Bilsemi Kazanan Öğrenciler İstediği Okula Kaydını Yaptırabilir Mi


Sponsorlu Bağlantılar

Bilsem sınavını kazanan öğrenci müzik, resim veya genel zihinsel yetenek alanından değerlendirmeye tabi tutularak eğitimine devam ediliyor. Her öğrenci yaşadığı yerde uygulamalara katılıyor.
Bilgisayar bilimi kazanan öğrenciler genellikle mezun olarak çeşitli teknolojik alanlarda çalışmaya başlarlar. Bu çalışmalar, veri analizinden yazılım geliştirmeye, mühendislik görevlerinden internet uygulamalarına kadar değişebilir. Aynı zamanda, bilgisayar bilimi mezunları da birçok akademik veya akıllıca ticari alana katkıda bulunabilir. Örneğin, bir IT profesyoneli, veri entry işi, web tasarımı, veri güvenliği, benzeri alanlarda çalışmayı düşünebilir. Akademisyen olarak, bir bilgisayar bilimi mezunu, araştırmalar ve dersler verme konularında da öne çıkabilir. Birçok alandaki başarısız öğrenci, diğer alanlarda başarılı olabilir ve tam olarak nerede başarılı olacaklarının farkına varabilir.

Bilsem Okulları Mezunu İstediği Liseye Gidebilir mi? Hayır. Bilsem okulları verdiği eğitim dışında fırsat eşitsizliğine sebep olacak herhangi bir avantaj sağlamaz. Bilsem okullarından mezun olan öğrencilerde diğer öğrencilerin tabi olduğu değerlendirme kıstaslarına göre liselere yerleştirilirler.
Evet, bilsemi kazanan bir öğrenci istediği liseye kaydını yaptırma hakkına sahiptir. Ancak, her lisede mevcut burs, kayıt ve kayıt süreçlerinin farklı olduğunu unutmayın. Öğrencinin istediği liseye kaydını yaptırabilmesi için, bu okulun belirlediği kayıt koşullarını karşılaması gerekmektedir.

Bilim ve Sanat Merkezlerindeki en temel amaç erken yaşlarda tanılanan özel yetenekli öğrencilerin yetenek alanının keşfi ve keşif sonrası bu alanda derinlemesine bilgi, beceri sahibi olmasını sağlamaktır. Bu süreç farklılaştırılmış ders ve atölye süreçleri ile gerçekleştirilmeye çalışılır.
Bilsem, Türkiye'de yaygın olarak kullanılan bir e-öğrenme sistemidir. Bu sistem sayesinde, öğrenciler, öğretmenler ve diğer bilgiye erişmek isteyen kişiler, ders konuları hakkında daha kolay ve etkili öğrenme imkânına sahip olacaklardır. Bilsem, öğrencilerin öğrenme süreçlerini kolaylaştırarak, eğitim kalitesini arttırmak için tasarlanmıştır. Özellikle öğrenme deneyimini en iyi şekilde arttıracak çoğu kaynaklar hazırlamaktadır. Bu kaynaklar, çeşitli videolar, görüntüler, makaleler, sınav soruları, katılımcılar arası etkinlikler ve daha birçok içeriği kapsamaktadır. Bunun yanı sıra, öğrencilere anında geribildirim sağlayan özel araçların da mevcuttur. Böylece, öğrenciler her zaman derslerini ne kadar iyi öğrendiklerini kontrol edebilir ve gelişmelerini izleyebilirler.

Bireysel yetenekleri fark ettirici program kapsamında bir öğrenci, en az 2 en fazla 4 alanda eğitime devam etmektedir. Bu program bir alandan haftada 4 saat, toplam 8 ders saati olacak şekilde 2 yıl boyunca uygulanmaktadır.
Bilsemi kazanınca geçerli olan süre, öğrencinin lisans eğitimine başlama tarihinden itibaren 5 yıldır. Geçerlilik süresi bitiminde, öğrenciler yeniden “bilseme” ya da tekrar sınav almak için başvuruda bulunmalıdırlar.

Bireysel değerlendirme sınavını başarıyla geçen öğrenciler, başarılı oldukları yetenek alanlarında (resim, müzik veya genel zihinsel yetenek) Bilim ve Sanat Merkezine kaydolmaya hak kazanırlar ve o alanlarda eğitim alırlar.
Kazandıktan sonra ne olacağı kişinin durumuna ve amacına göre değişiklik gösterebilir. Genel olarak kazandıktan sonra insanlar daha çok dikkat ve kaygı göstermeye başlayacak, kazandıkları paranın sorumlu bir şekilde harcanmasına ve yönetilmesine ve ilerideki planlarının oluşturulmasına odaklanacaktır. Kişi kazandıktan sonra ulaşmaya çalıştığı hedeflerine odaklanabilecek, hayatının nasıl daha iyi hale getirebileceğini planlayabilecek ve yakın bir gelecekteki planlarını gerçekleştirebilecek güç ve imkanlar edinecektir. Ayrıca, kazanılmış parayla daha fazla yatırıma girip, çeşitli tasarruf karşılığı alabilecek veya tasarruflarını artırabilecek seçenekler gerçekleştirmek daha mümkün hale gelecektir.

Gerek zihinsel anlamda, gerek müzik ve resim gibi sanatsal alanlarda üstün yeteneğe sahip öğrenciler, Bilim ve Sanat Merkezleri Sınavı'yla (BİLSEM) tespit edilerek, özel eğitim alıyor.
Evet, Bilsem Üstün Zekalılar İçin (BUZİ) okul programı, üstün zekalı öğrencilere yönelik bir eğitim programı olup Türkiye'de kurumsal olarak Bilsem Eğitim Kurumu tarafından uygulanmaktadır. Programda farklı alanlarda gelişim gösterebilecek ve mentorluğa ihtiyaç duyabilecek öğrencilerin seviyesi değerlendirilip, onların gelişimine yönelik bireysel destek sağlanmaktadır. Oyun tabanlı öğrenme, farklı etkinlikler, atölyeler, konferanslar, kendi aralarında çalışmalar, projeler, geziler, okullarının etkinliklerine katılım gibi çeşitli alanlarda desteklenmektedir.

Bilim ve Sanat Merkezleri veya kısaca BİLSEM; üstün yetenek potansiyeline sahip çocukların potansiyelini desteklemek için özel müfredatlarla eğitim veren, okullardır. Milli Eğitim Bakanlığı'na bağlı hizmet veren BİLSEM okulları, örgün eğitimin alternatifi değildir.
Bilsem Özel Okul, çocukların özel eğitim gereksinimlerini karşılamak için Müdürlük tarafından desteklenen Türkiye’nin ilk ve en eski uluslararası özel okuludur. Bilsem bireysel gereksinimleri karşılamak için tasarlanmış öğretim planları ile öğrencilerine mükemmel bir eğitim tecrübesi sunmaktadır. Okulda alanlarında uzman eğitmenler tarafından İngilizce ve Türkçe dersler verilmektedir. Öğrenciler hem kendi gelişimleriyle karşı karşıya oldukları hedeflere ulaşmalarını destekleyen programlarımızdan faydalanabilirler hem de yaşlarına göre geliştirilmiş olan etkinlik, atölye, proje, söyleşi, tarih, sanat ve diğer disiplinler ile çağdaş eğitim felsefesine uygun bir ortamda eğitim programlarını hedeflerine ulaşmak için uygulayabilirler.

BİLSEM' deki eğitim süresi, öğrencinin kuruma kayıt yaptırması ile başlamakta olup, Uyum (40 saat veya 2 ay), Destek Eğitimi (ilkokul bitene kadar veya 1 yıl), Bireysel Yetenekleri Fark Ettirme (3 yıl), Özel Yetenekleri Geliştirme (2 Yıl), Proje Üretimi/Yönetimi (lise bitene kadar) şeklinde öğrencinin ilk, orta ve lise ...
Türkiye'deki Bilsem yarışmasını kazanan öğrenciler, birinci ve ikinci sınıf lise eğitimini tamamladıktan sonra seçilen mesleki alanda bireysel eğitim görüyor. Böylece kazananlar, genellikle 3 yıllık mesleki bir eğitimden geçiyor.