Branş Öğretmeni 1 Gün Rapor Alırsa


Sponsorlu Bağlantılar

· * Bu öğretmen 1 gün rapor alırsa ;Pazartesi günü 7 saati varsa 7 saate girmediği için 23 saat derse girmiş olur. 23-15=8 saat ek ders. Toplamda 23+5(DYK)=28 saatten 2 saat planlama alır. Sınıfı olduğundan 2 saat rehberlikten alır. Toplamda 8+2+2=12 saat ek ders alır 8 saat ek dersi kesilmiş olur.
Cevap: Hayır, bir öğretmenin ek dersi kesilmesi pek mümkün değildir. Ek dersler, öğretmenin kendi isteği ile verdiği derslerdir ve bu nedenle, çoğunlukla istek ve gönüllü olarak kesilmezler. Ancak, belirli durumlarda, öğretmenlerin görevlerinden çıkartılmasına ya da lisanslarının iptal edilmesine neden olan yetkinlik ve niteliklerin olmaması usulüne göre, ek dersleri kesebilir.

12 saat derse girdiğinden 1 saat hazırlık ve planlama ek dersi alır. Yani üç gün rapor alan sınıf öğretmeninin ek dersinin tamamı kesilirken o hafta sınıf öğretmeni 1 saat planlama ek dersi alır. 3 gün rapor alan öğretmene 1 saat ek ders yazılır.
Gün raporu alındığında ek ders kesilmemesi genellikle her okul için geçerli olan bir durum değildir. Bazı okullar, özellikle özel okullar, gün raporu alındığında öğrencinin katılmadığı ek dersleri iptal edebilmektedir. Okul yönetiminin ek ders politikası, bazı okullarda gün raporu alındığında ek ders iptali yapılıp yapılamayacağını belirleyebilir.

O günkü ders saati +1 saat kesintisi olur. O günkü ders saati +1 saat kesintisi olur.
Gün içinde okula gelmeyen öğretmenin kaç saat ek dersi kesilir, her durumda farklı olabilir. Öğrencilere verilen ek derslerin saati öğretmen tarafından belirlenir ve öğrencinin ihtiyacına göre değişebilir. Okula gelmeyen öğretmenin herhangi bir ek dersi olup olmadığını bilmeden, bu soruya kesin bir cevap vermek mümkün değildir.

*Sınıf Öğretmenleri bir gün okula gitmezse 7 saat ek dersi kesilir.
Öğretmenler herhangi bir yıl içinde en fazla 180 gün rapor alabilir. Ancak, bu 180 gün içerisinde tatil günleri, boş hafta sonları veya tatilde çalışan öğretmenler için geçerli olmamaktadır.

(6) Memurlara bir takvim yılı içinde tek hekim tarafından verilecek raporların toplamı kırk günü geçemez. Bu süreyi geçen hastalık raporları sağlık kurulunca verilir.
Bir günlük rapora bağlı olarak, ek derslerin kesilme süresi değişebilir. Öğretmenin ek derslerinden her gün kaç saat kesilmesi gerektiği, okula göre farklılık gösterebilir. Bir öğretmene genellikle haftada iki gün ek ders verilir ve her ek ders için bir saat süre verilir. Bu durum, haftalık 8 saatten fazla süren ek derslerin verildiği okullarda değişebilir.

· * Bu öğretmen 1 gün rapor alırsa ;Pazartesi günü 7 saati varsa 7 saate girmediği için 23 saat derse girmiş olur. 23-15=8 saat ek ders.
1. Raporu kapsamlı bir şekilde incelemesi ve okulun talepleri ile tam uyumlu olup olmadığını denetlemelidir. 2. Öğrencilere, raporu dikkatlice anlamaları için tavsiyelerde bulunmalıdır. 3. Öğrencilerin rapordan elde ettikleri faydayı artırmak için görev tanımları oluşturmalıdır. 4. Öğrencilerin performanslarını düzenli olarak takip etmeli ve eksikliklerini belirlemelidir. 5. Öğrencilerin rapora bağlı işlerinde başarılı olmalarına yardımcı olmak için notlarını geliştirmelidir. 6. Raporun istenen ölçüte göre geliştirilmesi için öğrencilere rehberlik etmelidir. 7. Daha fazla öğrenci motivasyonu sağlamak için tahmin edici ve mevcut durumu hakkındaki rapor raporlarının sık sık gözden geçirilmesi gerekmektedir.

Öğretmen rapor aldıktan sonra rapor bittiğinde göreve başlamalıdır. Alınan raporun süresinin rapor bitiminde alınan raporda kontrol ibaresi varsa öğretmen göreve başlamadan tekrar rapor alabilir. Ancak ilk alınan raporda rapor bitiminde kontrol yazılmamışsa öğretmen göreve başlamadan tekrar rapor alamaz.
Günlük raporlar her kişinin ihtiyaçlarına göre değişebilir. Mesela, eğer bir kişi günlük detaylı bir raporu hazırlamak istiyorsa, o zaman rapor daha uzun süreli olabilir ve çok sayıda kaynaktan çalışmalar yapmak önerilebilir. Diğer yandan, bir kişi genel bir rapor gerekiyorsa, o zaman rapor az zamanda hazırlanabilir ve belirli kaynaklardan bilgiler alınabilecektir.

geçici iş göremezlik ödeneği, yatarak tedavilerde 17 nci maddeye göre hesaplanacak günlük kazancının (1/2) yarısı, ayaktan tedavilerde ise (2/3) üçte ikisidir.” Denmektedir.
Günlük ek ders ücretleri, farklı konulara göre değişmektedir. Örneğin, matematik ek dersi 60–90 TL arasında değişebilmektedir. Genel olarak, günlük ek ders ücretleri 60–120 TL arasındadır.

· * Bu öğretmen 1 gün rapor alırsa ;Pazartesi günü 7 saati varsa 7 saate girmediği için 23 saat derse girmiş olur. 23-15=8 saat ek ders. Toplamda 23+5(DYK)=28 saatten 2 saat planlama alır. Sınıfı olduğundan 2 saat rehberlikten alır. Toplamda 8+2+2=12 saat ek ders alır 8 saat ek dersi kesilmiş olur.
Her durumda, ek ders kesilmesi konusunda öğretmenin iznini almak gerekiyor. Bu istek, okul yönetiminin de onayını alması gerektiği için öğretmenin iznine bağlı olarak değişebilir. Okul yönetimi öğrencilerin başarı ve eğitimine odaklanarak karar verir. Öğretmenin ek dersi kesilip kesilmeyeceğine ilişkin net bir cevap vermek mümkün değildir.

12 saat derse girdiğinden 1 saat hazırlık ve planlama ek dersi alır. Yani üç gün rapor alan sınıf öğretmeninin ek dersinin tamamı kesilirken o hafta sınıf öğretmeni 1 saat planlama ek dersi alır. 3 gün rapor alan öğretmene 1 saat ek ders yazılır.
Bir gün okula gelmeyen öğretmenin ek dersi kesilmez. Okul sisteminin her öğretmene sunduğu standart saatler vardır ve bu, öğretmenin hangi sebeple olursa olsun okulun bulunduğu yerden ayrılıp ayrılmadığına bağlı değildir. Bir öğretmen eksikliğinde, öğrenciler, diğer öğretmenler tarafından alternatif faaliyetlere alıştırılabilir ya da öğretmenler arasında planlanmış bir programla müdahale edilebilir.

*Sınıf Öğretmenleri bir gün okula gitmezse 7 saat ek dersi kesilir.
Kesilmez. Sekvli İken ek ders sadece öğrencilerin kendi sınıf ortalamasını arttırmak amacıyla almalarına izin verilir. Ancak, okuldan başka bir ek ders almak isteyen öğrencilerin başvurularının değerlendirildiği durumlar olabilir.

2-Ögretmenlerin sevkli olduklari süreler ile haftaiçi mesai saatlerine denk gelen resmî tatil ve dini bayramlarda her bir gün için 7 saat ek ders ücreti kesilmektedir. Örnegin; haftada 30 saat derse giren bir sinif ögretmeninin, bir gün sevk alip derse girmedigi için, 7 saatlik ek ders ücreti kesilmektedir.
Genel olarak hayır. Ancak, özel durumlar dikkate alınarak, okulunuza veya karar vericinin izniyle, ek dersler kesilebilir. Öğretmen raporuna dayanarak öğrencinin gelişim durumu değerlendirildikten ve soruna müdahale yöntemi belirlendikten sonra, gerekli görülürse, öğrenciye veya öğretmenine farklı ya da ek ders kesilmesi düşünülebilir.

Görevin fiilen yapılması(3) Bu Kararın 10, 14 ve ek 1 inci maddeleri ile 16 ncı maddesinin ikinci fıkrası uyarınca ödenen ek ders ücretleri, yarım günlük izinler hariç, her ne şekilde olursa olsun izinli ve raporlu olunan sürelerde ödenmez.
Bir gün rapor alan branş öğretmeninin kesilen ek ders saatleri, mevzuata ve okulun kurallarına göre değişiklik gösterebilir. Genel olarak, söz konusu branş öğretmenine ek ders kesilmesi durumunda, normalde 2.5 saatlik bir dersin kesilebileceği düşünülebilir. Ancak, her okulun kendi kuralları olup bu konuda ek ders kesilme oranları okula bağlı olarak değişebilir.

· * Bu öğretmen 1 gün rapor alırsa ;Pazartesi günü 7 saati varsa 7 saate girmediği için 23 saat derse girmiş olur. 23-15=8 saat ek ders.
Bir öğretmenin günlük rapor hakkı yoktur. Rapor hakkı, öğretmenlerin belirli bir süre içinde okula geldikleri takdirde verilebilecek bir haktır. Öğretmenlerin yıllık rapor hakları, çalışma sözleşmeleri veya ilgili mevzuat tarafından belirlenir. Muhtemelen, öğretmenlerin yıllık rapor hakları okulun kendi politikaları veya öğretmenlerin çalışma özür haklarıyla da ilişkilendirilebilir.

Kontrol muayenesi sonrası hastalığın devam etmesi sebebiyle verilecek hastalık raporlarının on günü aşması durumunda bu raporun sağlık kurulunca verilmesi zorunludur. Memurlara bir takvim yılı içinde tek hekim tarafından verilecek raporların toplamı 40 günü geçemez.
Bir öğretmen genellikle bir günde en fazla 8 saat ders vermek için yetkilendirilir. Ancak, bazı Özel Eğitim Gereksinimleri, Öğretmen Atama Planları veya Diğer Planlar nedeniyle, bir öğretmen günlük 12-13 sağlıklı derse girebilir.

a) Örgün ve yaygın eğitim kurumlarının müdür, müdür başyardımcısı ve müdür yardımcıları haftada 6 saat, b) Okul öncesi ve sınıf öğretmenleri haftada 18 saat, c) Genel bilgi ve meslek dersleri öğretmenleri haftada 15 saat, ç) Atölye ve laboratuvar öğretmenleri haftada 20 saat, ders okutmakla yükümlüdürler.
Evet, okul müdürü bir ücretli öğretmenin görevine son verebilir. Ancak, uygun ve meşru bir neden olması ve öğretmenin görevini yerine getirmesi ile ilgili olarak hakkaniyetli bir karar verilmesi gerekir.