1. 2. 3. Derece Memurlar Kimlerdir


Sponsorlu Bağlantılar

Dört yıllık üniversiteden mezun olanlar, 9. derece ve 1. kademeden göreve başlar. En çok 1. dereceye kadar yükselebilir. Beş yıllık üniversiteden mezunlar, 9. derece ve 3. kademeden göreve başlar.
Türkiye’de 1. derece memurlar, yetki belgesi olmayan kamu görevlileri olarak nitelendirilir. Buna göre, 1. derece memurlar sözleşmeli veya kadrolu personel, askerler, polisler, güvenlik görevlileri, idareci ve memurlar, kamu hizmetindeki öğretmenler, doktorlar, hastane ve sağlık teknisyenleri, muhasebeciler, denetleyiciler, uzmanlar ve diğer kamu görevlileri dahildir.

– 1.,2. ve 3. derece kadro karşılığı çalışan diğer kamu görevlilerine, Devlet memuru ve kamu personeli farklı şeyler mi derseniz, bu madde, devlette kadrolu olmayan, ancak sözleşmeli çalışan personeli ifade ediyor. Bu personel içinden 1,2 ve 3. derece kadro karşılığı olanlar da yeşil pasaporta hak kazanır.
2 ve 3 derece kadro karşılığı söz konusu olduğunda, bu bir yönetici yönetim yapısı için geçerli bir terimdir. 2. Derece Kadro, bir örgütün tüm üst düzey yöneticilerine verilen sıfat olarak tanımlanır. Bu grup genellikle CEO (Chief Executive Officer), COO (Chief Operating Officer), CFO (Chief Finance Officer) veya kısaca üst düzey yöneticiler arasında bölünebilir. Bu grup, yönetim kurulu üyelerinin ve diğer alanların başındaki yöneticilerin daha yakın çalışma ve ortak çabalarına da odaklanabilir. 3. Derece Kadro ise, bir örgütteki anahtar karar alma pozisyonlarının yardımcı ve destekleyici pozisyonlara odaklanan bir sınıfa verilen sıfattır. 3. Derece kadroları, bir örgütün daha alt seviyedeki personeline ve diğer rollerine odaklanabilir. Bu gruplar daha fazla sorumluluk almaya hazır olan ve bu sorumluluklarını başarıyla yerine getirebilecek personel tarafından oluşturulabilir.

Kamuda çalışan meslektaşlarımızın durumları. *3+1 atanan personel, İşe başladıktan 1 yıl sonra olmak üzere ve eşinin devlet memuru (kadrolu) olmak şartıyla sözleşmeli olarak çalıştığı süre boyunca sadece eş durumu tayini yapabilir diğer tayinleri yapamaz.
Memurlukta 3 1 Derece, Devlet Memurları Kanunu'na (DMK) göre belirlenmiş olan derecelendirme sisteminin en yüksek seviyesidir. DMK'ya göre, memurların derecelendirilmesi toplamda 5 dereceye ayrılmıştır; Bunlar Yaşlı Muavini (3.1), Müfettiş (3.2), Müfettiş Yardımcısı (3.3), İdare Amiri (3.4) ve Amiri (3.5) olarak sıralanmıştır. 3.1 derecesi, devlet kademelerindeki en üst makamı temsil eder. Bu dereceye sahip olan memurlar, A Grubu Ücretine tabidir ve kariyerleri öne çıkarmak için ekonomik ve sosyal çıkarlarının korunması garanti edilir.