3 Hekim Durum Bildirir Raporu Nasıl Alınır


Sponsorlu Bağlantılar

Hastanemize durum bildirir raporu için başvuran kişilerden dilekçe ile Başhekimlik onayı alındıktan sonra Sağlık kurulu odasına giderek kurul personellerine dört (4) adet fotoğraf ve bir (1) adet kimlik fotokopisi ile müracaat edilir. Heyet odasında gerekli polikliniklerden oluşan muayene formu hazırlanır.
Hekim raporu, Sağlık Bakanlığına bağlı devlet hastanesi veya Türkiye Sağlık Kurumu'na (SGK) kayıtlı olan hekimler tarafından yazılır.

Heyet raporu almak amacıyla bir hastaneye başvuran kişiler genel bir sağlık muayenesinden geçirilir. Heyet raporu için muayene olunması gereken bölümler şu şekildedir: İç hastalıkları (dahiliye) bölümü Genel cerrahi bölümü
Türkiye'deki sağlık sistemi kapsamında hekim raporu en fazla 10 gün süre ile düzenlenebilmektedir.

"Doktor en fazla kaç gün rapor verebilir?" derseniz aile hekimi dışındaki doktorlar 40 güne kadar rapor verebilirler. Eğer 40 günün sonunda da sağlık sorunlarınız devam ediyorsa bu kez heyete başvurmanız gerekir. 40 günlük zaman dilimini aşan raporlar ancak heyet tarafından verilebilir.
Üç hekim imzalı sağlık kurulu raporu, bir bireyin sağlık durumunu değerlendirmek amacıyla üç hekim tarafından görüş ve inceleme sonucu düzenlenen, resmi bir rapordur. Sağlık kurulu raporunda, bireyin sağlık durumu hakkında detaylı bir değerlendirme yer almaktadır. Rapordaki bilgiler diğer sağlık bakım personelleri, hastane ve rehabilitasyon merkezleri ile eğitim kurumlarının hastaları değerlendirmesi için kullanılabilmektedir. Bu rapor, bireyi kurumlara kayıt yaparken, askerlik hizmetinden muaf tutulma durumlarında ve sigorta primlerinin belirlenmesinde kullanılan en önemli belgelerden biridir.

Kişinin sağlık durumuna ya da raporu talep eden kurumun kriterlerine göre tek bir uzman doktor tarafından yapılan muayenenin yeterli görülmesi ile oluşturulan raporlardır. Üç hekim raporunda ise üç farklı uzman doktorun muayenesine ve bulgularına dayalı sonuçlar paylaşılmaktadır.
Durum bildirimi raporu, departman veya kuruluş içerisindeki faaliyetleri belgelemek üzere raporlanan bir bölümden alınır. Genellikle muhasebe, satın alma, üretim, pazarlama veya başka bir bölüm tarafından temin edilebilir. Raporlar, üst yönetimin politikalarının uygulanmasını izlemek ve kayıtların tutulmasını sağlamak için kullanılan bilgileri içerir.

Durum bildirir raporu nasıl alınır? Durum bildirir sağlık kurulu raporu almak için kişinin aile/uzman hekim tarafından sevk edilerek veya kişinin kendisi müracaat ederek tam teşekküllü yetkili sağlık kuruluşlarından, muayene olarak durum bildirir sağlık raporu alabilir.
Sağlık raporu almak için, sağlık kurumlarına başvurmanız gerekir. Ayrıca sizin ülkenizdeki sağlık sistemine bağlı olarak, sağlık kurumlarından sağlık raporu almanın yöntemi de değişebilir. Genellikle, doktorunuzun size bazı testler uygulayıp raporunu düzenlemesini veya bir sağlık kuruluşunda ya da hastane laboratuvarında testler için gereken analizleri yaptırmanızı isteyecektir. Eğer istenen testleri tamamladıysanız, sağlık raporunu almanız mümkün olacaktır. Bazı durumlarda, sağlık raporu, bir sağlık kuruluşuna giderek ya da e-sağlık sistemleri aracılığıyla, internetten ya da cep telefonlarınızdan alabilirsiniz.

Hastanemize durum bildirir raporu için başvuran kişilerden dilekçe ile Başhekimlik onayı alındıktan sonra Sağlık kurulu odasına giderek kurul personellerine dört (4) adet fotoğraf ve bir (1) adet kimlik fotokopisi ile müracaat edilir. Heyet odasında gerekli polikliniklerden oluşan muayene formu hazırlanır.
Özel hastane her hastaya göre değişiklik gösterebilir, ancak genel olarak bir özel hastane, hastalarına en fazla 90 günlük rapor verebilir.

Özel hastanelerin Sağlık Kurulları da 20 günü aşan istirahat raporu verebilir. Bu raporlar geçerlidir ve SGK tarafından raporlu olunan süre için iş göremezlik ödeneği ödenir. Raporun ayrıca devlet hastanesinden onaylanması gerekmemektedir.
Evet, üst üste rapor alınabilir. Geleneksel olarak veri toplayıcıları ve raporlama sistemleri ile ilgili görevler birbirleriyle takas edebilir. Günümüzde, özellikle işletmeler tarafından kullanılan araçlar olan çapraz platform raporlama yazılımları yardımıyla, birden çok veri depolama sisteminde depolanan verilere ulaşmak ve hatta bunları birbirleri arasında da eşleştirmek mümkündür. Yani, üst üsteden bir rapor almak artık çok daha kolaydır.

Rapor üstüne rapor alınır mı? Evet, usulüne uygun olduğu müddetçe hem de defalarca alınır. Yalnız, alınan her yeni raporun önceki raporu sona erdirdiği unutulmamalıdır. Eğer çalışan, rapor bitmeden rapor aldığında; tüm rapor sürelerini toplayarak toplam istirahat süresini hesaplarsa yanlış yapacaktır.
Mevzuat çerçevesinde her işçinin yılda en az 3 kez hayat standartlarının belirlenmesi maksadıyla heyet raporu alması kaide haline getirilmiştir. Ancak, bir işçinin herhangi bir zamanda daha fazla sayıda heyet raporu alma hakkı bulunmamaktadır.