Bep'li Öğrenci İçin Yapılması Gerekenler


Sponsorlu Bağlantılar

Kaynaştırma ve özel eğitim sınıflarında eğitimlerine devam eden öğrencilere başarısızlıklarından dolayı sınıf tekrarı yaptırılmaz. Yönetmelik maddesinde de yer aldığı üzere sınıf tekrarı yaptırılacak öğrencinin velisinin yazılı talebi şartı aranmaktadır.
Hayır, öğrencilerin evlerinde eğitim almak zorunda oldukları için bepli öğrenciler sınıfta kalmaz.

Bireyselleştirilmiş Eğitim Programını BEP Geliştirme Birimi hazırlar. Özel eğitim ihtiyacı olan öğrenciler için okulda BEP hazırlamak amacıyla BEP geliştirme birimi oluşturulur.
Öğrenci bep dosyası öğrencinin okul kayıt işlemlerinden sorumlu olan okul yöneticileri tarafından hazırlanır. Bep dosyası, öğrencinin ad ve soyadı, okul numarası, okul kayıt tarihi ve öğrenciye ait diğer bilgileri içerir.

İçerik olarak uzun dönemli amacı tamamlayıcı nitelikte olmalıdır. Kısa dönemli amaç, açık ve net yazılmalıdır. Kısa dönemli amaçlar, somut olarak yazılmalıdır. Kısa dönemli amaçlar, öğrencinin performansına uygun olarak yazılmalıdır.
1. Bep yemek tariflerinin doğru okunması ve uygulanması: Tarifler doğru bir şekilde okunmalı, kullanılan malzemeler listesi ve ölçümleri kontrol edilmelidir. 2. Mutfak gereçlerinin temizliği: Kullanılan tüm mutfak gereçlerinin temiz ve steril olmasına dikkat edilmelidir. 3. Malzemelerin doğru kullanılması: Malzemeler belirtildiği ölçüde ve sıcaklıkta doğru bir şekilde kullanılmalıdır. 4. Tencere ve tavayı iyi ısıtma: Tavayı ve tencereyi iyi ısıtmadan önce üzerine bir kaç damla yağ veya bitki çayını koyabilirsiniz. Bu sayede yemeğiniz daha yağsız olacak. 5. Hijyen: Her zaman ellerinizi çok iyi yıkamadan, herhangi bir gıda ile temasta bulunmadan önce, bep hazırlarken hijyen maddelerine dikkat etmelisiniz. 6. İş ve saklama: Hazırlanan yemekleri, serin ve kuru mekanlarda hızlı bir şekilde saklayın ve çalışma alanını kuru tutun.

* Fiziksel yetersizliği olan kaynaştırma öğrencisinin sınavı yazılı yerine sözlü yapılabilir ya da bilgisayar kullanarak (eğer biliyorsa) soruların cevabını yazması sağlanabilir. * Yazı yazmayı bilmiyorsa, ayrıca konuşamıyorsa da davranışları gözlenerek değerlendirme yapılabilir.
Kaynaştırma öğrencileri için sınav yapmak biraz daha farklı olabilir. Öncelikle, sınav konularını seçerken kaynaştırma öğrencisinin güç ve zorluk alanlarını, başarı ve yeteneklerini dikkate almalısınız. Sınavın konularını olabildiğince sevecen tutmalısınız. Kaynaştırma öğrencilerinin içinde bulunabilecekleri sosyal ve duygusal etmenleri de göz önünde bulundurarak, sınavın kolay ve anlaşılır olmasına özen göstermelisiniz. Ayrıca, sınavda askıya alma tekniği kullanarak vakit kaybetmeden kaynaştırma öğrencisine destek vermelisiniz. Son olarak, sınavda her öğrenciyi eşit şekilde değerlendirmek için adil sınav uygulamalarına dikkat etmelisiniz.

Kaynaştırma öğrencilerine zayıf not verilemez, kaynaştırma öğrencilerine sınıf tekrarı yaptırılamaz. Kaynaştırma öğrencilerine zayıf not verilemez, kaynaştırma öğrencilerine sınıf tekrarı yaptırılamaz.
Bepli öğrenciye zayıf not verilebilir. Ancak, her durumda dersler ve gösterilen performansa göre değerlendirme yapılmalıdır. Bepli öğrenciye daha az not vermek haksızlık olurdu. Zorlukları aşmak için çaba sarf eden öğrencilere notlar sabit tutulmalıdır.

(5) Özel eğitim ihtiyacı olan öğrencilerden zihinsel engeli ya da otizmi olan öğrencilerin yaptırım gerektiren davranış ve fiilleri gerçekleştirmesi halinde disiplin cezası uygulanmaz. Bu tür davranışlarda bulunan öğrenciler için Bireyselleştirilmiş Eğitim Programı Geliştirme Birimi gerekli tedbirleri alır.
Cevap: Evet, öğrencilere disiplin cezası verilebilir. Ancak, bu ceza her durumda uygun olmayabilir ve öğrenciyi disipline etmek için diğer seçenekler de dikkate alınmalıdır. Öğretmen ve okul yönetiminin karşılaştığı duruma göre cezanın tipi ve şiddeti belirlenmelidir.

Öğrencinin aldığı her ders için BEP hazırlanır. Bu BEP'ler toplu halde öğrenci dosyasında bulunur. Hiyerarşik bir sıra izlemeyen, üniteli derslerde her ünitenin bir uzun dönemli amacı ve bu uzun dönemli amacın kısa dönemli amaçla- Öğrencinin aldığı her ders için BEP hazırlanır.
Hayır, dersten bep hazırlamak zorunlu değildir. Ancak, öğrencilerin bireysel ve gruplara ayrılmış etkinlikler için uygun bir şekilde hazırlanması önemlidir. Bunu desteklemek için öğretmenler, öğrencilerin etkinlik hazırlığını kolaylaştırmak için bepleri kullanmalarını teşvik edebilirler. Bepler veya proje çantaları, eksik malzemeleri bulmak için öğrencilere yardımcı olabilir ve sınıftaki çalışma düzenini geliştirmek için onları organize etmeye yardımcı olabilir.

Evde eğitim hizmetinden yararlanan öğrencilere, kayıtlı bulunduğu okulda/ku- rumda uygulanan eğitim programlarının uygulanması esastır. Ancak BEP geliştir- me birimince, bu programlara dayalı olarak öğrencilerin eğitim performanslarına göre, ihtiyaç duydukları alanlarda BEP hazırlanır.
Hayır, bep bir öğrencinin okul ortamlarında kullanılan bir üründür ve evde eğitim alan öğrencilerde de kullanılmaz. Okula döndüğü zaman öğrenciler, bepleri tekrar kullanmaya başlayabilirler.

Öğrencinin aldığı her ders için BEP hazırlanır. Bu BEP'ler toplu halde öğrenci dosyasında bulunur. Hiyerarşik bir sıra izlemeyen, üniteli derslerde her ünitenin bir uzun dönemli amacı ve bu uzun dönemli amacın kısa dönemli amaçla- Öğrencinin aldığı her ders için BEP hazırlanır.
Kaynaştırma öğrencilerinden bep hazırlamak için, matematik, tarih, geometri, fizik, kimya, biyoloji, edebiyat ve dil dersleri gibi temel derslerden alınabilecek örnekler verilebilir. Diğer dersler ise tasarım, sanat, spor, müzik gibi ekstra dersler olarak seçilebilir.

Bu durum öğrencinin karnesinde de belirtilir. (3) (Değişik ibare:RG-10/7/2019-30827) Tam zamanlı kaynaştırma/bütünleştirme yoluyla eğitim alan öğrenciler ile özel eğitim sınıflarında eğitimlerine devam eden öğrencilere başarısızlıklarından dolayı sınıf tekrarı yaptırılmaz.
Özel bir okuldaysa, öğrencinin sınıfta kalması öğretmen ve yöneticilere bağlıdır. Bazı okullarda, okul idaresi ve öğretmenler özellikle kendilerinden istenmeyen öğrencilerin sınıfta kalmalarına izin vermeyebilir. Sınıf içerisinde BEP öğrencileri iseniz, sınıf derslerine katılmak için öğretmenlerinizin izni olmadan sınıfta kalmanızın olası olmadığını unutmamalısınız. Öğrencilerin sınıfta kalıp kalmayacağı genellikle okulun kendi kurallarına bağlıdır.

Kaynaştırma öğrencilerinin devamsızlıkları devam ettiği okul ve kurumun devam devamsızlıkla ilgili mevzuatına göre işlem yapılır. Sürekli devamsızlığı olan, okula hiç gelmeyen kaynaştırma öğrencilerine sınıf tekrarı yaptırılır.
Bepli öğrencisine ilişkin devamsızlıktan kalma durumu genel olarak her okulun kendi kuralları ve düzenlemelerine bağlıdır. Bu nedenle, bir öğrenci devamsızlıktan kalmaya hak kazanıp kazanmayacağı konusunda, okulunu izlemesi gereken kurallara ve prosedürlerine bakarak öğrenilmelidir.

Bireyselleştirilmiş Eğitim Programını BEP Geliştirme Birimi hazırlar. Özel eğitim ihtiyacı olan öğrenciler için okulda BEP hazırlamak amacıyla BEP geliştirme birimi oluşturulur.
Öğrencinin beyanname dosyası, öğrencinin mesleki kariyer hedeflerini ve orta vadeli öğrenme hedeflerini belirlemek için özgeçmiş oluşturmak için kullanılan bir araç olarak hazırlanır. Bir öğrencinin beyanname dosyasının hazırlanması, öğrenciye sahip olduğu bilgi, beceri ve deneyimleri keşfetmesine yardımcı olur. Bazı durumlarda, öğrenci takımı ya da öğretmenleri gibi ikincil üreticiler deöğrencinin beyanname dosyasını hazırlayabilir.

RAM raporları genellikle 1 yıllık olarak düzenlenir. Bireyin ekstra bir özel durumu var ise 6 aylık, bazı durumlarda da 2 yıllık olarak düzenlenebilir. Fakat RAM raporlarının standart süresi 1 yıldır.
Kaynaştırma Raporu, genellikle tek bir yıl için geçerlidir. Özel durumlarda, süreler daha uzun olabilir; ancak aksi belirtilmedikçe, raporlar güvenilirlik bakımından en fazla bir yıl için geçerlidir.

Okul veya kurumda uygulanan eğitim programı temel alınarak öğrencilerin BEP'leri hazırlanır ve başarılarının değerlendirilmesinde BEP'lerinde yer alan amaç ve davranışlar dikkate alınır. b) Sınıf mevcutları en fazla; okul öncesi, ilköğretim ve yaygın eğitimde 10, ortaöğretimde 15 öğrencidir.
Sınıf büyüklüğüne bağlı olarak, aynı sınıfta herhangi bir sayıda bepli öğrenci olabilir. Her sınıf öğrenci sayısı düşünüldüğünde, mevcut öğrencilerin bepli olup olmamasının hiçbir etkisi olmaz.

Okullarda BEP Hazırlama AşamalarıOkul müdürü ve görevlendireceği müdür yardımcısı başkanlığında BEP Geliştirme Birimi kurulur. BEP Birimi sene başında yapılan kurul toplantısında belirlenir. BEP'i BEP Geliştirme Birimi hazırlar.
Okullarda bep İ kim hazırlamak genellikle okul mutfağında çalışan personel tarafından yapılır. Bep İ kim hazırlanırken, kırmızı soğan, enginar, patates, domates, taze biber ve zeytinyağı gibi malzemeler kullanılır. Bu gıda sıklıkla çorba olarak servis edilir veya sebzeli pilav olarak pişirilir. Beşamel sosu, yoğurt ve mayonez gibi diğer soslar da eklenebilir.

Kaynaştırma öğrencilerine zayıf not verilemez, kaynaştırma öğrencilerine sınıf tekrarı yaptırılamaz. Kaynaştırma öğrencilerine zayıf not verilemez, kaynaştırma öğrencilerine sınıf tekrarı yaptırılamaz.
Hayır, zayıf not vermek öğrenciyi motive etmeyecek ve onu cesaretlendirmez. Öğrencilere ilerlemelerinin farkında olduklarını ve çalışmalarının karşılığını alabileceklerini hissettirmek için olumlu bir tutum ve destek göstermek daha uygun olacaktır.

Kaynaştırma ve özel eğitim sınıflarında eğitimlerine devam eden öğrencilere başarısızlıklarından dolayı sınıf tekrarı yaptırılmaz. Yönetmelik maddesinde de yer aldığı üzere sınıf tekrarı yaptırılacak öğrencinin velisinin yazılı talebi şartı aranmaktadır.
Hayır, bepli öğrenciler sınıfta kalamaz. Bepli öğrencilerin okul bahçesinde, ders aralarında ve antrenman programları sırasında kullanabilecekleri belirli alanlar hariç, sınıfta kalmaları yasaktır.

Öğrencinin eğitimiyle ilgili diğer kişiler ve uzmanlarla etkileşimde olmak ve konsültasyon almaktan çekinmemek gerekir. Öğrenci teşvik edilmeli, yetersiz olduğu noktalarda desteklenmelidir. Öğrencinin gururu ve hevesi kırılmamalıdır. Öğretmen, söyleyeceği sözler konusunda dikkatli davranmalıdır.
Kaynaştırma öğrencilerine özellikle yüksek ölçüde sevecenlik ve anlayış gösterilmelidir. Öğretmen, bu öğrencinin arkadaşlarıyla olumlu iletişim kurmasını desteklemeli ve kaynaştırılan öğrenciye güven vermelidir. Bu öğrenci derslerinde şüpheye kapılmamalıdır; daha büyük akademik başarı elde etmek için gerekli desteği alabilmeli, derslerinde sıkı çalışmayı teşvik edebilmeli ve onun için mümkün olduğu kadar fazla ilgi göstermelidir. İletişim sürekli açık olmalıdır; öğretmen, günlük olarak kaynaştırma öğrencisiyle iletişim kurmalı ve bu öğrencinin sıkıntılarını, stresini hissedip yardım etmeye hazır olmalıdır.

Bireyselleştirilmiş Eğitim Programını BEP Geliştirme Birimi hazırlar. Özel eğitim ihtiyacı olan öğrenciler için okulda BEP hazırlamak amacıyla BEP geliştirme birimi oluşturulur.
Öğrencinin bep dosyası, öğrenci tarafından veya ebeveynleri tarafından hazırlanır. Dosya, öğrencinin özgeçmişi, akademik başarısı, kişisel nitelikleri ve diğer önemli bilgileri içerir.

İçerik olarak uzun dönemli amacı tamamlayıcı nitelikte olmalıdır. Kısa dönemli amaç, açık ve net yazılmalıdır. Kısa dönemli amaçlar, somut olarak yazılmalıdır. Kısa dönemli amaçlar, öğrencinin performansına uygun olarak yazılmalıdır.
1. Ürünün niteliğine ve kullanım alanına göre bep seçimi yapılmalıdır. 2. Bepin üzerindeki etiketlerin dikkatlice okunması ve açıklamaların yerine getirilmesi gerekir. 3. Bepin kolay temizlenmesine olanak sağlayacak bir özelliğe sahip olması tercih edilmelidir. 4. Dokuma veya dokumadan üretilmiş bepler tercih edilmelidir. 5. Yıkanabilir bepler tercih edilmelidir. 6. Bep seçiminde renk, desen, çeşit ve simetri önemlidir. 7. Kumaşın ne kadar esnek ve kalın olduğuna dikkat edilmelidir. 8. Bepin kumaşının dayanıklı olduğundan emin olunmalıdır. 9. Bepin hava geçirgenliği iyi olmalıdır. 10. Yastıkların ve yorganların ergonomik olarak tasarlandığından emin olunmalıdır.

Kaynaştırma öğrencilerine zayıf not verilemez, kaynaştırma öğrencilerine sınıf tekrarı yaptırılamaz. Kaynaştırma öğrencilerine zayıf not verilemez, kaynaştırma öğrencilerine sınıf tekrarı yaptırılamaz.
Hayır, her öğrenciye eşit davranılmalı ve başarıya göre not verilmelidir. Zayıf öğrencinin de başarısını arttıracak imkanlar sunulmalı ve desteklenmesi sağlanmalıdır.

(5) Özel eğitim ihtiyacı olan öğrencilerden zihinsel engeli ya da otizmi olan öğrencilerin yaptırım gerektiren davranış ve fiilleri gerçekleştirmesi halinde disiplin cezası uygulanmaz. Bu tür davranışlarda bulunan öğrenciler için Bireyselleştirilmiş Eğitim Programı Geliştirme Birimi gerekli tedbirleri alır.
Hayır. Öğrenciye disiplin cezası verilmesi, okul kurallarına göre değişebilir ve okuldaki öğretmenler tarafından belirlenebilir. Bazı okullarda, öğrencilere ceza vermek için standart disiplin yöntemleri vardır. Bununla birlikte, her durumda, öğrencinin eylemlerini ve durumu dikkatli bir şekilde değerlendirmek önemlidir.

RAM raporları genellikle 1 yıllık olarak düzenlenir. Bireyin ekstra bir özel durumu var ise 6 aylık, bazı durumlarda da 2 yıllık olarak düzenlenebilir. Fakat RAM raporlarının standart süresi 1 yıldır.
Kaynaştırma raporu yalnızca bir tek seferde veya özel bir durumda geçerlidir. Raporun süresi ev sahiplerinin kapsamlı görüşmesi, hizmetlerin planlanması, uygulanması ve izlenmesi gibi durumlara bağlı olarak değişebilir. Bu nedenle, kaynaştırma raporlarının ne kadar süreyle geçerli olduğu belirli bir duruma bağlı olarak değişiklik gösterebilir.

Öğrencinin ihtiyacı doğrultusunda ve azami ölçüde bu eğitimden yararlanması sağlanır. öğrenci için söz konusu planlama en fazla 12 ders saati (30x40/100 = 12) olacak şekilde uygulanır. bu eğitimden yararlanması sağlanır.
Kaynaştırma öğrencileri, normal ders saatleri ile aynı veya biraz daha fazla ders saati alırlar. Özellikle ilkokul öğrencilerinin her gün 4-5 saat ders alması gerektiği düşünülür. Lise öğrencileri genellikle her gün 6-7 ders saati alırlar. Kaynaştırma programlarına katılan öğrenciler, genellikle haftanın her günü 8-9 saat ders alırlar. Ancak ders saatlerini özel olarak belirleyen okullar mevcuttur. Bu okullarda kaynaştırma öğrencileri, zaman zaman daha kısa veya daha uzun sürelerde ders alabilirler.

Kaynaştırma ve özel eğitim sınıflarında eğitimlerine devam eden öğrencilere başarısızlıklarından dolayı sınıf tekrarı yaptırılmaz. Yönetmelik maddesinde de yer aldığı üzere sınıf tekrarı yaptırılacak öğrencinin velisinin yazılı talebi şartı aranmaktadır.
Bir öğrencinin sınıf içinde kalıp kalmayacağı, öğrencinin okulun kurallarına ve yönetmeliklerine bağlıdır. Bir bepli öğrenci sınıfta kalma hakkına sahip olabilir ancak bu talebin okul müdürü tarafından onaylanması gerekebilir. Okulun herhangi bir disiplin politikası veya tüm öğrenciler için zorunlu kuralları varsa, bepli öğrenci de bunlara uymak zorundadır. Sınıf içi kalmak için gereken diğer koşullar okula veya bölgeye göre değişebilir.

Bireyselleştirilmiş Eğitim Programını BEP Geliştirme Birimi hazırlar. Özel eğitim ihtiyacı olan öğrenciler için okulda BEP hazırlamak amacıyla BEP geliştirme birimi oluşturulur.
Öğrenci Bep Dosyasını öğrenci, veli ve okul birlikte hazırlayabilir. Öğrencinin okul geçmişini, notlarını, başarılarını ve derslerde gösterdiği performansı vurgulayacak bilgiler içeren bir dosya oluşturmak, zorlu eğitim programının gerçekleştirilmesi için gereklidir. Öğrenci, dosyaya velinin katkısını da alarak, okulda alacağı eğitim ve gelişim konusundaki hedeflerini belirtir. Okul ise, dosyaya sınav sonuçları, eğitim programı ve öğrencinin staj kapsamında elde ettiği tecrübeler gibi eğitimsel kazanımlarla ilgili bilgileri ekler.

İçerik olarak uzun dönemli amacı tamamlayıcı nitelikte olmalıdır. Kısa dönemli amaç, açık ve net yazılmalıdır. Kısa dönemli amaçlar, somut olarak yazılmalıdır. Kısa dönemli amaçlar, öğrencinin performansına uygun olarak yazılmalıdır.
1. Malzemelerin kalitesi ve yeterli miktarının sağlanması. 2. Temiz ortamda çalışmak. 3. Gereken sıcaklık ve nem oranının sağlanması. 4. İşlemlerin titizlikle yapılması. 5. Uygun gıda güvenliği kurallarının uygulanması. 6. Hazırlanan yiyeceklerin etiketlenmesi ve saklanması. 7. Yeterince pişirme süresinin belirlenmesi. 8. Üretim sonrası, ürünlerin denetlenmesi, doğru saklanması ve servis edilmesi.

* Fiziksel yetersizliği olan kaynaştırma öğrencisinin sınavı yazılı yerine sözlü yapılabilir ya da bilgisayar kullanarak (eğer biliyorsa) soruların cevabını yazması sağlanabilir. * Yazı yazmayı bilmiyorsa, ayrıca konuşamıyorsa da davranışları gözlenerek değerlendirme yapılabilir.
Kaynaştırma öğrencisinin sınava hazırlanması için, aşağıda belirtilen adımlar izlenmelidir: 1. Öncelikle, öğrencinin konu hakkında anlayışının arttırılması için konuyla ilgili konuşmalar yapılmalıdır. Öğretmen ya da başka bir kaynaştırma öğrenci tarafından yapılabilecek konuşmalar, birebir konuya odaklanmış olmalıdır ve öğrencinin anlaşılmasına yardımcı olacak şekilde düzenlenmelidir. 2. Öğrencinin konu hakkında ön bilgisi olan metinleri okumalarına olanak sağlanmalıdır. Metinler kişisel anlayışı arttırıcı olmalıdır ve öğrencinin zihinsel kapasitesini geliştirmelerine yardımcı olmalıdır. 3. Öğrencilerin konu hakkında uygulamalı sorulara cevap vermeleri sağlanmalıdır. Bu, konunun kavranmasının daha kolay olacağı anlamına gelmektedir. Öğretmen, konu ile ilgili soruların seviyesine göre soruları belirlemelidir ve öğrencilerin bunlara yanıt vermelerine yardımcı olmalıdır. 4. Öğrencinin sınav çalışmasını desteklemek amacıyla test çalışma stratejileri paylaşılmalıdır. Örneğin; zaman yönetimini, cevapları not etmeyi ve sorulara ne kadar hızlı cevap verilmesi gerektiğini gibi çalışma stratejilerinde öğrencilere öneriler sunulmalıdır. 5. Sınav öncesinde öğrencinin sınavdan beklentileri ve kaygı durumlarının tespit edilmesi önemlidir. Ayrıca, öğrencinin sınavdan önce öğrendiği bilgileri tekrarlamaları sağlanmalıdır. Böylece, öğrenci sınavdan korkmadan, rahat ve kendini güvende hissederek sınava hazır olabilir.

Kaynaştırma öğrencilerine zayıf not verilemez, kaynaştırma öğrencilerine sınıf tekrarı yaptırılamaz. Kaynaştırma öğrencilerine zayıf not verilemez, kaynaştırma öğrencilerine sınıf tekrarı yaptırılamaz.
Hayır. Zayıf bir not, her öğrenci için objektif olarak adil olmadığından, her öğrenciye zayıf bir not verilmesi uygun olmaz. Her öğrenciye anlayabileceği ve hak ettiği notu vermek önemlidir. Öğrencilerin yeteneklerini tam olarak değerlendirebilmek için her öğrenciye gereken zamanda zaman ayırarak, öğretmenin de objektif olduğundan emin olunmalıdır.

(5) Özel eğitim ihtiyacı olan öğrencilerden zihinsel engeli ya da otizmi olan öğrencilerin yaptırım gerektiren davranış ve fiilleri gerçekleştirmesi halinde disiplin cezası uygulanmaz. Bu tür davranışlarda bulunan öğrenciler için Bireyselleştirilmiş Eğitim Programı Geliştirme Birimi gerekli tedbirleri alır.
Hayır, herhangi bir öğrenciye disiplin cezası verilmesi genellikle okulun kurallarına bağlıdır. Disiplin cezası öğrencinin haksızlık yapması veya saldırgan davranış sergilemesi gibi durumlarda verilebilir. Ancak bu cezanın verilmesi sadece okul yönetiminin inisiyatifine bırakılır.

Öğrencinin aldığı her ders için BEP hazırlanır. Bu BEP'ler toplu halde öğrenci dosyasında bulunur. Hiyerarşik bir sıra izlemeyen, üniteli derslerde her ünitenin bir uzun dönemli amacı ve bu uzun dönemli amacın kısa dönemli amaçla- Öğrencinin aldığı her ders için BEP hazırlanır.
Hayır, dersten bep hazırlamak zorunlu değildir. Öğretmenin, öğrencilerin öğrenme durumlarını belirlemek ve yönlendirmek için bepler (özellikle somut bepler) kullanmanın bir yararı olabilir. Bununla birlikte, her derste her öğrenciye bep vermek zorunlu değildir.

Evde eğitim hizmetinden yararlanan öğrencilere, kayıtlı bulunduğu okulda/ku- rumda uygulanan eğitim programlarının uygulanması esastır. Ancak BEP geliştir- me birimince, bu programlara dayalı olarak öğrencilerin eğitim performanslarına göre, ihtiyaç duydukları alanlarda BEP hazırlanır.
Hayır. Bep, okullarda eğitim alan öğrenciler için hazırlanmaktadır. Evde eğitim gören öğrenciye bep hazırlanmaz.