Destek Eğitim Odası Kaç Öğrenci İle Açılır


Sponsorlu Bağlantılar

kullanılacak bir oda/derslik olmasına gerek yoktur. Destek Eğitim Odası olarak kullanılabilecek ayrı bir oda/derslik olmasa da, Destek Eğitim Odası açmak zorunludur. sahip bir ortamın, (2) ihtiyaç sahibi olan ve Bireyselleştirilmiş Eğitim Planı (BEP) hazırlanmış bir öğrenci ve (3) gönüllü bir öğretmenin olmasıdır.
Destek eğitim odalarının öğrenci sayısı değişkendir ve bölgeye göre değişebilir. Bazı destek eğitim odalarında 8-10 öğrenci olabilirken, bazılarında 25-30 öğrenci olabilir.

Destek eğitim odasında öğrencilerin eğitim performansları dikkate alınarak bi- rebir eğitim yapılır. Ancak; BEP geliştirme birimi gerektiğinde eğitim performansı aynı seviyede olan öğrencilerle birebir eğitimin yanında en fazla 3 öğrencinin bir arada eğitim alacağı grup eğitimi de yapılması için karar verebilir.
Destek eğitim odalarının kapasitesi kişi başına izin verilen maksimum kapasiteye ve ortamın büyüklüğüne göre değişiklik gösterir. Bu nedenle, destek eğitim oda kapasitesi her durumda farklıdır.

Sanırız il/ilçe mili eğitim müdürlüğü yetkilileri; Özel Eğitim Hizmetleri Yönetmeliğinin "Destek eğitim odası" başlıklı 25. maddesi (ç) bendindeki hükümlere göre 3 öğrenci ile açılan destek eğim odalarına izin veriyorum demektedir.
Öğrencilerin destek eğitim alma süresi özellikle eğitim gereksinimlerine bağlı olarak değişir. Bazı durumlarda, öğrencilere her hafta iki veya daha fazla saat destek eğitimi vermek mümkün olabilir. Ancak diğer durumlarda, öğrencilerin her ay veya her birkaç haftada bir saat destek eğitim alması daha uygun olabilir.

Bir öğrenci Destek Eğitim Odasında haftada kaç saat eğitim alabilir? Öğrencinin Destek Eğitim Odasında alacağı haftalık ders saati, öğrencinin haftalık toplam ders saatinin %40'ını aşmayacak şekilde planlanır. İlkokul öğrencileri için bu süre haftada 12 saate denk gelmektedir.
Öğrenciler, akademisyenler, öğretmenler, meslek yazarları, referanslar, doktora öğrencileri, eğitim uzmanları veya profesyonelleri destek edecek olan herkes, Destek Eğitim Odasından yararlanabilir. Bu alandaki öğrenmelerini desteklemek ve geliştirmek isteyen herkes destek eğitim odasından faydalanabilir.

Destek Eğitim Odası Hizmetinden Rehberlik ve Araştırma Merkezlerince tanılama sonucu Tam Zamanlı Kaynaştırma Raporu düzenlenmiş özel eğitim ihtiyacı olan öğrenciler ile üstün yetenekli öğrenciler yararlanabilir. (özel eğitim sınıfı ve özel eğitim okulu kararı olanlar yararlanamaz).
Destek eğitim odası, öğrencilerin gereksinimlerine ve mevcut duruma göre değişebilir. Öğretmenler bir destek eğitim odasını her biri için en uygun sayıda öğrencilerle açmaya karar verebilirler. Yazılı bir kurallara göre özel olarak belirlenmiş bir sayı bulunmamaktadır.

kullanılacak bir oda/derslik olmasına gerek yoktur. Destek Eğitim Odası olarak kullanılabilecek ayrı bir oda/derslik olmasa da, Destek Eğitim Odası açmak zorunludur. sahip bir ortamın, (2) ihtiyaç sahibi olan ve Bireyselleştirilmiş Eğitim Planı (BEP) hazırlanmış bir öğrenci ve (3) gönüllü bir öğretmenin olmasıdır.
Destek eğitim odasında, her durumda öncelik öğrencinin ilgili destek eğitimi alan öğretmenine aittir. Öğrencinin durumuna göre, öğretmen daha uzmanlaşmış diğer destek eğitimi alan bireysel görevliler veya uzmanlar tarafından desteklenebilir.

Destek eğitim odasında öğrencilerin eğitim ihtiyaçlarına göre görme, işitme, zihinsel engelliler sınıf öğretmenleri öncelikli olmak üzere, gezerek özel eğitim görevi yapan öğretmen, sınıf öğretmeni ve alan öğretmenleri görevlendirilir. Görevlendirmelerde okul öğretmenlerinin görev almasına öncelik verilir.
Destek eğitim odasını açmak için öncelikle bir odanızın olması gerekiyor. Odanızın teneffüs alanı, havalandırılabilir ve klimalı olması gerekiyor. Eğitim odanızda insanların teknik destek alabilecekleri, sosyal etkinliklerin yapılabileceği ve bu etkinlikleri destekleyen bir yazılımın olması gerekli. Yazılım olarak en önemli şeylerden biri, katılımcıların dosyalarını paylaşabildikleri bir dosya paylaşım platformu olacaktır. Ayrıca, eğitim sırasında katılımcıların sorularını cevaplayabilecek bir ses yakalama sistemi de gerekebilir. Yine eğitim için, katılımcıların konuşmalarını kaydedebilmek için bir sözlük kayıt cihazı ya da bir video kameraları olmasının yararlı olacağını unutmayın. Bu odada herhangi bir eğitim ve öğretim araçları (beyaz tahta, LCD projeksiyon vb.) olabilir. Eğitim odanızın donanımlı olacağından emin olmak için, personelinizin hepsinin ihtiyaç duydukları teknik ekipmanların gereksinimlerini doğru bir biçimde saptaması gerekiyor. Bu ekipmanlar da güncellenmeli, desteklenmeli ve kullanılabilir durumda tutulmalıdır. Donanım kaynaklarının yanı sıra, eğitim odanızda sunulan çeşitli bilgisayar programlarının da güncel olması gerekiyor.

a) Destek eğitim odaları, özel eğitim hizmetleri kurulunun önerisi doğrultusunda millî eğitim müdürlükleri tarafından açılır.
Destek eğitim odasının kim tarafından açılacağı çoğunlukla işveren tarafından belirlenir. Destek eğitim odasının yönetimi ve faaliyette bulunacağı alanlar, uygun bir eğitim odasının oluşturulabilmesi için işverenin desteği ile hayata geçirilir. Bu bağlamda, destek eğitim odasının açılması ve çalışma prensiplerinin belirlenmesi adına işverenler genellikle daha fazla sorumluluk alır.