Bursluluk Sınavına Kimler Giremez


Sponsorlu Bağlantılar

8. Taksirli suçlar ile kabahat nevînde olanlar dışında işlenilen suçtan dolayı hükümlü bulunan öğrenciler bursluluk sınavına başvuramayacaklardır.
Kesin bir cevabı olmamakla birlikte, hangi ülkede yaşadığınıza bağlı olarak, burs alabilmek için katı kurallar vardır. Bazı ülkelerde, burs almak için en düşük gelirin belirlenmiş bir tutar olduğunu görebilirsiniz. Diğer durumlarda ise, aile konumu veya diğer etkenler, sizin burs talep etme hakkınızı belirleyebilir.

Milli Eğitim Bakanlığınca açılan 2021 yılı ilköğretim ve orta öğretim bursluluk sınavına; fert başına 2020 yılı geliri 16.080 TL'den az olanlar başvurabiliyor. 4 kişilik bir aile için hesaplandığında bursluluk sınavına başvurabilmek için yıllık gelirinin (4 x 16.080 = 64.320 TL) olması gerekir.
Bursluluk sınavına lisans eğitimini tamamlamış veya üniversite ön lisans programlarına kayıtlı olan öğrenciler girebilir. Özel okullarda okuyan öğrencilerin burs sınavına girmesi için başvurmaları gereken kurumlar her eyalette değişebilir. Ayrıca, bu sınava girmek için belirli yaş sınırlamaları olabilir.

a) Türkiye Cumhuriyeti veya Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti vatandaşı olmak. b) Parasız yatılı olarak öğrenim göreceği kurumda öğrenci olmak veya mevzuatta belirlenen kayıt şartlarını taşımak. c) Uzun süreli tedavi gördüğünü sağlık raporu ile belgelendirenler hariç olmak üzere bulundukları sınıfta bir yıllık olmak.
Bursluluk sınavı öğrencilerin 12. sınıfta alacakları YGS ve LYS sınavı sonuçlarına göre yapılan bir sınavdır.

İlköğretim Ve Ortaöğretim Kurumları Bursluluk Sınavı 2022 yılında eylül ayında düzenlenecek. Sınav 5, 6, 7, 8, hazırlık sınıfı, 9, 10 ve 11'inci sınıflara yönelik olarak yapılacak.
Sınıfta kalan öğrencilerin bursluluk sınavına girmesi durumunda her üniversite ve fakülteye göre farklı uygulamalar söz konusu olabilir. Genel olarak burs başvuruları için, öğrencinin adaylık başvurusu yapmış veya özel bir sınav sonucu elde etmesi gerekebilir. Bununla birlikte, bazı üniversitelerde sınıfta kalan öğrenciler de burs başvurusunda bulunabilirler. Öğrencilerin, üniversite tarafından belirlenen koşulları karşılaması konusunda kesinlikle araştırmalar yapmaları ve üniversiteye başvurarak bilgi sahibi olmaları gereklidir.

- İOKBS'ye girmek için Türkiye Cumhuriyeti veya Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti (KKTC) vatandaşı olmak, liselerde sınavın yapıldığı ders yılında okul değiştirme cezası almamış olmak, uzun süreli tedavi gördüğünü sağlık raporuyla belgelendirenler hariç, bulundukları sınıfta sınıf tekrarı yapmamış olmak şartları aranıyor.
100 lira.

İlk 100'e 1375 TL, 101-1000 arasına 950 TL, 1001-5000 arasına 625 TL, 5001-10.000 arasına ise 475 TL burs sağlıyor.
Tabii ki alabilirler. Kimlikleri farklı olmak şartıyla aynı aileden 2 kişinin Birden burs alması mümkündür. Burs almak isteyen herkesin başvuru yapmak ve gerekli şartları sağlaması gerekmektedir. Bazı durumlarda aynı kişinin birden fazla burs almasına da izin verilebilir.

Aynı aileden birden fazla kişiye (hukuk bölümünde öğrenim gören kardeşler hariç) aynı anda burs verilmez. Hukuk öğrenimi gören kardeşler söz konusu olduğunda da bir aileden aynı anda en fazla iki kişiye burs verilir.
Genellikle özel okulda eğitim alan öğrenciler devlet bursu alamayabilirler. Ancak farklı şartlar altında bir devlet bursu almaları mümkün olabilir. Örneğin; kamuya ait özel bir programa başvurmuş, bunu kabul etmiş ve daha sonra özel bir okula devam etmeye karar vermiş olan öğrenciler için devlet bursunu almak mümkün olabilir. Ayrıca, özel okulların kendi burslarını da sunabildikleri için bu bursların alınabilmesi de mümkündür.

Özel okulda Okumayı Tercih Eden Öğrenciler Devlet Bursundan Faydalanabilir Mi? Özel okulda okuyan öğrenciler devlette herhangi bir okula geçer ise devletin verdiği burstan yararlanması mümkün olabilmektedir.
Bursluluk sınavı her üniversitenin kendi tarafından yapılır. Bu yüzden bursluluk sınavını her üniversitenin kendi ekibi tarafından yapılır.