Afad Yardım Başvurusu


Sponsorlu Bağlantılar

AFAD bağışın nasıl yapılacağını; "Kampanyaya destek vermek isteyen vatandaşlarımız, “DEPREM” yazarak 1866'ya SMS gönderebilecek (01 Ocak 2023 tarihi itibariyle SMS bedeli: 20 TL'dir) ya da aşağıda yer alan hesap numaraları üzerinden bağış yapabilecektir.
Afad yardımı almak isteyen vatandaşların, öncelikle Afad'ın resmi web sitesine giriş yapmaları veya telefonla ilgili birimleri aramaları gerekmektedir. Müracaat edilen konu ya da durumun türüne göre, müracaat eden kişiye diğer bilgiler verilecek ve ilgili yardım talebinin kabul edilip edilmeyeceği konusunda açıklama yapılacaktır. Yardım kabul edildikten sonra, müracaat eden kişi veya kurum için ilgili şartlara uygun olarak, nakit yardım gibi çeşitli seçeneklerden herhangi birini seçerek, ihtiyaç durumuna göre Talep Formu doldurularak talebin gerçekleştirilmesi gerekmektedir.

Afet öncesi hazırlık ve zarar azaltma, afet esnasında yapılacak müdahale ve afet sonrasındaki iyileştirme çalışmalarının yönetim ve koordinasyonunu gerçekleştirmek, kurumun temel görev ve amacıdır.
Afad, yardımlaşmayı teşvik etmek ve acil durumlara yardım sağlamak için Türkiye'de ve dünyada sayısız çalışmalar yürütür. Afad, aşağıdaki alanlarda yaygın bir şekilde yardım hizmetleri sunmaktadır: - Acil durumlarda, deprem, su baskınları, yangınlar ve diğer doğal afetler gibi afet durumlarıyla mücadele; -Kriz göçlerinde göçmenlerin korunması ve diğer koruma önlemleri; -Ülke dışındaki insani yardım ve kriz göçlerini yönetme; -Bölgesel krizlerden etkilenen insanların gıda, barınma ve temel ihtiyaçlarını karşılamak; -Mülteci kamplarında işbirliği ve destek; -Köylerin ve mahallelerin yardımı; -Kadın, çocuk ve engelli bireylere toplumsal cinsiyet, çatışma ve ortaklık programları; -Geçici misafirler için barınma aracılığı; -Sağlık, eğitim ve beslenme alanlarında projeler desteği; -Küresel ısınmaya karşı çalışmalar ve sürdürülebilir tarım; -Güvenlik ve trafik güvenliği alanlarında çalışmalar; -Enerji verimliliği projeleri.

Evet. AFAD Gönüllülük Portalı için hazırlanan eğitimler/sunumlar tüm AFAD Gönüllülerine açık ve tamamen ücretsizdir.
Afad eğitimleri ücretsizdir. Ancak kursiyerlerin belirli konulardaki eğitimleri tamamlamaları için ödeme yapmaları gerekebilir. Bu durumlarda, ödenen ücretler Afad tarafından açıklanmaktadır.

Eğitimler, tatbikatlar, sosyal aktiviteler ve görevlere katılan AFAD gönüllülerine AFAD İl Müdürlüklerindeki Gönüllü İl Koordinatörleri olarak görevlendirilmiş personeller tarafından ve gönüllülük portalı üzerinden puan verilecektir. Bu puanlarla gönüllülere küçük sürpriz hediyeler gönderilecektir.
Afad Gönüllü Hediyeleri almak için internet üzerinden afad.org.tr adresine gidebilirsiniz. Burada bulunan başvuru formunu doldurmanız ve başvurunuzun gerçekleşmesi için gerekli evrakların eksiksiz olarak sunulması gerekmektedir. Evraklar arasında; fotoğraf, nüfus cüzdanı fotokopisi, banka hesap bilgileri, kimlik fotokopisi, vesair bilgiler yer almaktadır. Gerekli bilgilerin tamamlanmasının ardından sigorta primi ödemesi, gönüllülük sözleşmesi imzalanması ve bizzat Afad’a müracaat işlemleri gereklidir. Hediyeler, müracaat sahibinin kullanım amacına göre karşılanmaktadır.

10 BİN TL DEPREM YARDIMI KİMLERE YAPILIYOR? Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay, nakdi desteğin kimlere yapıldığını; "10 bin TL zarar gören afetzedelere hane başı destek ödememiz vardı. Destek afette yıkık acil yıkılacak, ağır, orta veya az hasarlı tespit edilen konutlara yöneliktir.
10 bin Türk lirası yardımı, en kötü şartlar altında yaşayanlara verilecektir. Örneğin; çocukların okul masraflarını desteklemeye yönelik yardımlar, evsizler için geçim yardımları, işsizler için sosyal güvenlik yardımları, aileleri geçim spektrumunun altına düşenlere maddi destekler, gıda ve barınma desteği gibi destekler verilecektir.

Bakanlığımız, acil durumlarda 110 Yangın İhbar, 112 Sıhhi İmdat, 155 Polis İmdat, 156 Jandarma İmdat, 122 Alo AFAD, 177 Orman Yangın İhbar ve 158 Sahil Güvenlik numaralarının aranması yerine bu numaraları tek çatı altında 112'de birleştirmişti.
Afad’ın yardım numarası 112’dir.

Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi ile ilgili yapılan düzenlemeler kapsamında, 15 Temmuz 2018 tarihinde yayınlanan 4 Nolu Cumhurbaşkanlığı Kararnamesi ile Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı İçişleri Bakanlığına bağlanmıştır.
Afad, Türkiye Cumhuriyeti Başbakanlığına bağlı bir kurumdur.

Olay türü ve ölçeğine göre, Ek- 4'te yer alan 1. ve 2. grup destek illeri afet bölgesine talimat beklemeksizin hareket eder ve 2. grup iller gerektiğinde yönetimi devralır. “Seviye 4” kararı verilmesi halinde tüm ulusal kapasite müdahaleye katılır ve gerektiğinde uluslararası yardım çağrısında bulunulur.
Afad olay seviyesi 4, Ulusal Biyolojik, Kimyasal ve Nükleer Risk Değerlendirme Sistemi'nin (UBKNRS) kullanımı için Ulusal Afet Yönetimi Planına işaret eden dört seviye vardır. Bu seviye 4 olayların ülkenin ulusal güvenliğine doğrudan tehdit oluşturabilecek nisbeten büyük riskleri içerdiği anlamına gelir.