Ayakta Tedavi Beyan Belgesi


Sponsorlu Bağlantılar

Genelgeye göre kendisi veya aile fertlerinden birinin saglık kuruluslarında ayakta tedavi görmelerine baglı olarak görevine gelemeyen personelin, takibi ve idari izinli sayılabilmeleri için Ayakta Tedavi Beyan Belgesi doldurulması şartı getirilmiştir.
Ayakta Tedavi Beyan Belgesi, hastaların ayakta tedavi için girişimlerde bulunduklarının belgelenmesi amacıyla kullanılan bir belgedir. Bu belge, hastanın tedavi girişimlerini ve tıbbi durumunu dile getirir. Tedavi sonlandırıldığında, tedaviyi gerçekleştiren ekibe imzalattığınız bu belge size rapor olarak geri dönecektir. Raporda şunlar yer alır: tedavi sağlayıcının tanımı; tedavi başlama ve bitiş tarihleri; kullanılan ilaçlar; tespit edilen bulgular; hastayı etkileyebilecek diğer tedaviler; rehabilitasyon girişimleri; ve hastanın iyileşme sürecine ilişkin diğer önemli bilgiler. Belgede yazılacak diğer detaylar da, hastanın ayakta tedavi prosedüründe takip edilecek herhangi bir tıbbi rehberliği içerir.

kurumların personelinin takibinde kolaylık sağlamakta iken, bu belge ilgi (b) tebliğ ile yürürlükten kaldırılmıştır.
Hayır, ayakta tedavi beyan belgesi halen karşılıklı anlaşmaya varılmış bir şekilde gönderilmektedir.

Ayakta Tedavi Beyan Belgesi'nin MEBBİS'e işlenmesine gerek yoktur. Belgeyi beyan eden öğretmenin özlük dosyasına bir örnek konulabilir.
Hayır. Ayakta tedavi belgesi mebbise işlenmez. Ancak, eczacınız veya doktorunuz ayakta tedavi için önerilen ilaçların hizmet bedeli olarak karşılanmasını sağlayabilir.

EK:Ayakta Tedavi Beyan Belgesi ( 1 sayfa ) Bu bağlamda, kendisi veya aile fertlerinden birinin sağlık kuruluşlarında ayakta tedavi görmelerine bağlı olarak görevine gelemeyen personelin, takibi ve idari izinli sayılabilmeleri için Genelge eki "Ayakta Tedavi Beyan Belgesi"ni doldurarak görev yerlerine vermeleri ...
Kişinin ayağa kalkma tedavisi ile ilgili olarak doldurulması gereken belgeyi, kişinin sağlık durumunu değerlendirecek olan hekim doldurur. Hekim, ayağa kalkma tedavisinin koşullarını ve bunun sonuçlarını değerlendirerek belgeyi dolduracaktır.

Ayakta tedavi beyan belgesi alındığında ve o gün okula gidilmediğinde öğretmen ek dersi kesilir. O gün için alınan bir günlük sağlık raporu ile o güne ait ayakta tedavi beyan belgesi aynı şekilde ek dersten kesintiye yol açmaktadır. Bir sınıf öğretmeni bir gün rapor aldığında 7 saat ek dersi kesilir.
Hayır, ayakta tedavi belgesi rapor yerine geçmez. Ayakta tedavi belgesi sadece kişinin raporlanan iyi olup olmadığı konusunda bir onay belgesidir ve bu belge başka bir raporun yerine geçmez.

NOT: (Memur muayene edilmesi sırasında ya da muayene sonrası tetkik ve tahlillerde geçirdiği sürelerde izinli sayılır; ancak bu iznin muayene süresi, tetkik ve tahlil süresi ile sınırlı olduğu unutulmamalıdır.)
Kayakta tedavi gören memurun izinli sayılma durumu, mesleklerine ve çalıştıkları kuruma göre değişiklik gösterebilir. İzinli sayılması için, memurun çalıştığı kurum tarafından belirlenen konularda izin alması gerekebilir. Genel olarak, çalışanların kayakta tedavi görmeleri durumunda hangi hakları vardır sorusu, her bir konuda ayrıntılı bir şekilde cevaplanmalıdır.

Ayakta Tedavi, en fazla 24 saat süren tedavileri tanımlamak için kullanılan bir terim. İdrar tahlilleri, MR çekimi ve röntgen işlemleri birer ayakta tedavi örneğidir. Yatarak Tedavi, kısa süreli tedavilerin yetersiz olduğu ve en az bir gün yatış işleminin yaşandığı tedavileri tanımlamak için kullanılan bir terim.
Ayakta tedavi, hastaların bir hastanede kısa süreli tedavi için kaldıkları veya kişinin ailesi tarafından evde bakım sağlamaya yönelik bir tür bakım anlamına gelir. Ayakta tedavide, yoğun bakım ünitesine intoksikasyon, travma ya da rutin dekompanzasyon gibi daha hafif durumlarda yatış yerine seçilen hastalar tedavi edilir. Ayakta tedaviler genellikle kısa süreli kontrol ve destek hizmetleri sunmaktadır. Tedavi süreci bireye özel olarak düzenlenir veya ilgili uzmanın rehberliğinde gerçekleştirilir. Ayakta tedavi, hastalara hem poliklinik girişimlerinde hem de evde günlük işlemleri yapmalarında yardımcı olur.

Devlet memurunun hastalanması sebebiyle sağlık kurum ve kuruluşlarına müracaat ederek muayene edilmesi sırasında ya da muayene sonrası tetkik ve tahlillerde geçirdiği sürelerde memurun izinli sayılması, ancak bu izin muayene süresi, tetkik ve tahlil süresi ile sınırlıdır.
Hayır, öğretmen doktora gittiği gün izinli sayılmaz. Genellikle öğretmenler okulda sürekli çalışırlar ve izin almak istiyorlarsa, bunun için özel bir neden gereklidir. Öğretmen doktora giderken okuldan izin alması gerekebilir.