eğitim öğretim yılı için burslu öğrenci başvuruları genellikle Aralık ayından Nisan ayına kadar devam edebilir. Bazı üniversiteler ayrıca burslu mezuniyet bursları için ekstra başvuru dönemleri de düzenleyebilir.

DYK başvurusu https://odsgm.meb.gov.tr/kurslar veya https://e-kurs.meb.gov.tr internet adresinden e-kurs modülü üzerinden gerçekleştirilecek. Ücretsiz verilen Destekleme ve Yetiştirme Kursları (DYK) kapsamında 6 ve 10. sınıflar da eğitim görebilecek.
E-Kurs modülü, Moodle eğitim platformunda bulunur. Platform genellikle üniversiteler, okullar ve diğer kurumlar tarafından kullanılmaktadır. Derslerin ve materyallerin düzenlenmesi için kullanılır. E-Kurs modülü, Moodle arayüzünde "Dersler" bölümünde yer alan özellikler kapsamında mevcuttur.