Dergiye Şiir Göndermek


Sponsorlu Bağlantılar

İnternet üzerinden 2021 itibarıyla yazı gönderebileceğiniz bazı yayınlar şunlardır: Betik Edebiyat, Ot, Kafka Okur, Dergâh, Lacivert, Masa, Hece vb. Ayrıca en iyi edebiyat dergileri listemize de göz atmanız mümkün.
Şiir gönderilebilecek dergilere örnek olarak; 1. Can Yayınları’nın "Soğuk Sızı" şiir dergisi. 2. Nilüfer Aydan Yayınları’nın "Kül Yayınları" şiir dergisi. 3. İstanbul Sanat Dergisi 4. Kelebek Dergisi 5. Şiirden Dergisi 6. Hece Dergisi 7. Kayıp Şiirler Dergisi 8. Sanat Dunyasi Dergisi 9. Al Araf Dergisi 10. Açık Radyo Şiir Dergisi gibi dergiler sayılabilir.

Bir dergiye bir yazı, öykü, şiir göndermek istiyorsanız önce o dergiyi alın, okuyun. Derginin baş kısmında, genelde editor@... diye başlayan bir e-posta adresi de verilir. Bu adreslere yazdıklarınızı gönderebilirsiniz.
1. Dergiye yazı göndermek için öncelikle en uygun dergiyi seçmelisiniz. Daha sonra, dergi hakkında daha fazla bilgi almak için derginin websitesini ziyaret edin veya dergiye telefonla ulaşmayı deneyin. 2. Önerilen kurallara, talimatlara veya stillere uygun bir yazı taslağı oluşturun. Yazınızın çevresindeki toplum veya kişi ile ne gibi ilişkisi olduğunu açıklamanız gerekir. 3. Yazınızı yazdıktan sonra, derginin başvuru şartlarını kontrol edin. Bazı dergiler metin dosyasını değil de, baskı kalitesinde bir fotoğraf arşivi göndermenizi isteyebilir. 4. Son adım olarak, başvuru ücreti ödeyin ve yazınızı posta veya elektronik ortamda dergiye gönderin. Bazı dergiler yazılarınızı iletişim adreslerine posta yoluyla da gönderebilirsiniz.

Mavi, 1 Kasım 1952'de yayımlanmaya başlayan aylık sanat ve fikir dergisi. 28. sayıdan itibaren Son Mavi adını alan derginin merkezi Ankara'dır. Teoman Civelek derginin sahibi ve editörüyken bu görevlerini daha sonra Özdemir Nutku'ye devretmiştir.
1. Bir konu veya tema belirleyin. Edebiyat dergisinde basılacak yayınların farklı bir türünü seçmek ve bunu yayından önce açıklamak, kaliteyi ve okuyucu memnuniyetini artıracaktır. 2. Yazarlar bulun. Ticari dergilerde olduğu gibi, edebiyat dergisi de bir ekibin emeği ile oluşturulur. Yazarların içerik oluşturabilmesi için her birine bir konu veya tema verilmelidir. 3. Baskı işleriyle ilgilenin. Edebiyat dergisi mümkün olduğunca basın kalitesinde olmalıdır. Bunun için tasarımlar, renkler, sayfa düzeni, boyutlar ve metinler hazırlanmalıdır. 4. Dergiyi yayımlayın. Dergi için özel bir şirkete baskı işlerini teklif etmek veya basını kendi yapmak da mümkündür. Yayımlama ve pazarlama prosedürü ne olursa olsun, edebiyat dergisi her ay ya da istenilen süre aralığıyla yayımlanmalıdır. 5. Okurlarınızı geliştirin. Edebiyat dergisinin hedef kitlesi en iyi şekilde belirlenebilir. İletişim projeleri, ücretsiz hediye dağıtımları, tanıtımlar, sosyal medya hesapları ve benzeri çalışmaları yöneterek edebiyat dergisini yaygınlaştırın.