Aöf Sınav Görevine Gitmezsem Ne Olur


Sponsorlu Bağlantılar

Sınav görevine gelmeyen veya geç gelen görevlilerin görevleri iptal edilir, kendilerine sınav ücreti ödenmez. Yerlerine “Yedek Görevli” görevlendirilir.
Sınav görevi iptal etmek istendiğinde kişinin milli eğitim bakanlığının belirlediği yöntemler doğrultusunda işlemi gerçekleştirmesi gerekmektedir. İşlemlerin başarılı bir şekilde yapılmasında herhangi bir zorluk yaşanmadan, milli eğitim bakanlığının belirlediği internet üzerinden uygulamalar kullanılarak iptal edilebilir. Ek olarak sınav görevlisi ile iletişim kurularak veya en yakın Milli Eğitim Müdürlüğüne dilekçe ile başvurularak iptal edilebilir.

Bu nedenle ÖSYM görevini iptal etmek için, görev bilgilerini ve görevi iptal sebebini belirten bir dilekçe yazarak ya ösym büromuza bizzat getirmeleri ya da 0(384) 228 10 38 numaralı faksına göndermeleri gerekmektedir.
Sınav girmezseniz, öğreniminizi tamamlamanız veya gerekli notları almanız çok daha zor hale gelir. Sınavlar sizin öğreniminiz için önemlidir ve başarınız sınavlar aracılığıyla ölçülmektedir. Ayrıca sınavda başarısız olmalıysanız, aldığınız notlar size devam edebileceğiniz bölümleri belirlemeyi sağlayacak ve bunun sonucunda okulunuzla ilgili bir karar vermenize yardımcı olacaktır. Sınava girmezseniz, bu konuda size yardımcı olamayacak ve çıkacağınız sınavların sonuçlarına da göz atma şansınız olmayacak.

Ara sınav(vize), bitirme(final) veya bütünleme(telafi) sınavına girmezsem ne olur? Herhangi bir sebeple ara sınav, bitirme ve bütünleme(telafi) sınavlarına giremeyen veya sınavı geçersiz olan öğrenci bu derslerin sınavlarından sıfır (0) puan almış kabul edilir.
Hayır, final sınavına girmemiş bireyler sınava giremez. Final sınavı, dersi başarı ile tamamlamış öğrencilere açıktır ve bu sınav, dersin gerekli koşullarını yerine getirmek için alınan son çabaların sonucudur.

h) (Değişik: Senato-11/3/2020-2/2) Dersin dönem sonu/yılsonu sınavına girme koşulunu sağlamasına rağmen sınava girmeyen öğrenciye, bütünleme sınav hakkı verilir. bütünleme sınav hakkı verilmez.
Bir sınav geçersiz sayılırken, öğrencilerin o sınavdaki performansı değerlendirilmiyor ve sınavın sonuçları kullanılamıyor. Sınavı geçersiz saymanın yolları şunlardır: 1. Sınavın kurallarının ihlal edildiği tespit edilmişse. 2. Sınavda haksız bir avantaj aranmışsa. 3. Sınava katılan öğrencilerin deneye karşı şahsi vasıtaları kullandıkları tespit edilmişse. 4. Sınavın güvenliliği ihlal edilmişse. 5. Sınavda geçersiz veya sahte belgeler kullanılmışsa. 6. Sınavda müdürlere ait belgeler kopyalanmış veya çoğaltılmışsa. 7. Sınavda yetkisiz kişilerce verilmiş veya değiştirilmişse. 8. Sınavda yanlış cevaplar verilmişse.

Cevap kâğıdını ve/veya soru kitapçığını yırtmak, başka bir öğrencinin yerine sınava girmek ya da kendisi yerine başka birini sınava sokmak eylemlerinden herhangi birini gerçekleştiren öğrenciler hakkında Bireysel Sınav İptal Tutanağı tutulur, o oturumdaki sınavları geçersiz sayılır.
Sınavlardan kaldığınız durumda, öncelikle ilk önce neyin size eksik olduğunu anlamanız gerekir. Ardından, konuya hakim olmak için özel ders almak, ders kitapları okumak ve derse çalışmak gibi seçenekleri değerlendirebilirsiniz. Bunun yanı sıra, her bir konuyla ilgili etkinliklerde bulunmak, ödevler yapmak ve başkalarıyla tartışmak size yardımcı olabilir. Ayrıca, gelişiminizi desteklemek adına düzenli olarak uzmanlardan yardım almak erken öğrenme becerilerini destekleyebilir ve becerilerinizi ilerletmenize yardımcı olabilir.

AÖF'de harf notu FF olan derslerden direkt kalınıyor. Öğrenci FF ile kaldığı dersleri bir sonraki yıl aynı dönemde tekrar alır. Yani güz döneminde kalan bir ders seneye güz döneminde alınabilir.
Aöf Kalırsam, birçok öğrenci bu sınavı geçebilmek için çalışmalarını tamamlamak zorunda kalacak ve çoğu lisans programlarının girişini geçebilmek için bir sınav olması nedeniyle, sahip olacakları eğitimleri alamayacaklar. Diğer yandan, başka bir sınav ile yükseköğretime devam etmeye çalışan öğrenciler de olacaktır.

İlk yıl birinci dönemde kalınan ders ancak ikinci yılın ilk döneminde alınabiliyor. Aynı şekilde ikinci dönem kalınan bir ders için bir sene sonraki ikinci dönemi beklemek gerekiyor. Aksi takdirde dersten kalırsınız.
Vatandaşların en fazla 5 yıl boyunca Avrupa Birliği ülkelerinde kalma hakkı vardır.

(1) Öğrencilere öğrenimlerini tamamlamaları için tanınan program süresi, yabancı dil hazırlık sınıfı hariç, 2 yıllık ön lisans programları için 4 yarıyıl/2 yıl; 4 yıllık lisans programları için 8 yarıyıl/4 yıl; 5 yıllık lisans programları için ise 10 yarıyıl/5 yıldır.
Finalde kaç almanız gereken not, üniversite ve programa bağlı olarak değişmektedir. İlgili üniversitenin kriterlerine ve programda belirlenmiş minimum not kriterlerine göre kaç almanız gerektiğini öğrenmelisiniz.