Algoritmik Düşünme Eğitimi


Sponsorlu Bağlantılar

Yani süreç odaklı düşünülür. Algoritmik düşünme; sonuca ulaşma amacıyla yapılacak her hareketi tek tek planlarken, tüm bunların performansı, getirisi, götürüsü gibi etmenleri de hesaba katarak, en verimli şekilde sonuca ulaşmayı hedefleyen iş planı olarak ifade edilebilir.
Algoritmik düşünme eğitimi, herhangi bir problemi çözmek için temel algoritmaları kullanarak ve bunları çeşitli araçlardan çalışabilecek hale getirerek öğrenen bir yaklaşımdır. Eğitim, öğrencilerin probleme yönelik akılcı çözümler geliştirmeleri için gerekli bileşeni sağlamaya yöneliktir. Eğitim programları genellikle veri yapılarını, matematiksel modelleri ve bilgisayar algoritmalarını öğretir. Eğitim, problemlerin çözümünü geliştirmek için, veri ve ilişkileri keşfetmek, kodu optimize etmek, modellemek ve simülasyonlar oluşturmak için gereken tarzda düşünmeyi de içerir.

Algoritmik düşünme becerisi özellikle Matematik ve Fen Bilimleri gibi bazı sayısal dersler için stratejik önemi vardır.
Algoritmik düşünce genellikle bilgisayar bilimleri, veri yapıları ve algoritmalar, makine öğrenmesi veya veri madenciliği gibi derslerde kullanılır. Bu dersler, öğrenme için algoritmik problemleri çözme stratejilerini veya algoritmaları takip etmeyi öğreten türlerdir. Algoritmik düşünce, ayrıca veri tabanları, sayısal arayüz tasarımı ve dağıtık sistemler gibi derslerde de kullanılabilecek bir düşünme şeklidir.

AMAÇ Eğitimde; problemlerin çözümünde sistematik ve analitik temellere dayanan, pratik olarak kullanılabilir alternatif bir problem çözme yöntemi olan algoritmik düşünme tekniğini öğrenmeleri amaçlanmaktadır.
Algoritmik düşünme ve Kodlama Eğitimi, bilgisayar programcılığında kullanılan giriş seviyesindeki temel teknikleri öğretmek için tasarlanmış bir eğitimdir. Programlamaya yeni başlayanlar, algoritmik düşünmeyi keşfetmeye yardımcı olacak basit kodlar oluşturup çalıştırma becerisi kazanırlar. Algoritmik düşünme, mantık problemlerinin çözümünde kullanılabilecek basit adımlardır. Çoğu algoritmik düşünme eğitimleri, öğrencilere zihinsel modelleme ve veri analizi gibi teknikleri de öğretmek için tasarlanmıştır. Algoritmik düşünme ve Kodlama Eğitimleri, öğrencilerin çevrelerindeki problemleri çözmek için bilgisayar programlamayı kullanmayı öğrenecekleri alanlardır.

Algoritmik düşünme tarzı yada sistematiği de çözmek istenilen bir problemin net basit ve küçük adımlar halinde nasıl yapılacağının belirlenmesi ve sıralanması olarak tanımlanabilir.
Düşünce algoritması, bir sorunu çözmek için aşamalar halinde adımları belirlemek için kullanılan tanımlı bir süreç olarak tanımlanmaktadır. Algoritma kullananlar, bir sorunu çözmek için en uygun adımlara karar vererek bu problemi çözebilir. Algoritmalar, üç temel yolla ortaya çıkabilir: sabit, kurallı ve mantıksal aşamalar. Algoritmalar, kişinin problemi analizini ve çözme stratejisini daha kolaylaştırır.

Algoritma, belli bir problemi çözmek veya belirli bir amaca ulaşmak için tasarlanan yol. Matematikte ve bilgisayar biliminde bir işi yapmak için tanımlanan, bir başlangıç durumundan başladığında, açıkça belirlenmiş bir son durumunda sonlanan, sonlu işlemler kümesidir.
Algoritma tekniği, belli bir probleme çözüm üretmek veya bir amaca ulaşmak için kullanılan yöntemlerin toplamıdır. Bir algoritma, problemi çözmek için kullanılabilecek belirli adımlar sıralamasını içerir. Algoritmalar farklı türlerde olabilir ve uygulamayı etkileyen çok fazla etken olduğundan, kullanılan algoritma özelliği temel problem tarafından belirlenir. Bir algoritma başarısızlığa uğrayamaz, ancak kötü tasarlandığında performansı kötü olur. Algoritmalar programlanıp bilgisayar sistemlerinde çalıştırılmak için genellikle kodlanır.

Algoritma hazırlamak için ilk olarak yapılacak iş yani çözülecek problem iyice irdelenir ve tüm olasılıklar gözden geçirilir. En az komutla, en kısa sürede, en doğru ve hassas sonuca ulaştıracak olan çözüm yolu belirlenir. Sonrasında tanımlayıcı isimleri belirlenir. Algoritmada her işlem adımına bir numara verilir.
1.Bir hedef belirleyin: Kullanıcının hangi problemi çözmek istediğini belirlemelisiniz. Ne tür bir çözüm oluşturmak istediğinizi açıkça belirtmelisiniz. 2.Gereksinimleri saptayın: Problemi çözmek için gereken girdi (veri) ve çıktı (sonuç)ları belirleyin. 3.Verileri değerlendirin: Girdi verileri hakkında tahminler ve çıkarımlar yaparak, çözüm oluşturmak için hangi algoritma kullanılacağına karar verin. 4.Algoritmanın nasıl çalışacağını belirtin: Algoritmanın nasıl çalışacağını adım adım anlatın ve her adımda, nerede veriler kullanılacağını ve sonuçları nasıl kullanılacağını belirtin. 5.Algoritmayı uygulayın: Verileri girdi olarak aktarın ve algoritmayı çalıştırın. 6.Sonuçları değerlendirin ve gözden geçirin: Sonuçların doğruluğunu doğrulamak için, algoritmanın her adımını tekrar gözden geçirin. Aynı zamanda, sonuçları anlamlı hale getirmek için gerekli tüm işlemleri ve düzeltmeleri yapın.

Algoritma yeteneği geliştirme için matematiksel pratikler yaparak veya satranç gibi oyunlar oynayarak yeteneğinizi geliştirebilirsiniz. Programlama paradigmalarını öğrenmek ve programlanın sağlıklı, sürdürülebilir, çözüm odaklı, anlaşılabilir ve verimli olabilmesi açısından tüm değerler dizinin öğrenilmesi gerekebilir.
Algoritmik zeka geliştirmeye yardımcı olacak birkaç adım vardır: 1.Bir algoritm seçmek. Öncelikle, problemleri çözmek için kullanılması düşünülen algoritm tipini seçmek gerekir. Kullanılması düşünülen algoritm hakkında araştırmalar yapmak ve test etmek önemlidir. 2. Veri kümesi oluşturmak. Problemi çözmek için verilerin toplanması gerekmektedir. Veriler derlenirken anlamlı veri kümesi elde edilmesi gerekmektedir. 3. Algoritmayı eğitmek ve tahminler üretmek. Eğitim için algoritma sağlayıcısı tarafından sağlanan aracılar kullanılmalıdır. Algoritma eğitildikten sonra çıktıların değerlendirilmesi gerekir. 4. Algoritmanın test edilmesi. Algoritma çalışmaya başladıktan sonra, test verisi kullanılarak performansının kontrol edilmesi gerekir. Performansın ne kadar iyi olduğu test sonuçlarına göre belirlenir. 5. Son değerlendirme. Algoritmanın performansı etkin şekilde değerlendirilerek, istenen sonuçlara ulaşılıp ulaşılamayacağı belirlenmelidir.

Kodlama en genel tanımıyla bilgisayar,makine ya da bir sisteme yapmasını istediğimiz görevleri anlayacakları dilden anlatma işlemidir diyebiliriz. Örneğin; bir web sitesi tasarlamak,bir bilgisayar oyunu yapmak ya da bir uygulama hazırlamak istiyorsanız kodlama öğrenmek zorundasınız.
Kodlama mantığı, bir bilgisayar programcısının algoritmaları, işleri yönetme, hataları bulma ve özgün çözümler geliştirme gibi temel programlama becerilerini uygulamaya çalışmasını ifade eder. Kodlama mantığı, yazılımcı tarafından yazılmayan kodu anlamak ve yeni programları tasarlayabilecek bir yaklaşımı ifade etmek için kullanılır. Programlama mantığı, problem çözme yeteneğini geliştirmek için bir araç olarak kullanılabilir.