Dyk Devamsızlık Süresi


Sponsorlu Bağlantılar

Öğrencilerin kurslara devam etmesi zorunlu mudur? Kurslara kayıt yaptıran öğrencilerin/kursiyerlerin devamları zorunludur. Kurslarda okutulması gereken toplam ders saatinin özürsüz olarak 1/5'ine devam etmeyen öğrencilerin devamsızlık sınırını aştığı dersten kurs kaydı silinir.
Eğer gitmezsek, o zaman olayların önündeki engellerin her biri sizi daha fazla yakınlaştıracak veya gerginliği arttıracak. Ayrıca, durumunuzun gelecekteki sonuçlarını belirsiz kılabilir. Giderken, hedefe bir sonuca ulaşma şansı saglayarak, aynı zamanda çözüm bulup hedeflenen amaçları elde etme şansına sahip olursunuz.

Milli Eğitim Bakanlığı Yönetici Ve Öğretmenlerinin Ders Ve Ek Ders Saatlerine İlişkin Karara göre DYK kursu kapsamındaki görev zorunlu bir ek ders görevi değildir. Ancak mazeretsiz olarak verilen görevi yerine getirmeyen öğretmene de 657 sayılı Kanunun disiplin hükümleri uygulanabilir.
Devamsızlık, kurumun internet sitesinden veya bazı özel programlardan girilebilir. Bazı kurumlar, personelin devamsızlık bilgilerini online olarak girmek için özel bir program kullanabilirler. Bazıları ise personel devamsızlıklarını manuel olarak girebilirler.

E Kurs devamsızlık girme işlemi için öncelikle E- Kurs sistemine kurs merkezi girişi yapılmalıdır. Giriş yapıldıktan sonra gelen ekranın sol bölümünde bulunan menüden devamsızlık seçeneği seçilir.
Hayır, öğrenci gelmezse ücret ödenmez.

MAHKEMEDEN; “ ÖĞRENCİNİN BULUNMAMASI NEDENİYLE YAPILAMAYAN DERSLER İÇİN DE EK DERS ÖDENMESİ GEREKİR” KARARI.
Evet, dersi hazırlamış biriyle değiştirme yada veya öğretmeni bir başkasına devredebilir. Ancak, bu öğrencilerin eğitimini etkilemeyen bir seçenek olmalıdır. Öğretmenlerinin uzmanlıkları da göz önünde bulundurularak ve öğrencilerin tatmin edici bir öğrenim deneyimi alabilmesi için karar verilmelidir.

(3) Kursta görevlendirilen öğretmenler mazeretleri sebebiyle görevlendirme onaylarının iptalini isteyebilirler. Ancak görevlendirme onayları iptal edilmeden görevlerini bırakamazlar.
Kurs devamsızlıkları, eğitim kurumuna göre değişmektedir. Ayrıca devamsızlık süresi, öğrencinin durumuna da bağlı olarak belirlenir. Örneğin; öğrenci sebebiyle bir gün devamsız kalırsa, bu durum için özel bir ceza olmayacaktır. Ancak derslerine kesintisiz ve anlamlı bir şekilde devam etmezse, eğitim kurumu tarafından uygun görülen cezai uygulamalar başlatılacaktır.

1/5 oranında kursa devamsızlık hakkı vardır. Örneğin 100 günlük toplam 400 saatlik bir kursa 20 gün´den ( 80 saat) fazla devamsızlık yapan öğrencinin kaydı silinir ve belge verilmez. Kurs sonunda yapılan sınavda başarsız olan öğrencilere de belge verilmez.
2 haftadan az olamaz.

- Kurslara ait yıllık planlar kurslarda görevli ilgili derslerin alan zümre öğretmenlerince kurslara ait iş takvimi çerçevesinde hazırlanır ve en geç kursların açıldığı haftanın son iş gününe kadar kurs merkezi müdürlüğünce onaylanarak uygulanır. - Yıllık açılan kursun süresi 16 haftadan az, 40 haftadan fazla olamaz.
1 gün geç kalma, herkesin durumuna bağlı olarak değişebilir. Öğrenciler için, bir gün geç kalmanın cezası ödev cezası olabilir veya sınıf sorumluluğu almak gibi derslerden kovulma riski olabilir. Çalışanlar için, çok seviyede ve ekonomik olarak önemli olduğunda, bir gün geç kalmaya ne kadar ciddi bir şekilde bakıldığını belirleyen bir politika vardır. Bu nedenle, 1 gün geç kalmanın ne ödüllendirileceği veya ne cezalandırılacağı konusunda, sizin durumunuza ve neye tabi olduğunuz şirkete veya eğitim kurumuna göre değişir.

Yönetmelikte, öğrencilerin okula geç kalmayı alışkanlık haline getirmelerini önlemek amacıyla da değişikliğe gidildi. Geç gelme, birinci ders saati için belirlenen süreyle sınırlanacak. Her 5 defa geç kalma, yarım gün devamsızlık olarak yazılacak. Bu sürenin dışındaki geç gelmeler ise devamsızlıktan sayılacak.
1. Öğrencinin okula devamlı olarak katılması gerekmektedir. 2. Öğrencinin çeşitli sağlık problemlerinden veya diğer sebeplerden dolayı kayıt işlemlerini tamamlaması önemlidir. 3. Öğrenci,okul müdürüne veya İdarecilerine bir dilekçe ile uzun süreli devamsızlık isteyebilir. 4. Öğrencinin böyle bir isteği olduğunda, okul yetkilileri tarafından kabul edilmesi için gerekli göstergelerin tutulması gerekebilir. 5. Öğrencinin derslerinin notlarının (özellikle ders başı notları) yüksek olması, törenlerde veya programlarda katılımları, araştırma ve projeler gibi aktivitelerin katılımı bu göstergelere sahip olmasını sağlayacaktır. 6. Okul yetkilileri öğrencinin durumuna göre uygun olan uzun süreli devamsızlık izni vermeye karar verebilir.