2013 Sözleşmelilerin Kadroya Alınması Resmi Gazete


Sponsorlu Bağlantılar

02.08.2013 tarihli ve 28726 sayılı Resmi Gazete'de yayımlanan 6495 sayılı Bazı Kanun ve Kanun Hükmünde Kararnamelerde Değişiklik Yapılmasına Dair Kanunun 9'uncu maddesi ile sözleşmeli personelin memur kadrolarına geçirilmesine imkân sağlanmıştır.
Kadroya geçtiğinizi, işvereniniz tarafından belirlenmiş olan ve kurumunuz tarafından bildirilmiş olan kadro terfileriyle öğrenebilirsiniz. İşvereniniz, kadro değişikliğinde meydana gelen farklı haklar ve sorumluluklarınız hakkında size bilgi verir. Ayrıca, kadroya geçtiğiniz günler arasında, kurumunuz tarafından da bildirilir.

Kadro yerimi nasıl öğrenebilirim. Cevap 3: http://ckysweb.saglik.gov.tr/personelgorevyeri/ adresinden yeni kimliklerle Seri numarasını bilgisi ile kadro yeri bilgilerinize ulaşabileceğiniz ekran bulunmaktadır.
Sözleşmeli personel, belirli bir süre için ve özel koşullar altında kuruma bağlı personel anlamına gelmektedir. Sözleşmeli personel, genellikle ücretli olarak kullanılır ve ayrıcalıklı iş imkanları sunulabilir. Bazı durumlarda, sözleşmeli personel ücretli veya ücretsiz olarak deneyim kazanmak veya kendilerini geliştirmek için kuruma alınır. Sözleşmeli personel, özel görevleri tamamlamak için kuruma alınan ve belirli bir süre için anlaşma yapılan geçici personel olarak da bilinir.

Sözleşmeli Personelin Tanımı657 sayılı Devlet Memurları Kanununun 4 üncü maddesinin (B) fıkrası hükmü uyarınca kamu idare, kurum ve kuruluşlarında mali yılla sınırlı olarak sözleşme ile çalıştırılan ve işçi sayılmayan kamu hizmeti görevlileridir.
Bir belediye sözleşmeli personel kadroya geçirmek için öncelikle personelin ilgili alanda yeterli tecrübesine ve niteliklerine sahip olması gerekir. Ayrıca sözleşmeli personel belediyenin personel ihtiyacının karşılanabileceğini kanıtlaması gereklidir. Belediye, sözleşmeli çalışanın başvurunun kabulünden sonra personeli kadroya geçirmek için de bir test yapmaktadır. Testin başarıyla geçilmesi durumunda sözleşmeli personel kadrolu olmaya hak kazanacaktır.

Mahalli idareler dahil olmak üzere sözleşmelilerin kadroya geçişinde 3 yıl bu statüde çalışmış olma şartı aranacak, 1 yıl da aday memurluk süresi olacak. 3 yıl sözleşmeli şekilde çalışan sözleşmeli personelin kadroya geçme şartlarını taşıması durumunda kadroya geçirilecektir.
49. Madde: Tek bir çalışanın sendikaya üyeliğinin, ihraç edilmesi durumunda, ozaman sigortalılık hakkının devam etmesinde caiz olmaz. Bu durumda, çalışanın tarafından askıya alınmış olan, sigortalılık hakkı sona erer ve çalışan, bu tarihten itibaren sigortalılıkta hak sahibi olmaz.

7- 5393 sayılı Kanunun 49 uncu maddesinin beşinci fıkrasında, sözleşmeli personel hakkında bu Kanunla düzenlenmeyen hususlarda vize şartı aranmaksızın 657 sayılı Devlet Memurları Kanununun 4 üncü maddesinin (B) fıkrasına göre istihdam edilenler hakkındaki hükümlerin uygulanacağı belirtilmiştir.
Kadro dilekçesi için her durumda belirli bir sonuçlanma tarihi verilemez. Genellikle, kadro dilekçeleri söz konusu kurumun terfi ve atamaları hakkında tespit ettiği kurallara göre değerlendirilir. Bu yüzden, kadro dilekçesinin ne zaman sonuçlanacağını kestirebilmek için her durumun farklı özelliklerine göre değerlendirilmesi gerekir. Ancak genel olarak, kadro dilekçesi genellikle birkaç aylık bir süreçte incelenip sonuçlandırılır.

Süresi içinde Dilekçe vermeyen kişi kadroya geçme hakkını kaybedecektir. Kadroya geçiş işlemi dilekçe verilme tarihinden itibaren 60 gün içinde sonuçlanacaktır.
Evet, devlet memurları alt kadroya geçebilir. Devlet memurlarının atamaları kendilerini hedef alan bir kadronun içinde veya alt kadronun içinde gerçekleştirilebilir. Ayrıca, devlet memurlarının pozisyonu değiştiğinde, çoğu zaman daha düşük bir makam ücretiyle alt kadroya geçebilmesi de mümkündür.

Memurlar istekleri ile kurumlarında kazanılmış hak derecelerinin en çok üç derece altında aynı veya başka yerlerdeki kadrolara atanabilirler. Aşağı dereceye atananların 68 inci maddede yazılı süre kaydı aranmaksızın eski derecelerine tekrar atanmaları mümkündür.
B çakılı kadro, oyuncuların düz bir şekilde birer birer satır ve sütun olarak arka arkaya dizilmesine dayanmaktadır. Oyuncular genellikle kenar sıralarında yer alır ve ortada bir orta saha oyuncusu bulunur. B çakılı kadronun temel avantajı, öndeki oyuncuların arka sıra oyuncularına pas baskısı uygulayabilmesine izin vermesidir. Oyuna hareket katmak için çoğu zaman kenar oyuncularının gereksiz kalması veya arka sıra desteği ile düşmana baskı uygulanması yaklaşımları kullanılır.

4 b sözleşmeli personel hakları arasında en başta tayin hakkı gelmektedir. Zira halk arasında çakılı kadro olarak isimlendirilen bu kadrolarda kurum içi tayin hakkı mümkündür.
Kamuda Çalışan 4B Li, Kamu kurumlarının kayıtlı işçilerinin sözleşmeli olarak çalıştıkları anlamına gelmektedir. Bu sözleşme kapsamında, çalışanlar, belirli meslek standartlarının üstünde bir çalışma performansı göstermeli ve belli miktarda ek getiriyi sağlamalıdır. Ayrıca, bu duruma giren çalışanlar özel haklar da kazanmış olurlar, örneğin ücret, izin gibi.