Dyk Öğrenci Gelmezse Ek Ders


Sponsorlu Bağlantılar

MAHKEMEDEN; “ ÖĞRENCİNİN BULUNMAMASI NEDENİYLE YAPILAMAYAN DERSLER İÇİN DE EK DERS ÖDENMESİ GEREKİR” KARARI.
Hayır, ek ders ödenmez.

Kurslara kayıt yaptıran öğrencilerin/kursiyerlerin devamları zorunludur. Kurslarda okutulması gereken toplam ders saatinin özürsüz olarak 1/5'ine devam etmeyen öğrencilerin devamsızlık sınırını aştığı dersten kurs kaydı silinir.
Öğrenci gelmezse, eğitimin verilmesi mümkün olmaz. Normal çalışma ve görevlerini yerine getirip, kursun tamamlanmasını sağlayabilmek için yeterli sayıda öğrencinin katılması gerekir. Aksi takdirde, kurs başlamadan önceya da devam etmeden önceye kadar, program durdurulmalıdır.

Milli Eğitim Bakanlığı Yönetici Ve Öğretmenlerinin Ders Ve Ek Ders Saatlerine İlişkin Karara göre DYK kursu kapsamındaki görev zorunlu bir ek ders görevi değildir. Ancak mazeretsiz olarak verilen görevi yerine getirmeyen öğretmene de 657 sayılı Kanunun disiplin hükümleri uygulanabilir.
Öğretmen Diyak ya gitmezse, öğrencilerin ilgisinin azalması ve aldıkları öğrenimin kalitesinin düşmesi gibi sorunlar oluşabilir. Öğrencilerin kaynaklara ulaşamaması, müfredattaki konular hakkında kendi kendilerine çalışamamaları ve gösterdikleri ilginin azalması da başka bir sonuç olabilir. Öğretmenin zaman zaman mevcudiyetinin, öğrencilerin konuları öğrenmelerinde ve anlamalarında önemli faydaları olabilir.

Fakat bu konuda aşağıda yer verdiğimiz haberlerde Danıştay ve idari mahkeme kararlarında öğrenciler derse gelmese dahi bunun sorumluluğunun öğretmende olmadığı, öğretmen ders için tüm hazırlıklarını yapmış olduğu, bu nedenle öğrenciler ders gelmese dahi ek ders ücretlerin ödenmesi gerekliği vurgulanmıştır.
Hayır, ek ders ödemesi yapılmaz. Ancak her öğrenciyi devamsız ilan eden okul müdürünün kararına bağlı olarak durum değişebilir.

SINIFTA ÖĞRENCİ YOKSA EK DERS DE YOKMEB personeli için bu konuda belirttiğimiz gibi mağduriyet söz konusu. Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) öğrencilerin gelmediği boş sınıfın faturasını öğretmenlere kesmemeli. Öğretmen her zamanki gibi olağan şekilde okulunda duruyor, mesaisini yapıyor. Ek dersini de almalıdır.
Öğretmen, öğrencilerin gelip gelmeyeceklerini doğrulamak için farklı yollar denemelidir. Örneğin, öğrencileri mesajla arayabilir, onların ders hakkındaki fikirlerini alıp görüşmeye davet edebilir veya onları çalışmaya teşvik etmek için sınıfta ders planını değiştirebilir. Bunlar dersin konusunu kolaylaştırmak ve öğrencileri etkin tutmak için yeterli olmayabilir; ancak, öğretmenin öğrencilerle iletişim kurmasına ve onların tatile uygun hareket etmesine yardımcı olacaktır.

Görüleceği gibi ek ders ücreti ödenmesinin temel koşulu; Karar kapsamında öngörülen ek ders görevinin fiilen yapılmış olması ya da Kararda belirlendiği şekliyle ek ders görevinden sayılan veya ek ders görevinin yapılmış sayılacağı hâllerin gerçekleşmiş olmasıdır.
Dersler çoğu zaman para, kredi kartı ya da özel güvenlik kartları ile ödenir. Bazen, özel finansman programları aracılığıyla ödemeler de alınır. Öncelikle, dersin belirli bir okulun ya da kuruma ait olduğunu ve ödeme koşullarının nasıl olduğunu öğrenmelisiniz.

E Kurs devamsızlık girme işlemi için öncelikle E- Kurs sistemine kurs merkezi girişi yapılmalıdır. Giriş yapıldıktan sonra gelen ekranın sol bölümünde bulunan menüden devamsızlık seçeneği seçilir. Ardından devamsızlık tarihi, şube ve ders seçim ekranı resimdeki gibi karşınıza gelecektir.
Devamsızlık girişi, öğrencinin okuldan herhangi bir zamanda eksik geldiği durumlarda kullanılır. Devamsızlık girişi, öğrencinin devamsızlığının yönetim tarafından kaydedilmesi ve düzeltilmesi için bir aracıdır. Öğrenci devamsızlığını giriş yapmak için, öğrenci kayıt ofisine giderek kayıt defterinden devamsızlık girişi formu almalıdır. Bu formu, öğrencinin devamsızlığını onaylaması gerekir. Form öğrencinin ismi, tarih, nedeni ve eksikliğin ne kadar sürdüğü alanlarının doldurulması içerir. Öğrenci bu formu doldurduktan sonra, formu okul idaresine veya müdürüne sunmalıdır. Müdürin yetkilendirmesiyle, devamsızlık girişi kaydedilir ve öğrenci sonradan derslerini almaya başlayabilir.

(3) Kursta görevlendirilen öğretmenler mazeretleri sebebiyle görevlendirme onaylarının iptalini isteyebilirler. Ancak görevlendirme onayları iptal edilmeden görevlerini bırakamazlar.
Hayır, öğretmen bir kursu bırakamaz. Ancak, kursu düzenleyen, düzenleyenin izni veya başka bir haklı nedenden dolayı kursu devam etmemesi durumunda, öğretmen bir kursu bırakabilir.