4 Gün Rapor Alan Öğretmenin Ek Dersi


Sponsorlu Bağlantılar

Bir hafta içinde 2 gün sevk alan bir öğretmen in 14 saat ek dersi kesilmektedir. Yani 3 gün okula gelen öğretmen 1 saat ek ders ücreti almaktadır. 15 saat ek ders ücreti alan bir öğretmen farklı haftalarda 4 gün sevk aldığı zaman haftalık hesaplandığında 28 saat ek dersi kesilmektedir.
Sorunun cevabı, öğretmenin ek derslerinin kesilip kesilmeyeceği üzerine değişir. Genel olarak, her bir gün için 1 saat ek ders kesilir. Bununla birlikte, öğretmenin kendisi ve okul yönetimi arasındaki anlaşma göz önüne alınarak bu süre artırılabilir veya azaltılabilir.

Yani üç gün rapor alan sınıf öğretmeninin ek dersinin tamamı kesilirken o hafta sınıf öğretmeni 1 saat planlama ek dersi alır. 3 gün rapor alan öğretmene 1 saat ek ders yazılır.
Her durumda değişebilir, ancak özellikle ortaöğretim okullarında, bir öğretmenin haftalık rapor alan sınıflardaki ek dersleri genellikle 2 saat kadardır. Ancak bu öğretmen başka bir sınıfın ek dersleri için de sorumlu olabileceğinden, toplam kaç saat ek dersi kesildiği büyük ölçüde değişebilir.

· * Bu öğretmen 1 gün rapor alırsa ;Pazartesi günü 7 saati varsa 7 saate girmediği için 23 saat derse girmiş olur. 23-15=8 saat ek ders.
Ek dersler, özel araştırma ve inceleme programlarının yanı sıra okulun kararıyla oluşturulmuş bir programdır. Öğrencilerin dersleri tam anlamıyla kavramaları için çok önemlidir. Bu nedenle okullar ek derslerin kesilmesini önleyecek tedbirler almaktadır. Raporlu günlerde ek dersler kesilmez, ancak durumun gereği belirlenmiş koşullara göre kesilebilir. Örneğin, öğrencilerin ortalamalarındaki ani düşüş veya öğrencilerin sınavlarda yeterli performans göstermemesi gibi durumlarda ek dersler kesilebilir. Okul müdürünün kararı ile ek dersler raporlu günler de bile kesilebilir.

ifadesi, yüzyüze eğitimin tanımından yola çıkarak öğretmenin sevk, rapor, izin gibi derse girmemesi durumunda, o gün girdiği ders kadar ek dersi kesilecektir.
Rapor alan branş öğretmeninin ek dersi hesaplanmasının en kolay yolu, öğretmenin sözleşmedeki toplam saat sayısının altında saatleri dikkate almaktır. Öğretmenin sözleşmesinden her bir ücretli saati belirlemek için, sözleşmedeki ücretin yüzde yüzünü varsayabilirsiniz. Öncelikle, her bir ücretli saatin öğretmenin mevcut sözleşmesinde belirlendiğini varsayalım. Daha sonra, her bir saat için ücreti öğretmenin sözleşmesinde belirlendiği ücret üzerinden belirleyebilirsiniz. Son olarak, öğretmenin sözleşmede belirtilen toplam saat sayısı üzerinden ek ders ücretini hesaplayabilirsiniz.

Haftalık 30 saat derse giren branş öğretmeni için; 15 saat maaş karşılığıdır. 30-15= 15 saat ek dersi kalır. Girilen her 10 saate 1 saat hazırlık ve planlama görevinden ek ders gelir, 30 saat derse girdiği için 30/10=3 saat planlama almış olur. 15+3= 18 saat haftalık ek ders alır.
Bir öğrencinin rapor hakkı, bir öğretmen tarafından verilen süreden fazla olamaz. Yani, öğretmenin rapor hakkı süresi herkes için aynı olacaktır. Bu süre normal olarak 20 gün kadardır. Dolayısıyla, öğretmenim rapor hakkı kaç gün diye sorulduğunda cevap olarak 20 gün verilir.

Kontrol muayenesi sonrası hastalığın devam etmesi sebebiyle verilecek hastalık raporlarının on günü aşması durumunda bu raporun sağlık kurulunca verilmesi zorunludur. Memurlara bir takvim yılı içinde tek hekim tarafından verilecek raporların toplamı 40 günü geçemez.
Hayır, haftalık rapor alan bir öğretmenin maşı normal olarak ödenir. Öğretmenler genellikle haftalık raporlar hazırlamak için belli bir süreyle sözleşme imzalamak zorundadır ve bu sözleşmeye göre ödenen maaşları kesmek haksızlık olur. Ancak öğretmenin haftalık raporu son derece yetersiz veya geç gelirse, öğretmenin yeterli performansını sağlamaması durumunda okul yönetimi maaş kesmek ya da başka düzenlemeler yapmak için haklı bir neden olarak bunu kullanabilir.

7 güne kadar rapor nedeniyle maaş kesilmez657 sayılı Devlet Memurları Kanunu'nun 152'nci maddesine göre; bir takvim yılında kullanılan hastalık izni süresi toplamı 7 gün ve altında ise memurun maaşından hiçbir kesinti yapılmaz.
Hayır, rapor alan öğretmenler derse giremez. Ancak, eğer bir öğretmenin raporu olumlu ise, genellikle kısa dönemli ödevler ve sınavlar hazırlamaya izin verilir. Bu durumda, öğretmenin salonda bazı etkinlikler yürütmesi mümkün olabilir.

Raporlu öğretmen durumunun her hafta olmasından dolayı öğretmenler boş derslerinde sürekli derslere giriyorlar. Cimerin bilgi edinme bölümüne yazdım bu durumu. Onlar da İlçe Milli Eğitime yönlendirdiler. Gelen cevap özetle: "Fiilen derse giriliyorsa verilir." oldu.
Hayır, öğretmenin ek dersi kesilmez. Ancak hastaneye giden öğretmenin zorunlu tatil süresi boyunca ek dersleri kesilebilir. Bu durum, öğretmenin çalışma koşullarına bağlıdır ve çalışma şartlarını belirleyen kurumların kararına bağlıdır.