Dyk Kursuna Gitmeyen Öğretmen


Sponsorlu Bağlantılar

Milli Eğitim Bakanlığı Yönetici Ve Öğretmenlerinin Ders Ve Ek Ders Saatlerine İlişkin Karara göre DYK kursu kapsamındaki görev zorunlu bir ek ders görevi değildir. Ancak mazeretsiz olarak verilen görevi yerine getirmeyen öğretmene de 657 sayılı Kanunun disiplin hükümleri uygulanabilir.
Bu durumda, öğrencilerin kursa gitmeleri onların kaydolmaları gereken herhangi bir ödevi ya da sınavı tamamlamaları için gerekli olan eğitim olmadan bir şekilde devam edemeyeceklerdir. Derslerin anlaşılması ve öğrenci çalışmalarının doğru şekilde yapılması için bir öğretmenin tüm dersleri anlatması gerekir. Öğretmene gitmezse, öğrenciler dersleri anlayamayacak ve ödevleri zamanında tamamlayamazlar. Ayrıca, öğretmen olmazsa öğrenciler bir sınav kaydetme imkanı da bulamayacaklar.

(3) Kursta görevlendirilen öğretmenler mazeretleri sebebiyle görevlendirme onaylarının iptalini isteyebilirler. Ancak görevlendirme onayları iptal edilmeden görevlerini bırakamazlar.
Hayır, kurs öğretmeni bir kursu bırakamaz. Ancak, öğretmenler, vakitlerini düzenleyerek kurslarını azaltabilir veya bir süreliğine askıya alabilirler.

Öğrencilerin kurslara devam etmesi zorunlu mudur? Kurslara kayıt yaptıran öğrencilerin/kursiyerlerin devamları zorunludur. Kurslarda okutulması gereken toplam ders saatinin özürsüz olarak 1/5'ine devam etmeyen öğrencilerin devamsızlık sınırını aştığı dersten kurs kaydı silinir.
Gitmezseniz, kursa dair bilgilerinizi ve becerilerinizi kazanmanız oldukça zorlaşır. Aynı zamanda, öğreticilerin size verdiği destekten mahrum kalırsınız, bu da sınavlar gibi ekran görevlerinde başarı sağlamanızı zorlaştıracaktır. Kursa gitmezseniz, daha fazla çalışma gerektirecek konularda destek alamayacağınız gibi, dersi başarıyla tamamlayabilmeniz için gereken öğrenme temposuna ayak uyduramazsınız.

Öğrencilerin kurslara devam etmesi zorunlu mudur? Kurslara kayıt yaptıran öğrencilerin devamları zorunludur. Her kurs döneminde okutulması gereken toplam ders saatinin özürsüz olarak 1/10' u kadar devam etmeyen öğrencilerin kurs kaydı silinir.
Hayır, girmek zorunlu değildir. Ancak rüzgar veya dalgaların hareketli olduğu mevsimlerde, dikkatli olmayan kişilerin tehlikeye atılabileceği kaçınılmaz bir durum olduğundan, dalgacıların ya da diğer yelkencilerin dalgalı alanlarda dalgalara girerek daha güvenli seyir yapması tavsiye edilir.

Destekleme ve Yetiştirme kurslarında görevli ders ücreti karşılığı görevlendirilen öğretmenler, Genel idari izinli olunan günlerde o güne ait ek ders ücretinden yararlanamazlar.
Mali yetki verilmiş bir öğretmene dyk verme yetkisi vardır. Ancak öğretmenin durumuna ve kurallara göre, öğretmenin bu yetkisini kullanma yetkisine sahip olup olmadığı durumunda farklılıklar olabilir. Örneğin, bir özel okulda çalışan bir öğretmenin kendi kararıyla ders iptal etme yetkisinin olması olası değildir. Bunun yerine, okulun yöneticisi ya da okul yönetim kurulu dersi iptal eder. Aynı şekilde, bir devlet okulunda öğretmene dersi iptal etme yetkisi verilmişse, bu yetkinin kullanılabilmesi için yasalara uygunluk sağlanmalıdır.

-Yöneticiler normal müfredat da dâhil toplam 22 saate kadar derse girebilir. -Derslerin tamamını DYK kapsamında girmeleri durumunda hafta içi okuttuğu 6 saati aylık karşılığı, 16 saati ek ders karşılığı sayılır.
Evet, kurs müdürü derse girebilir. Ancak merkezin kurallarına ve kurumun politikalarına uyularak. Örneğin, kurs müdürünün öğrencilere konuşması izin verilirken, kurs müdürünün kurs içeriği hakkında konuşması yapmamasının beklendiği durumlarda dikkatli olmaları gereklidir.

Ek ders ücreti karşılığında ders okutmak üzere görevlendirilenlere haftada en fazla 30 saat ders görevi verilebileceğinden, rutin müfredat kapsamında 20 saat ders okutan öğretmene destekleme ve yetiştirme kursunda en fazla 10 saat ders görevi verilmesi mümkün olabilecektir.
Bir öğretmen en fazla 36 saat ders alabilir. Genel olarak, öğretmenler her hafta 7×5=35 saat ders verebilir ve bu dersin 1 saatlik bir planlama/değerlendirme süresi içermesi gerekir.

Ancak, tek gruplu kurs programlarında sınıf kapasitesi dikkate alınarak öğrenci/kursiyer sayısı 25'e kadar çıkarılabilir. MADDE 9– (1) Açılan her bir kursa devam eden öğrenci sayısının 10'un altına düşmesi durumunda, kursun birleştirilmesine veya kapatılmasına millî eğitim müdürlüğünce karar verilir.
Kapanış için bir "kişi sayısı" belirlenmemişse, bu sizin belirleyeceğiniz bir karardır. Yani kapanış için gerekli olan kişi sayısını siz belirleyebilirsiniz.